реклама партнерів:
Головна » Завершення опалювального сезону 2010-2011 у Чернігові

Завершення опалювального сезону 2010-2011 у Чернігові


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
7 квітня в експертному клубі "ЧИСТА ПОЛІТИКА" відбувся круглий стіл на тему: "Завершення опалювального сезону 2010-2011 у Чернігові".
Участь у заході взяли представники влади, теплогенеруючих підприємств Чернігівщини, експерти і журналісти: представник ВАТ "Облтеплокомуненерго" Олександр Старков, генеральний директор ТОВ фірма "ТехНова" Олександр Корчинський, заступник Чернігівського міського голови Микола Сенькович, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської обласної адміністрації В'ячеслав Сальніков, віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко, голова Чернігівського освітнього центру "Ініціатива" Павло Пущенко, медіа-експерт Ігор Грищенко.
Зокрема, обговорювався вплив державної тарифної політики на діяльність ВАТ"Облтеплокомуненерго" та КП"Чернігівська ТЕЦ". Підбито підсумки роботи теплопостачальних підприємств протягом опалювального сезону 2010-2011. Активну дискусію викликали проблеми, пов'язані з роботою житлово-комунального комплексу Чернігова та області загалом. Також учасники круглого столу говорили про плани з підготовки до наступного опалювального сезону.
Микола Сенькович зазначив, що сезон 2010-2011 був досить вдалим: не було складних аварій та відключень житлових будинків. Незначні ж технічні збої ліквідовувалися протягом кількох годин, не завдаючи споживачам серйозних незручностей: "Порівняно з минулим опалювальним сезоном, у цьому році і аварій було значно менше, і скарг від населення. Щодо припинення сезонного теплопостачання - відключення відбудеться тоді, коли середньодобова температура протягом трьох діб буде вищою восьми градусів тепла".
Олександр Старков повідомив про складну економічну ситуацію, яка склалася на ВАТ "Облтеплокомуненерго" у зв'язку зі стрімким зростанням ціни на газ, та про плани підприємства щодо підготовки до наступного опалювального сезону: "Ми змогли забезпечити населення теплом у достатній мірі, але період був складним. Адже перед самим початком опалювального сезону рішенням НКРЕ з першого серпня було підвищено ціну на газ. За існуючого на той час порядку затвердження тарифів на теплову енергію оперативно на це підвищення ми зреагувати не змогли, тому працювали за старими тарифами. Результат цього - збитки у розмірі сорока шести мільйонів гривень і це лише у категорії "населення". Не дивлячись на складну економічну ситуацію на підприємстві, вже розроблено план підготовки до наступного опалювального сезону. Плануються ремонтні роботи, звичайно ж не в достатньому обсязі, а лише виходячи з наявних можливостей".
Олександр Корчинський перш за все подякував чернігівцям за своєчасну оплату послуг теплопостачання. Він ознайомив присутніх з планами модернізації Чернігівської ТЕЦ задля підвищення якості послуг, які надає підприємство. Варто зазначити, що після завершення першого етапу закільцювання тепломереж міста від теплоелектроцентралі, чернігівці забезпечені стабільним теплопостачанням та гарячою водою протягом усього року.
"Для нашого підприємства нинішній опалювальний сезон кардинально не відрізнявся від попередніх, хоча й почався дещо раніше через погодні умови. Зміни у тарифній політиці внесли деякі складності у роботу, але це не вплинуло на якість надання послуг населенню. У нинішній ситуації з ціновою політикою на газ в державі, використання вугілля в якості палива на Чернігівській ТЕЦ забезпечує гарантії стабільної роботи підприємства та не погіршує якість послуг теплопостачання для населення. План на наступний опалювальний сезон вже розроблений з урахуванням всіх необхідних ремонтних та підготовчих робіт. Населенню не варто хвилюватися - всі будуть забезпечені теплом і гарячою водою у повному обсязі" - зазначив Олександр Корчинський.
В'ячеслав Сальніков ознайомив присутніх з результатами проходження опалювального сезону 2010-2011 по області: "Сезон був стабільний у плані надання послуг з теплозабезпечення. Чернігівська обласна адміністрація надає достатню увагу нашим теплогенеруючим підприємствам. Адже позитивний результат можливий лише у співпраці. Планується проведення розширеної колегії облдержадміністрації з підбиття підсумків опалювального сезону, що закінчується, і підготовки до наступного сезону. Безумовно, тарифна політика впливає на роботу підприємств, на своєчасне проведення ремонтних робіт та закупівлю теплотехнічного обладнання. Але я впевнений, що своєчасна оплата послуг від населення буде підтримкою у роботі і ВАТ "Облтеплокомуненерго", і КП "Чернігівська ТЕЦ".
Приємно констатувати, що місто Чернігів - один з небагатьох українських обласних центрів, в якому протягом останніх років жителі вже звикли до цілодобового безперебійного гарячого водопостачання протягом всього року. Слід також зазначити, що теплозабезпечення Чернігова в опалювальний період є одним із найкращих в країні, а тарифи на тепло завжди залишалися одними з найнижчих порівняно з іншими обласними центрами.
На жаль, нині тарифна політика формується в Києві, а не на місцевому рівні, отже нинішні тарифи на тепло, хоча і є поміркованими відносно інших міст, приносять збитки таким теплогенеруючим підприємствам, як "Чернігівоблтеплокомуненерго", що працюють виключно на дорогому російському газі. Можливо, в Чернігові варто збільшити зону обслуговування абонентів теплопостачання від Чернігівської ТЕЦ, яка працює не тільки на газу, але й на вугіллі? Як мінімум, варто подякувати міській владі та "ТехНові" за реалізацію проекту по закільцюванню тепломереж міста, завдяки якому літом в оселях більшості чернігівців є нормальна гаряча вода від Чернігівської ТЕЦ.
Як неодноразово стверджувало керівництво держави, українська теплоенергетика потребує приватизації, адже ефективну господарську діяльність на об'єктах теплоенергетичної сфери можуть здійснювати лише фінансово потужні компанії, які вже довели свій професіоналізм у технічній та фінансово-економічній сферах діяльності. Зокрема, Президент України Віктор Янукович під час засідання Комітету економічних реформ заявив, що в українську енергетику планується залучення 3-5 млрд. грн. інвестицій внаслідок приватизації об'єктів енергетичної галузі. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозує приватизацію вже в 2011 році держпакетів 2 енергогенеруючих компаній, а також 5-6 обленерго.

Джерело: Експертний клуб "Чиста політика"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини