реклама партнерів:
Головна » В Одесі активісти громадських організацій протестують проти політичних репресій

В Одесі активісти громадських організацій протестують проти політичних репресій


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Близько півсотні активістів громадських організацій "Вільна Одеса", "Комітет оборони Одеси", "Просвіта", партії "Реформи і Порядок" і Української народної партії пікетують зараз будівлю Управління МВС України в Одеській області, вимагаючи звільнити затриманих учасників суботньої акції вшановування пам`яті загиблого студента Максима Чайки. Учасники акції скандують: "Свободу політв`язням", "Ні - політичним репресіям", "Вимагаємо відпустити затриманих активістів!".
Як заявив журналістам лідер "Вільної Одеси" Марк Соколов, "ми прийшли, щоб вимагати від співробітників міліції негайно припинити репресії відносно учасників акції пам`яті Чайки - звільнити незаконно затриманих Олексія Макарова і Віталія Краснощока.
Він наголосив, що "за два дні міліцією було затримано 5 чоловік. Зокрема, Дмитра Лінька і Макарова затримали без пояснення причин після закінчення суботнього концерту на Куликовому полі. 18 квітня міліційний "воронок" прибув за Краснощоком, Катериною Оврамець і Данилом Корчинським. Причому затримані Корчинський і Оврамець не були зареєстровані у відділенні міліції, куди їх доставили. Спали на підлозі в кабінетах, і їх майже всю ніч допитували".
За інформацією Соколова, Макаров перебуває у СІЗО, хоча Приморський райсуд 19 квітня ухвалив рішення звільнити його з-під варти. "Проте відразу після виходу із залу засідань співробітники міліції знову схопили його і заштовхали в спецавтомобіль, мотивуючи тим, ніби затримують його в рамках якихось кримінальних справ. А місцезнаходження Краснощока приховують з невідомих причин вже впродовж двох днів", - розповів лідер "Вільної Одеси".
Учасники акції мають намір передати начальникові УМВС Михайлу Яцкову звернення з вимогою "пояснити причини затримання українських патріотів і повідомити, де на даний час знаходиться затриманий Краснощок".

Як повідомлялось, у ніч на 18 квітня 2009 року під час бійки в Одесі був убитий 21-річний активіст націоналістичної організації "Слава і Честь", студент четвертого курсу відділення журналістики Одеського національного університету Чайка.
Винуватці вбивства досі не знайдені. За підозрою в здійсненні вбивства в розшук був оголошений активіст об`єднання "Антифа".

Минулої суботи, 17 квітня 2010 р., більш як тисяча одеситів провели марш, присвячений роковинам від дня загибелі Чайки. Учасники акції пройшли від пам`ятника Шевченка до місця загибелі Чайки на Олександрівському проспекті, де вшанували його пам`ять хвилиною мовчання і покладанням квітів. Далі колона попрямувала на Куликове поле, де відбувся концерт пам`яті Чайки. Увечері того ж дня міліція затримала п`ятьох учасників акції.
Також повідомляється, що співробітники Приморського районного відділу внутрішніх справ Одеси затримали у суботу та неділю двох осіб, згідно зі ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України, якою передбачено затримання слідчим підозрюваного в скоєнні злочину. Стосовно затриманих зараз проводяться слідчо-оперативні заходи.
Таким чином прокоментувала сьогодні правову ситуацію, пов`язану із затриманням одеською міліцією п`яти учасників молодіжної акції пам`яті загиблого студента університету ім. Мечникова Чайки, співробітник сектора зв`язків зі ЗМІ Одеського міськуправління міліції Тетяна Хмельницька.
Відповідаючи на запитання, де перебуває, зокрема, затриманий Краснощок, місцеперебуванням якого цікавиться адвокат для надання правової допомоги, Хмельницька заявила, що "не уповноважена розкривати прізвища затриманих осіб". Проте їй відомо, що "затриманий зараз утримується в Приморському РВВС міста".
Разом із тим, Хмельницька ухилилася від відповіді на запитання, в чому підозрюються затримані учасники суботньої акції. "Це прерогатива слідчого", - сказала вона.

Джерело: http://newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини