реклама партнерів:
Головна » Володимир Ступак: «Боровся і боротимуся проти дерибану землі»

Володимир Ступак: «Боровся і боротимуся проти дерибану землі»


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Політик, депутат Верховної Ради України четвертого скликання, людина безкомпромісна й віддана інтересам виборців – таким знають Володимира Ступака, незмінного голову обласної організації Української народної партії не лише жителі Придесення. Активна життєва позиція Володимира Федоровича не залишає йому ні найменшого шансу бути стороннім спостерігачем суспільних подій і процесів. Два десятиліття він невтомно відстоює державність, вірячи в кращі часи для народу й країни.

Нині Володимир Ступак – депутат Чернігівської міської ради, а також кандидат у депутати по виборчому округу № 1 до міськради (центральна частина Чернігова).
Наш діалог про депутатську діяльність, про досягнення й наміри команди УНП.

- Одне із місцевих видань напередодні виборів заявило, що вашу депутатську «позицію було не завжди чути», що зазвичай голосували на догоду голові міської ради Олександру Соколову.
— Як правило, не зважаю на подібні голослівні звинувачення. Чернігівці добре знають мою активну позицію. Голосував завжди з позиції порядності й справедливості, відстоюючи інтереси чернігівців. Взяти хоча б мою прес-конференцію в червні нинішнього року, де було озвучене незаконне рішення депутатів щодо протизаконного виділення п’ятнадцяти земельних ділянок під забудову, прийняте сесією.

Більшість із цих земельних ділянок розташовані в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», неподалік від Іллінської церкви? унікальної пам’ятки архітектури національного значення. Інші – в урочищі «Мар’їн гай» та на Лісковиці (це спортивний майданчик, що діє). Міське управління архітектури та містобудування дало негативний висновок: будувати на зазначених земельних ділянках не можна. А ось депутати зігнорували застереження. Відбулася змова частини обранців з метою розбазарювання чернігівської землі: депутати безцеремонно й цинічно голосували «за». Відразу ж звернувся до міського голови Олександра Соколова з проханням застосувати вето й не підписувати рішення. Закликав журналістів оприлюднити згадане рішення.
Я свого домігся – рішення не набуло чинності.

- Наскільки мені відомо, це не єдиний протест проти незаконного розподілу землі.

- Протягом усієї каденції я боровся проти дерибану землі, незаконного будівництва в паркових зонах, скверах і на дитячих майданчиках. Вдалося захистити сквер по вулиці Горького та навпроти стадіону ім. Гагаріна. Протестував проти незаконного будівництва восьмиповерхового житлового будинку теж в охоронній зоні Валу, по проспекту Миру, 17-а (за магазином «Янтар»). Згідно з Генеральним планом Чернігова обмежено висотність будівель в центральній частині міста ? висота будинку з дахом на цій території не може перевищувати 15 метрів (тобто не більше 4 поверхів).
На мою вимогу виконком міської ради зупинив будівництво цього будинку.
Нагадаю, що за пропозицією депутатів від УНП було прийнято і Статут міста Чернігова.

- До речі, саме за Вашою ініціативою внесено також зміни до регламенту міської ради щодо порядку денного прийняття рішень із земельних питань сесією міської ради.
— З 2007 року проекти рішень з земельних питань не беруться за основу, а розглядається і ставиться на голосування кожний пункт окремо. Це у кілька разів зменшило прийняття рішень щодо виділення земельних ділянок за корупційними схемами. Загалом протягом чотирьох років депутатської діяльності подав майже 200 запитів і звернень, прагнучи розв’язувати проблеми різного рівня. Переважна більшість питань були вирішені позитивно. Особливу уваги приділяв інвалідам і ветеранам війни, багатодітним родинам, іншим соціально незахищеним чернігівцям. Чимало звернень стосувалися медицини, забезпечення хворих громадян ліками й, зокрема, тих, хто страждає на цукровий діабет і не завжди має змогу придбати інсулін.

- Тобто розв’язували і глобальні проблеми, і так звані «маленькі».
- Кожній людині болять власні негаразди й болі. Але жодного листа, жодного дзвінки не зігнорував. Хіба назвеш другорядним перекриття дахів будинків або облаштування зупинок громадського транспорту та дитячих майданчиків, ремонт асфальтового покриття вулиць або ж виділення коштів на профілактичні медичні огляди освітян. Хоча не все із задуманого вдалося зробити.

