реклама партнерів:
Головна » Українським готелям до Євро-2012 дадуть податкові пільги

Українським готелям до Євро-2012 дадуть податкові пільги


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Найближчим часом Верховна Рада України розгляне у другому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку та підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».
Про це Інформаційному центру «Україна-2012» в ексклюзивному коментарі повідомив народний депутат, заступник глави Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник. Згідно Постанови ВРУ, розміщеній на офіційному парламентському сайті, сказано, що законопроект (реєстр. № 6309), внесений народними депутатами України О.В.Зацом, І.М.Прасоловим, Е.А. Прутніком та В. П. Стельмашенком, сьогодні перебуває на доопрацюванні Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.
У документі, зокрема, пропонується не обкладати українські готелі податком на прибуток протягом 10 років. Згідно із законопроектом, податкові канікули мають розпочатися вже 1-го січня наступного року. Законотворці планують звільнити від оподаткування прибуток підприємств, отриманий ними від надання послуг в готелях категорій «п’яти», «чотирьох» і «трьох» зірок у разі, якщо їх ввели в експлуатацію до 1-го вересня 2012-го року.
Згідно з вимогами УЄФА, Україна до Євро-2012 має забезпечити 15,5 тисяч місць у п’яти або чотирьохзіркових готелях у містах, що приймають гостей чемпіонату. Зокрема, Київ, у якому заплановано проведення фінального матчу Євро-2012, повинно забезпечити учасників і гостей чемпіонату «5-зірковими» номерами кількістю понад 3000 номерів; «4-зірковими» – понад 4000 номерів; «3-зірковими» – близько 500 номерів. Однак на сьогодні місто повністю відповідає вимогам в частині «3-зіркових» номерів, тоді як існує нестача «4- та 5-зіркових». Тому в рамках організації чемпіонату лише в м. Києві необхідно побудувати більше 30 нових готелів та зробити технічне переоснащення (змінити категорію) більше 20 діючих готелів. Згідно з Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012-го року з футболу у приймаючих містах необхідно забезпечити наявність: у Донецьку – 3350, Дніпропетровську – 3494, Львові – 6477 місць.
Здійснення такого обсягу заходів у короткий термін потребує залучення позабюджетних коштів. За попередніми підрахунками для успішного проведення чемпіонату необхідно залучити понад 90 млрд. гривень інвестиційних ресурсів. Зокрема, на будівництво та реконструкцію готелів – більше 200 млн. гривень.
За словами народного депутата, заступника голови комітету Віталія Хомутинника, Закон покликаний спростити і активізувати підготовку готельного господарства до Євро-2012. «Цим законопроектом Україна розраховує залучити додаткові інвестиції у розвиток і розбудову готельної інфраструктури України. 10 років податкових канікул були визначені з огляду на те, що цей термін є середнім для окупності готелю на ринку», - зазначив народний депутат.
Віталій Хомутинник підкреслив, що Україна розраховує на будь-які інвестиції – і вітчизняні, й іноземні. Та додав, що великих втрат український бюджет не зазнає. «Реалізація Закону сприятиме і своєчасному здійсненню заходів з підготовки до проведення в Україні Євро-2012, і підвищенню соціально-економічного стану, іміджу України як європейської держави, зменшенню кількості збиткових готельних підприємств та створенню нових робочих місць. Загальний економічний ефект від прийнятого Закону складатиметься з розвитку туристичної, соціальної та транспортної інфраструктури, суттєвої модернізації готелів, росту обсягу та підвищення якості послуг, що надаються в Україні», - зазначив Хомутинник.
Водночас народний депутат підкреслив, що розраховувати на кардинальнее пожвавлення на готельному ринку від зазначеного законопроекту не слід – 2 роки для повномасштабного будівництва готелів в Україні надто мало.

Леся Соловчук, Інформаційний центр «Україна-2012»







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини