реклама партнерів:
Головна » Журналісти на власні очі побачили, як зустрічають туристів готелі Чернігова

Журналісти на власні очі побачили, як зустрічають туристів готелі Чернігова


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Прес-тур на тему «Готельне господарство Чернігова: проблеми та перспективи» відбувся 20 липня в нашому обласному центрі.
В рамках туру журналісти відвідали готелі «Придеснянський» і «Брянськ», дізналися, наскільки вони відповідають вимогам гостей Чернігова, яка підготовка ведеться до «Євро-2012» та чи очікується притік туристів до Чернігова у зв’язку з проведеннями чемпіонату. Тенденції розвитку туристичної галузі учасники прес-туру обговорили під час «круглого столу».
На думку директора Чернігівського туристично-інформаційного центру (ТІЦ) Тетяни Коржинської, на даний момент готелів у Чернігові, разом з тими, що будуються, достатньо. Інша річ, що не всі вони відповідають європейським стандартам. На території області діють понад 60 підприємств готельного господарства, в тому числі 37 готелів, 5 гуртожитків для приїжджих та 22 інших об’єкта для тимчасового проживання. Однак нині вони завантажені лише на 50-60%. Деякою мірою це можна пояснити тим, що ціна на послуги в багатьох місцях не відповідає якості. Тож все більшим попитом користуються міні-готелі та приватні садиби.
Стабільно працює та відмінно себе зарекомендувало на цьому ринку КП ГТК «Придеснянський». Адже, за словами в.о. директора закладу Любов Акінчиць, «переобладнання готелю відповідно до сучасних вимог не припиняється».
На сьогодні тут готові до прийому гостей 60 номерів: стандартні, напівлюкс, люкс та апартаменти. В кожному з них є пряма телефонна лінія, кабельне телебачення, холодильник, ванна кімната.
Номери підвищеної комфортності оснащені кондиціонерами, в них є також міні-бар, фен, халат, капці. При цьому їхня вартість останнім часом не змінилася.
До послуг гостей у ГТК «Придеснянський» кафе та два банкетних зали, в меню – блюда української та міжнародної кухні. Для проведення конференцій, семінарів, тренінгів, нарад, презентацій та ділових зустрічей готель пропонує комфортну конференц-залу. Приміщення обладнане сучасною відео- та оргтехнікою.
Організувати змістовне дозвілля в Чернігові та області допомагає Інформаційно-туристичний центр, що діє в «Придеснянському». Тут же можна отримати послуги з перекладу.
Завдячуючи цьому, КП ГТК «Придеснянський» потрапив у поле зору представників організації «Poland-Ukraine», яка бере участь в підготовці чемпіонату «Євро-2012». Підписана угода, відповідно до якої готель увійшов до переліку місць, які будуть запропоновані на розгляд команд - учасниць змагань. «Столиці України бракує готелів для прийому учасників і гостей «Євро-2012», - розповіла Любов Акінчиць. – Тож якщо наші умови задовольнять спортсменів, цілком можливо, що вони житимуть в «Придеснянському» упродовж місяця».
Ставку на розвиток в’їздного туризму на Чернігівщині робить і директор ЗАТ «Чернігівтурист» Сергій Дмитренко. Це підприємство – один з провідних туристичних операторів області, який обслуговує переважно організовані туристичні групи. В цьому напрямку налагоджено тісну співпрацю з фірмами України, Росії та Білорусі. До їхньої уваги – різноманітні екскурсії по Чернігову та захоплюючі подорожі по області.
Так, упродовж минулого року «Чернігівтурист» прийняв майже 13 тис. гостей та понад 11 тис. екскурсантів.
Один із структурних підрозділів підприємства – готель «Брянськ». Останніми роками він зазнав серйозної реконструкції. Відремонтований фасад будівлі, підвищено комфортність номерів, облаштована прилегла до готелю територію, переобладнаний автокемпінг, реконструкції зазнав ресторан. Все це, а також запровадження додаткових послуг (конференц-зал з відповідною оргтехнікою, сауна, перукарня, фотостудія, пункт обміну валюти, POST-термінал, послуги для автомобілістів, оренда теплоходу) дали змогу значно підвищити рівень
обслуговування туристів та рейтинг підприємства взагалі. Готель пропонує люксові двокімнатні та напівлюксові однокімнатні номери з двоспальним ліжком, двомісні та тримісні номери після євроремонту. Тож і надалі готель «Брянськ» націлений «тримати руку на пульсі».
Останній об’єкт, який оглянули журналісти під час прес-туру, – готель, що будується в мальовничому кутку Чернігова неподалік р. Десна. Як повідомив заступник голови правління корпорації «Укртрансбуд» Ігор Рудницький, на сьогодні цей об’єкт готовий на 78%. Здача нового готелю запланована на 31 грудня 2010. Власником об’єкту є ПП «Проммеханізація» - українське підприємство без частки іноземного капіталу.
Майбутній готель розрахований на клієнтів середнього класу. Назва закладу поки що тримається в секреті. З часом він обов’язково буде проходити сертифікацію й претендуватиме на «3 зірки». До послуг гостей Чернігова він пропонуватиме кафе, ресторан, конференц-залу. Родзинкою закладу стане «соляна печера».

* * *
Загальний потенціал об’єктів готельного сервісу Чернігівської області в 2009-му році за даними Обласного управління статистики налічував 1470 номерів (у 2008р. – 1434). В тому числі 679 тримісних і з більшою кількістю місць, 499 – двомісних, 158 – одномісних. Номерів «люкс» було всього 86 (5,9%), «напівлюкс» – 48 (3,3%). Житлова площа номерів збільшилася за рік на 4,5% і становила 30,7 тис. кв.м. Більшість об’єктів має обмежений перелік додаткових послуг. Лише 17,2% з них має у своєму складі сауну (басейн), пральню, 9,4% – автостоянку, кафе, бар, інші підрозділи з надання послуг за ринковими цінами, 1,6% – ресторан.
Жодне підприємство, окрім готелю «Брянськ», не має закладів торгівлі (магазин, кіоск).

У 2009 р. послугами підприємств готельного господарства скористалися 68,5 тис. осіб. Чернігівську область відвідали 9,6 тис. іноземних громадян (14,0% від загального числа приїжджих) із 73 країн світу (за 2008р. – 15,4 тис. із 66 країн). З них 57,9% зупинялись у готелях м.Чернігів, 31,6% – Козелецького району. Найбільше приїжджих зареєстровано з держав СНД (з Російської Федерації – 3,1 тис. осіб, з Білорусі – 1,8 тис. осіб, з Молдови – 0,8 тис. осіб).

Джерело: Медіа-центр, Висоцький Генадій і Вікторія Сидорова





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини