реклама партнерів:
Головна » Вода, трави та бджолині продукти - найліпші ліки

Вода, трави та бджолині продукти - найліпші ліки


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Найліпшим фармацевтом є природа. Бо створила для людини унікальні ліки: воду, трави та бджолині продукти. Поєднуючись, вони лікують навіть найскладніші захворювання.

МЕДОВА ВОДА
Сьогодні я розповім про приготування фітонастою на медовій воді, який має потужну оздоровлювальну силу. Спочатку потрібно заварити траву в пропорції 1 ч. л. на 1 склянку води. Вода має бути 80°С. Бо за вищої температури в траві руйнується прана (життєва енергія рослини), яка є не менш цінною (а може, й важливішою), ніж вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні речовини. Лікарську рослину слід подрібнити до порошкоподібного стану. Яку траву брати? Це залежить від захворювання. Зараз є багато книг із фітотерапії, з яких можна дізнатися цю інформацію. Після того як вода охолоне до 40°С, до неї додають 1 ч. л. меду. Напій готовий до вживання. Бажано його випити якнайшвидше. Через 30 хвилин він починає втрачати свої лікувальні властивості. Для приготування медового фітонастою найліпше використовувати дистильовану (про її властивості та спосіб приготування ми писали в «Здоров’ї і довголітті» № 16), або активовану воду (про це нижче), або хоча б добре очищену за допомогою фільтра чи інших очисників.
Чому у приготуванні фітонастоїв потрібно використовувати мед? З кількох причин. По-перше, медова вода оздоровлює клітини головного мозку, запобігаючи їх загибелі. Це дуже важливо. Бо вчені досі сперечаються, чи відновлюються вони, не довівши цього. По-друге, мед потрібний людині з огляду на його жовчогінну дію. По-третє, мед має виражені очищувальні властивості: розчиняє шлаки й камені, очищуючи протоки печінки та підшлункової залози, шлунок та кишечник. По-четверте, медова вода олужнює організм, нормалізуючи його кислотно-лужний баланс. По-п’яте, як стверджують медики, медова вода регулює ріст колоній бактерій та найпростіших мікроорганізмів.
Виявляється, вони також потрібні людині, але лише в тих кількостях і в тих місцях, де це передбачила природа. Лямблії очищають стінки нашого кишечнику, звільняючи від залишків неперетравленої їжі, яка застрягла між ворсинками. Шкідливими лямблії стають у тому разі, якщо потрапляють у жовчні протоки та печінку. Це трапляється тоді, коли кишечник забитий неперетравленою їжею, імунітет — слабкий, жовчний міхур погано виконує свою жовчовивідну функцію, а сама жовч недостатньо концентрована (інакше б вона спалювала лямблій). Медова ж вода нормалізує функцію жовчного міхура, а також пригнічує розмноження лямблій. Річ у тім, що медова вода має жовтуватий колір, а лямблії не терплять жовтого кольору (до речі, вони не люблять жовтого болгарського перцю, а на червоний не реагують жодним чином).
Фітонастої з медом чи просто медову воду потрібно пити по 1 склянці 2—3 рази на день.

ПРОПОЛІСНА ВОДА
Ми звикли користуватися спиртовою настоянкою прополісу, яка продається в аптеках. Вона ефективна за багатьох хвороб. Але сьогодні я хочу поговорити про водний екстракт прополісу, який є унікальною комбінацією мікроелементів, потрібних нашому організмові, а також найпотужнішим протипаразитарним засобом: знешкоджує глисти, кліщі, гриби та іншу патогенну мікрофлору. Річ у тім, що водний екстракт прополісу ефективно відновлює водний баланс організму. А патогенна мікрофлора в таких умовах не живе: перестає розмножуватися й виходить з організму. Курс лікування прополісною водою — 28 днів, після 14-денної перерви курс повторюють. Бажано його поєднувати зі здоровим способом життя: впорядкованим харчуванням, посильним фізичним навантаженням, водними процедурами, заходами для зміцнення нервової системи, підвищення духовності (молитви, медитації, уміння прощати, доброзичливе ставлення до людей і світу).
Готувати прополісний розчин потрібно на спеціальній воді: католітній, яку в народі ще називають «живою». Яким чином? Для цього потрібно мати спеціальний апарат для приготування «живої» і «мертвої» води. Витрати на його придбання швидко окупляться, особливо поліпшенням здоров’я. Адже «жива» і «мертва» вода — потужний оздоровчий засіб у лікуванні багатьох хвороб. Але про це іншим разом.
Зараз звернімося до прополісної води. Чому я раджу використовувати саме католітну воду? Тому що вона набуває особливої структури, яка потрапляє безпосередньо в клітини. Отож проводить туди і розчинений прополіс. Останній працює в клітинах повною мірою. Мабуть, в організмі немає такого місця, де б він не був помічним. Ця речовина поліпшує роботу імунної системи, розріджує кров, поліпшує роботу м’язів серця, відновлює дихання тканин печінки й підшлункової залози, поліпшує стан шкіри, омолоджуючи її, тощо.
Водний розчин прополісу олужнює організм, так само, як і медова вода, а тому нормалізує всі його функції. Тож якщо ви будете застосовувати їх, то зачините двері перед хворобами, а відчините — перед здоров’ям. Бо якщо навчитеся відновлювати забруднені та ушкоджені клітини, то вам будуть не страшні ні віруси, ні патогенні мікроорганізми, ні жодні інші «агресори».
Прополісну воду готують так. 3 чайні ложки подрібненого якісного прополісу залити 1 л католітної води. Через 3 дні прополісна вода готова до вживання. Проціджувати не треба, а просто додавати по 5—7 крапель у будь-яку рідину: чай, компот, молоко, кисіль, фітонастої.
Мене запитують: чи можна готувати водний розчин прополісу на дистильованій воді чи просто очищеній? Відповідаю: на жаль, він буде значно слабшим, ніж приготований на католіті.

ФІТОНАСТОЇ
На активованій католітній воді дуже добре готувати і фітонастої. Приміром, настій чистотілу: 1—2 ст. л. чистотілу подрібнити (найліпше спорошкувати), залити підігрітою до 50—60°С католітною водою в термосі або в скляній колбі (колбу добре закутати, зробивши «шубу» з вовняної тканини). Настояти впродовж 24 годин, процідити. Виходить дуже концентрований настій. З нього добре робити примочки на проблемні ділянки шкіри в разі псоріазу, екземи, дерматитів волосяної частини голови. Для цього шматок бавовняної тканини змочують в настої чистотілу й накладають аплікацію на хворе місце. Так потрібно чинити протягом 14 днів. Лише після цього можна робити висновки про перші результати лікування. У разі псоріазу, як стверджують досвідчені травники, лікування тривале.
Пропоную вашій увазі рецепт ще одного фітонастою, помічного в разі гіпертонічної хвороби, порушення мозкового кровообігу, для профілактики онкозахворювань. Кореневища аїру, квіти календули, коріння оману, листя омели білої, квіти пижма, траву череди і чистотілу взяти порівну і добре перемішати. 1 ст. л. суміші залити 1 склянкою католітної води, попередньо нагрітої до 50—60°С, настояти на водяній бані 15 хв, охолодити протягом 30—40 хвилин. Пити 1/2—1/4 склянки настою тричі на день за 30 хв до їди. Курс — 2—3 місяці, після місячної перерви лікування повторити.
Тим, у кого сльозяться очі на морозі, потрібно приготувати екстракт ромашки на католіті: 1 ст. л. трави залити 250 мл католіту, підігрітого до 50—60°С, настояти 20—25 хв. Промивати очі теплим настоєм зранку й увечері.
Ще один рецепт лікування гіпертонічної хвороби, а також стенокардії та тахікардії. Його розробник В.М. Подрайкін. 2 ст. л. собачої кропиви, 4 ст. л. шипшини, 1 ст. л. глоду, 1 ст. л. кукурудзяних приймочок, 1 ст. л. м’яти перцевої ретельно подрібнити, змішати з 125 г заварки зеленого чаю і 125 г заварки чорного чаю. Зранку й увечері заварювати як чай на католітній воді. Цукор замінити родзинками. Я дещо модифікував цей рецепт — не додаю заварки чорного чаю.
І на закінчення матеріалу кілька слів про воду. Від того, яку воду ми використовуємо щодня для приготування їжі та пиття, залежить наше здоров’я. Не має сенсу лікуватися, якщо ми вживаємо неякісну воду. Тож у жодному разі не можна використовувати воду з крана чи навіть з бюветів без попереднього очищення. Якщо у вас немає фільтра, скористайтеся такими народними рецептами.
— До 1 л води додати 2 ч. л. якісного яблучного оцту, 1. ч. л. меду, 3—5 крапель йоду. У такому середовищі мікроби не зможуть розмножуватися й загинуть.
— Давній і перевірений спосіб очищення води кремнієм: шматок цього мінералу кладуть у 3-літрову банку води (чи інший посуд) і настоюють 5—7 днів. Нижній шар води до вживання не годиться.
— У ємність із водою покласти листя горобини. Через 3 години вода стане придатною для вживання.
— Академік І.П. Неумивакін рекомендує очищувати воду перекисом водню — 1 ч. л. на 1 л води. Така вода стане не лише чистою, а й збагаченою атомарним киснем.

Микола МАРЧЕНКО, дослідник з питань здоров’я.
Джерело: "Ваше здоров"я"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини