реклама партнерів:
Головна » Звернення Ольги Богомолець до студентів медиків

Звернення Ольги Богомолець до студентів медиків


Коментарі: 4 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Дорогі мої колеги, студенти Національного медичного університету ім. Богомольця!
Колись, поступаючи до свого вузу, ви обрали для себе найшляхетнішу професію – рятувати життя людей. Ви кинули виклик смерті – найстрашнішому нашому ворогу. І ви стали на шлях боротьби.
Сьогодні ваші співвітчизники, старі та молоді, чоловіки, жінки, студенти – вийшли на майдани по всій країні, щоби захистити свій вибір і своє право на гідне життя у спільній європейській родині. На жаль, багато з вас залишилися осторонь.
Але ми – вільні громадяни у вільній державі, і наше право, обов’язок перед самими собою, нашими батьками і нашими майбутніми дітьми зробити все, щоб наша країна в першу чергу звільнилася від менталітету рабства, покори та мовчазної згоди на будь-який злочин.
Ми всі хочемо гідного життя, поваги до особистості, свободи та щастя. І ми обов’язково цього доб’ємося!
Мій прадід – Олександр Олександрович Богомолець, – іменем якого названий ваш університет, став для мене прикладом не тільки видатного вченого, але й особистості, яка навіть у найскладніших умовах завжди відстоювала свої принципи та переконання.
Він не тільки врятував мільйони людей своїми винаходами консервування і переливання крові, але й зберіг сотні людських життів під час сталінських репресій, ризикуючи власною свободою та життям. Його виключали з університету за відверту, чесну і активну позицію, але це не завадило йому стати видатним вченим.
І сьогодні ті, хто забороняють вам висловити свою позицію, демонструють власне боягузтво, ганьблять ваш університет та пам'ять Людини, іменем якої він названий.
Їм не вдасться вас зламати та принизити. З вами – вся країна. На вашому боці ваші колеги-студенти, представники громадськості, засобів масової інформації, політичних сил та прості люди.
І сьогодні вашої допомоги потребує вся країна.
На вас чекають інші студенти з інших вузів. І на вас чекають десятки та сотні тисячі батьків, братів та сестер.

З повагою, Ольга Богомолець

Довідка: Ольга Богомолець - українська співачка, автор-виконавиця сучасних та старовинних українських романсів; громадський діяч, Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету ім. О. Богомольця. Авторка понад 70 наукових праць і 9 патентів на винаходи у сфері лікування шкірних захворювань.
Головний лікар Інституту дерматології та косметології, координатор Європейської асоціації лазерної дерматології у Східній Європі, член Американської академії дерматології, Європейської академії дерматовенерології, Нью-Йоркської академії наук.
Правнучка академіка Олександра Олександровича Богомольця.

Медичний довідник Майдану


Цей Майдан не перший і буде мабуть не останній в нашій історії..
Зло легко не здається, а державні пухлини з метастазами потребують тривалого лікування.. Тому здоров'я нам ще знадобиться...

Тож, коли ви йдете на Майдан пам'ятайте , що:
1. Лише один сухий гірчичник в кожній шкарпетці дозволить помаленьку зігрівати ноги протягом приблизно 12 годин стояння на холоді.
2. Синтетична білизна на тілі прискорює потіння, згодом віддачу тепла і охолодження тіла -в синтетиці ви скорше змерзнете! Якщо ви одягнете під верхній одяг щось бавовняне або шерстяне, то ризик отримати запалення легенів або бронхіт зменшиться.
3. Вживання алкоголю дає швидке розширення судин і прискорює віддачу тепла на зовні. Відбувається дуже короткотривалий ефект зігрівання з подальшим вихолодженням. Ті хто алкоголю не вживають, зберегають тепло тіла значно довше.
4. Через дружні тривалі обійми навіть з незнайомими людьми, ви не тільки віддаєте тепло іншому, а ще його отримуєте, суммуєте і накопичуєте. Бажано, обнявшись, деякий час просто не ворушитися. Якщо при обіймах ви не будете цілуватися, то ризику передачі інфекційних хвороб не виникне!
5. Середньої сили постукування спини вашого сусіда в ділянці між лопатками протягом 1-2 хвилин боковою поверхнею вашого кулака - буде стимулювати формування активного відчуття тепла в центрі спини і його розходження по всьому тілу і поступового зігрівання. Після процедури бажано обняти товариша зі спини, щоб тепло довше зберігалося. Якщо вам все вдасться добре і товариш не розгнівається - ви згодом зможете відчути таке постукування і на собі!
6. Тих хто носить окуляри або лінзи бажано не ставити в першу лінію при очікуванні силового протистояння - розбиті шкельця скляних окулярів або лінзи при ударі в око можуть сильно травмувати роговицю і порушити зір.
7. Якщо хтось у натовпі втратив свідомість- його потрібно підняти на руки і по руках, над головами, поверх натовпу передавати до краю юрби - там йому зможуть надати допомогу, або передати в швидку допомогу. Лікарі не мають змоги пробитися у юрбі до того, хто втратив свідомість. Тож надія тільки на тих свідомих, хто в середині.
8. Якщо ви відчуваєте, що падаєте від натиску або ударів - згрупуйтеся на підлозі в ембріональній позі - голову закрийте руками і максимально зведіть разом зігнути коліна і лікті - це дозволить захистити деякі життєвоважливі органи (печінку, підшлункову залозу, серце) від ударів чи травм.
9. Якщо у вас є шарф - відразу зануртеся у нього ротом, носом і очима, якщо ви бачите використання отруйних або сльозогінних балончиків. Краще виконують фільтрацію шарфи не крупного плетення, я з щільною вовняноі тканини. Один шарф це добре, а два - краще. Не забувайте шарфи вдома, коли ідете на майдан!
10. Звичайна літаюча тарілка, яку ви можете розташувати під верхнім одягом з лівої сторони грудей- стане вам в пригоді при нанесенні прямого удару резиновою палицею нападаючим в ділянку серця. Пластикова тарілка - частково амортизує силу удару і розподілить її по всій поверхні тарілки. Таким чином буде значно зменшено ризик зупинки серця, утворення гематоми або порушення ритму серця при травмі.
11. Круглі дитячі пластикові санчата чудово виконують функцію щита і зменшать ризик від отримання удару гумовою палицею по голові. А потім ви їх зможете використати за прямим призначенням!
12. Категорично небезпечно сидіти взимку на бетоні чи граніті або розстелених на них картоні, газетах, журналах! Тепло завжди рухається від теплого в бік холодного! Холодне каміння відбирає тепло від важливих для вашого здоров'я органів і значно збільшує ризик розвитку або загострення аднексіту, цистіту, простатиту, пієлонефріту. Не виморожуйте майбутнє України - воно ще нам знадобиться! Для сидіння можуть підійти на крайній випадок товсті підручники та енциклопедії, а найкраще сидіти на дереві чи дровах, застреливши їх ковдрою.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини