реклама партнерів:
Головна » Здоров’я. Літні напої

Здоров’я. Літні напої


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Із настанням літа всі ми починаємо більше вживати рідини: під час вживання їжі та різних напоїв. Адже в спекотну пору року збільшується потовиділення, а з ним — втрата солей і мікроелементів. Тому перше правило літнього питва — поповнювати втрачене.
Найкраще втамовує спрагу прохолодна або гаряча вода, яка сприяє секреції слини і швидше всмоктується, ніж холодна або тепла. Проте теплий чай — ідеальний напій для літа, який найкраще втамовує спрагу, посилюючи слиновиділення. Він поступово всмоктується стінками шлунка, насичуючи організм рідиною.
Влітку корисним є зелений чай. У спекотні дні прозорий чистий настій зеленого листя дає відчуття свіжості та прохолоди, а завдяки терпкому ефекту й високому вмісту амінокислот зелений чай допомагає легше переносити спеку. Можна додати в чай лимон або імбир, листочки м’яти, малини або смородини.
Ще один хороший літній напій — це квас. Його пити корисно та потрібно, стверджують медики, особливо влітку, адже він швидко втамовує спрагу, позитивно впливає на травлення, серцево-судинну систему, обмін речовин в організмі, підвищує тонус організму і містить безліч мікроелементів та вітамінів.
На приготування охолоджених молочних та кисломолочних коктейлів із ягодами витрачається кілька секунд, це ідеальні і питво, й десерт. Крім того, вони поповнюють втрати кальцію, що особливо є актуальним для жінок.
Фруктові й овочеві фреші — незамінні «хіти» літнього сезону. Від однієї склянки напою ви отримаєте вітамінний заряд, який додасть сил на весь день. Сік відтиснути з будь-яких фруктів та овочів, які ви любите, — саме у цьому його перевага й універсальність.
Морси — прохолодні напої з соку, розведені водою, з додаванням цукру (або меду, але тоді в жодному разі не слід кип’ятити, щоб не втратити його лікувальних властивостей. Мед потрібно розвести в теплій склянці соку й лише потім додавати в готовий охолоджений морс): ягоди заздалегідь промити і видалити кісточки, якщо вони є, перетерти (або подрібнити в блендері), залити перевареною водою і варити кілька хвилин. Потім напій процідити і додати до смаку цукор або мед. Вичавки, що залишилася після проціджування, відтиснути, отриманий сік змішати з охолодженим напоєм.
Морси можна готувати з різних плодових і ягідних соків, а також з їх сумішей або зі свіжих плодів і ягід. Наприклад, морс із брусниць — добре втамовує спрагу і підвищує апетит, із журавлини — підвищує тонус організму, апетит, із ожини — нормалізує діяльність травного тракту, є загальнозміцнювальним і заспокійливим засобом, із чорниць — корисний для очей і хороший для дітей у разі розладів шлунка та кишечнику.
Дехто у спеку полюбляє вживати слабоалкогольні напої. А бажання випити пива під час відпочинку на галявині, пляжі тощо — і зовсім стало якоюсь «культурною традицією». Пиво дійсно втамовує спрагу, але швидко запаси рідини вас полишать, адже будь-який алкоголь, а особливо пиво, має сечогінний ефект.
Окремо варто виділити газовані напої. Для пиття у спекотну погоду вони зовсім непридатні, адже містять у своєму складі велику кількість цукру і створюють ілюзію втамування спраги на досить короткий термін. Після цього пити хочеться знову і ще більше, що створює замкнене коло.

Джерело: "Ваше здоров"я"





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини