реклама партнерів:
Головна » Загроза чи провокація: як Росія створює ажіотаж довкола військових навчань "Захід-2021"

Загроза чи провокація: як Росія створює ажіотаж довкола військових навчань "Захід-2021"


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Російсько-Білоруські військові навчання "Захід-2021" розпочалися 9 вересня. Протягом тижня на полігонах двох країн в них візьмуть участь до 200 тисяч військових з 10 країн. У Білорусі їх проведуть на чотирьох полігонах, в Росії - на дев'яти, а саме: 230-й загальновійськовий полігон "Обуз-Лесновський", 174-й навчальний полігон ВПС і військ ППО "Доманівський", 210-й авіаційний полігон "Ружанський", а також полігони "Брестський", "Кирилівський", "Струги Червоні", "Муліно", "Погоново", "Хмелівка", "Правдинський", "Добровольський", "Дорогобуж", "Вольський".

Головна особливість нинішніх навчань - в безпрецедентності їх розмаху. На ці маневри МО РФ збирає близько 200 тис. чоловік особового складу, 80 одиниць авіації, 760 - бойової техніки, 15 кораблів. Варто очікувати залучення сил не тільки Західного військового округу РФ, але і інших округів.

Під назвою "Захід" аналогічні навчання до сих пір проходили раз в два роки в Білорусі і РФ, і їх поєднували з маневрами Колективних сил оперативного реагування (КСОР) країн-учасниць ОДКБ. В цьогорічних навчаннях буде задіяно значно більше військ, а програма їх набагато різноманітніша, ніж у аналогічних навчаннях минулих років. До другої їх частини - на території Росії - приєднаються військові з восьми держав - Вірменії, Казахстану, Таджикистану, Індії, Киргизстану, Монголії, Сербії та Шрі-Ланки. А збройні сили Китаю, В'єтнаму, М'янми, Пакистану та Узбекистану делегують військових спостерігачів.

Цілком зрозуміло, що такі масові військові ігрища є ні чим іншим, ніж спробою Кремля в черговий раз вразити та залякати світові спільноту. Якщо не виходить вразити інших інтелектуальними чи промисловими досягненнями, єдине, що залишається – побряцати зброєю. Хоча, на думку експертів, Росія навряд чи може вразити реальною військовою міццю або новітньою зброєю.

Хіба що черговим «літакопадом»…

Як би там не було, проведення такого масштабного військового дійства потребує виділення значних коштів. На тлі швидкого зубожіння простих росіян, такі «ігрища» виглядають в очах населення країни, як бенкет під час чуми. Зважаючи на стрімке падіння рейтингів правлячої партії напередодні виборів до Держдуми РФ, Кремль, для зменшення негативних емоцій збоку людей, вигадав чергову примітивну казочку про зовнішню загрозу для Росії…

Міноборони Білорусі заявляє, що військові російсько-білоруські навчання "Захід-2021" будуть носити суто оборонний характер. Під час навчань відпрацюють сценарій міфічного «загострення міжнародних протиріч, який призводить до розв'язування агресії проти Союзної держави». Росія і Білорусь будуть протистояти «діяльності незаконних збройних формувань, сепаратистських і міжнародних терористичних організацій, що мають зовнішню підтримку».

З Білоруссю все зрозуміло… Крісло під «картопляним диктатором» хитається все більше і більше. Тому Лукашенко спить і бачить, як його, «під білі рученьки» ведуть до Гааги у супроводі конвою з тих, над ким він вже багато років знущається та кого знищує, перетворивши Білорусь на диктаторський концентраційний табір. Ведуть, разом із Путіним, в якого він вчиться нелюдському відношенню до свободи та демократії, та якого навіть дещо «переплюнув». Що сниться Путіну – невідомо. Але «зовнішня загроза» використовується Кремлем як спроба замінити такі жадані «національні скрепи», постійний пошук яких завів Путіна та Ко у «глухий кут» міжнародної ізоляції.

Агітаційна машина Кремля напередодні навчань «Захід 2021» активно розповсюджує фейкові погрози для Росії та Білорусі з боку країн НАТО, США, України, Польщі, країн Балтії. З усіх напрямків вороги!

«5 вересня в Польщі почалася найбільша за останні роки операція з передислокації військ з заходу республіки на полігони на сході країни. Захід проводить 12-я Щецинська механізована дивізія. У навчанні беруть участь близько 4 тисяч військовослужбовців і майже 1 тисяча одиниць військової техніки. В двох польських районах, які межують з Білоруссю, вже введений режим надзвичайного стану під причиною напливу нелегальних мігрантів».

«З 30 серпня по 3 жовтня в Латвії проходять навчання Національних збройних сил «Namejs 2 021» за участю країн НАТО, де задіяно понад 9 тис. військових. Одне з офіційних завдань тренувань - реалізація тактичних операцій в гібридному і звичайному конфліктах».

«У Литві війська вже розгорнуті уздовж білоруського кордону».

«Українські військові навчання «Об'єднані зусилля - 2021» за участю військовослужбовців з 15 країн - членів НАТО і партнерів альянсу пройдуть на Україні в кінці вересня, з 20 вересня по 1 жовтня».

«Очікується, що після підписання інтеграційних дорожніх карт в рамках Союзної держави, узгодження яких президентами двох країн відбудеться в Москві 9 вересня, а їх затвердження заплановано на жовтень 2021 року, в Білорусії можуть знову спалахнути масові протести підігріті ззовні, кінцевою метою яких буде насильницьке усунення від влади президента Лукашенка».

«Можливо, що концентрація військ НАТО навколо Білорусії як раз і пов'язана саме з підтримкою спроби зміни влади в Білорусії і подальшої зміни зовнішньополітичного вектора країни».

Путін та Лукашенко завзято шукають «чорну кішку у темній кімнаті», достеменно розуміючи, що її там немає. Пусті безпідставні розмови про «загрозу» лише прикривають справжні наміри обох пристаркуватих диктаторів «Союзних країн».

А які можуть бути наміри у диктаторів – зрозуміло практично кожному. Сучасна путінська Росія – ось єдина справжня загроза, проти якої людству реально потрібне справжнє об’єднання зусиль для збереження стабільного розвитку, миру та спокою.

Джерело: Блог Юрія Федоренка




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:55
18-Бер-2024
Євросоюз не визнав вибори президента РФ на окупованих територіях України
Європейський союз 18 березня заявив про невизнання електоральної процедури, яку Росія
19:55
17-Бер-2024
Невідомі добрі безпілотники атакували шість російських нафтоперегонних заводів
Протягом тижня невідомі добрі безпілотники атакували зразу шість російських нафтопере
22:10
16-Бер-2024
Українські воїни знищили російську диверсійно-розвідувальну групу в Сумській області
Про це сьогодні, 16 березня, розповів голова ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону
22:03
15-Бер-2024
Російський добровольчий корпус попереджує про масовану атаку по військових об'єктах у Бєлгородській і Курській областях
У зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території Курської та Білгор
21:19
15-Бер-2024
росія не припиняє тероризувати Одесу: 20 загиблих, 73 поранених
росія – країна-терорист.
На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули
20:14
14-Бер-2024
Топоніми Чернігова на честь земляків — українських добровольців сучасної російсько-української війни
14 березня Чернігівщина, як і вся країна, відзначає на державному рівні День Українсь
19:39
12-Бер-2024
Знешкоджено масштабну агентурну мережу фсб, яка «під прикриттям» УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні
Служба безпеки нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка проводила інформаційн
15:09
12-Бер-2024
ЦПД та Кібердепартамент СБУ створили список безпечних каналів отримання інформації
Центр протидії дезінформації та Кібердепартамент Служби безпеки України створили спис
22:16
10-Бер-2024
Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові
9 березня біля пам’ятника Тараса Шевченка на Валу, території Національного архітектур
21:56
10-Бер-2024
Успіхи ЗСУ на Таврійському напрямку
В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” за минулу доб
Усі новини