- Перепрошую, але в Чернігівській міській раді було лише два депутати від УНП – Володимир Ступак та бізнесмен Ігор Сухомлин.
- І саме два наші голоси були вирішальними при затвердженні генерального плану розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», спрямованого на збереження заповідної зони міста. Цьому рішенню передували громадські слухання, які були найкращими за всю історію міста. Деякі фракції й окремі депутати навіть після слухань відмовилися голосувати за генеральний план. Наші з Ігорем голоси «за» переважили

- Чернігівці досі з вдячністю згадують Вашу допомогу як народного депутата з виділенням дотації для погашення заборгованості по заробітній платі в фінансово скрутні для області часи.
- Для нашої аграрної Чернігівщини питання дотацій з державного бюджету було завжди важливим. Регіон потребує підтримки держави. У грудні 2005 року на Чернігівщині склалася катастрофічна ситуація – не вистачало коштів, щоб виплатити зарплату всім працівникам бюджетної сфери. Як народний депутат звернувся до тодішнього Прем’єр-міністра Юрія Івановича Єханурова. Мене підтримав наш земляк – народний депутат Валерій Асадчев. Ми добилися, що напередодні Нового року до бюджету області надійшло 26,5 мільйонів гривень.

- Держава відзначила Ваш патріотизм високою нагородою – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Та депутатство, наскільки мені відомо, не принесло матеріальних дивідендів. Даруйте, але чесність сьогодні не в моді…

- Помиляєтесь. Чесність і порядність – цінності одвічні. Людина має жити за Божими заповідями й творити добро. Мені не соромно дивитися в очі своїм виборцям. Як і моїм однопартійцям. Команда Української народної партії сповідує принципи безкорисливості. Їх відданість національній ідеї вивірена роками. Депутати від УНП єдині, хто звітував публічно перед виборцями про зроблене. Нас не треба було розшукувати: громадська приймальня діяла в партійному офісі по вулиці Щорса, 4. Чернігівцям ця адреса добре відома ще з часів зародження Народного руху України за перебудову.

- Володимире Федоровичу, один у полі не воїн. Чи є в УНП команда партійців, готових відстоювати інтереси чернігівців?
- Наші кандидати балотуються в кожному районі і майже в кожному селі в депутати місцевих рад усіх рівнів. Сповнені реальних намірів і задумів. Виборці, котрі довірять свої долі, не помиляться у виборі й не пожалкують, якщо вцілять в десятку. Під № 10 у обласну й міську раду зареєстровані наші кандидати – вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков, заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області Людмила Івашко, підприємець Віктор Терещенко, заступник директора міської загальноосвітньої школи № 28 Валентина Лобода… Список до Новозаводської районної ради очолює Василь Пустовойт ? представник ЗАТ «Оболонь» (товариство – один із найбільших платників податків до міського бюджету). А до Деснянської – викладач Чернігівського технологічного університету Людмила Дудко. Наша головна мета – не допустити розбазарювання можновладцями землі ? національного багатства.

- Без сумніву, будь-яка політична партія хотіла б мати такого активіст а в своїх рядах. Чи не маєте наміру «перестрибнути» в більш потужну політичну структуру, де більше шансів стати депутатом?
- Не хочу Вас образити, але це певною мірою провокаційне питання. Завжди негативно ставився до перебіжчиків Я – політик, незалежний від влади, олігархічних кланів. Соціологічні опитування, які нібито проводяться з метою вивчення громадської думки, ? політичне шахрайство. Наші опоненти можуть казати все, що завгодно. Не варто довіряти всіляким замовним рейтингам. Чернігівці – люди розумні й розрізняють правду від фальші. УНП – це не грошовий проект під конкретні вибори, а справжня ідеологічна партія, яка ніколи не обдурювала український народ. Наші члени – патріоти, які живуть з Україною в серці. До обласної ради йдуть люди, які ще з 90-х років утверджують державність – Валерій Сарана, Сергій Соломаха, Іван Осадців, Василь Чепурний… Ці імена добре знайомі мешканцям нашого краю. Ми віримо в перемогу!

Розмовляла Ольга Романюк.
Газета «Народне слово», жовтень 2010 року, спеціальний випуск







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини