реклама партнерів:
Головна » Влада Києва йде на поступки заради фіналу Євро-2012

Влада Києва йде на поступки заради фіналу Євро-2012


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
«Київ робить усе для того, аби вибороти право на проведення Фіналу у столиці України», - наголосив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко на початку зустрічі з іноземними журналістами, що беруть участь в прес-турі, організованим Інформаційним центром «Україна-2012».
За його словами, готовність Києва не викликає жодних сумнівів. Ще у своєму травневому листі Мішель Платіні підтвердив, що Києв – це єдине місто України, яке вже зараз беззаперечно претендує на проведення чверть- і півфінальних матчів Євро-2012. А от за право прийняти фінальний матч і влаштувати церемонію закриття турніру українській столиці потрібно поборотися. УЄФА надало перелік своїх вимог, за умови втілення яких, Виконком винесе позитивне рішення 10 грудня цього року. Відповідно до зауважень європейських футбольних функціонерів, кияни намагаються втілити всі місцеві проекти до Євро-2012 якісно та в дуже стислі строки.
Київських організаторів непокоїть єдиний аспект підготовки – це розміщення родини УЄФА. Саме ця перепона може стати на заваді проведення Фіналу. Загалом столицею були заявлені 33 готелі. Спочатку вони проходили експертизу УЄФА, за підсумками якої декому пощастило укласти угоди з офіційним тур-оператором «TUI Travel PLC». До «зеленої» зони УЄФА потрапили 14 готелів. Більше ніж половина господарств, на жаль, мають проблеми з фінансуванням будівництва. Загалом з 7 300 необхідних для столиці місць вже підписано угоди на 4 793 номера. І ще 1 700 угод знаходяться на розгляді УЄФА.
Для того, аби покращити ситуацію з готельним господарством, міська влада пішла на певні поступки, зокрема був оголошений вільний продаж земель для забудови до Євро-2012. А також максимально спростили дозвільні процедури – тепер аби отримати пакет документів інвестору знадобиться лише 3 дні.
Одначе такі нововведення призвели до чисельних зловживань з боку недобросовісних забудовників. І тут у нагоді стали вимоги УЄФА. Саме їхнє дотримання не дозволило «потенційним довгобудам» отримати міські пільги.
«Крім того, готелі під реконструкцією та ті, що підвищують свій статус із тризіркових до чотирьохзіркових, на час розбудови звільняються від міських податків», - розповів Анатолій Голубченко.
За його словами, найбільшою проблемою в підготовці готельної інфраструктури досі залишається ціноутворення. Наразі столична влада розглядає можливість зниження міських податків з готелів. Це дозволить знизити собівартість номерів у готелях Києва.
Відповідаючи на питання журналістів про затори на київських дорогах, заступник мера розповів: «Це біда не лише Києва, а й усіх столиць. Вигадувати велосипед ми не будемо. Звісно, зараз відбувається реконструкція автомобільних розв’язок та будівництво нових мостів. Однак, як і в будь-якому мегаполісі, під час проведення масових заходів рух транспорту буде регулюватися за окремою схемою».
Саме для оптимізації руху Київ розробив план мобільності, який передбачає розмежування потоків уболівальників у місті. В рамках покращення автотранспортної інфраструктури міста – будівництво нових станцій метро та оновлення автомобільної бази.
Завершуючи зустріч, пан Голубченко наголосив: «Євро-2012 – це шанс, завдяки якому Україна та її міста розкриють свій туристичний потенціал. Підготовка до чемпіонату дозволяє нам вчитися у наших європейських колег, переймати їхній досвід, підвищувати нашу кваліфікацію».
Куратор Євро-2012 в столиці підкреслив, що під час проведення чемпіонату гості столиці матимуть понад 200 годин вільного часу. Саме на цей час орієнтується міська влада, столична сфера послуг і культурні об’єкти Києва та околиць. Києву є що запропонувати гостям. А поки потрібно зробити все заради Фіналу.

Юлія Самаєва, Анфіса Мотора
Джерело: Інформаційний центр "Україна-2012"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини