реклама партнерів:
Головна » 10 модернізованих танків Т-64БМ “Булат” вже прибули до Чернігова

10 модернізованих танків Т-64БМ “Булат” вже прибули до Чернігова


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
9 вересня в Україні відзначатиметься професійне свято - День танкіста.
Це свято було встановлено у серпні 1997 року Указом Президента на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, враховуючи їх заслуги у роки Великої Вітчизняної війни та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України на кращих традиціях попередніх поколінь.
Танкові війська внесли значний вклад у Перемогу над фашистськими загарбниками. Разом із частинами і з’єднаннями інших родів військ вони нанесли ворожим ударним угрупуванням значні втрати в живій силі і техніці. Особливо блискучими були воєнні операції з масовою участю танкових військ під Сталінградом, Курськом, у битві за Дніпро, при визволенні Правобережної України та країн Східної Європи.
В роки Великої Вітчизняної війни близько 250 тисяч воїнів-танкістів було нагороджено орденами та медалями, 1.142 танкіста отримали звання Героя Радянського Союзу, з них - 16 отримали це звання двічі. Серед них наші співвітчизники - маршали і генерали П.С.Рибалко, Д.Д.Лелюшенко, С.В.Шутов, І.Н.Бойко, А.Г.Кравченко, З.К.Слюсаренко та інші.
Повоєнний розвиток танкових військ характеризувався оновленням бронетанкового парку, а зміни в теорії стратегії застосування бронетанкового озброєння і техніки в сучасній війні призвели до розробки новітніх зразків танків, БМП, БТР та глибокої модернізації існуючих бойових машин.
Після розпаду колишнього СРСР на території України залишилося 6128 танків, 6703 бойових броньованих машин. Ратифікувавши 17 липня 1992 року Договір про звичайні збройні сили у Європі, Україна за 3 роки скоротила 1974 танків та 1945 бойових броньованих машин.
Завдяки оснащенню новітніми системами керування вогнем, динамічного та активного захисту, боєприпасами танки залишаються однією з найважливіших складових системи озброєння ХХІ століття. Вони спроможні вирішувати бойові завдання, які стоять перед сухопутними військами із застосуванням як невеликих, так і масованих угруповань.
На сьогодні у складі Сухопутних військ Збройних Сил України дві танкові бригади, розташовані у Гончарівському та Кривому Розі, а також танкові підрозділи механізованих з’єднань. Загалом - близько восьмиста танків. В лавах танковий військ проходять службу майже дві тисячі військовослужбовців.
Протягом нинішнього навчального року воїни-танкісти частин і підрозділів Об’єднаних сил швидкого реагування виконали стрільби штатним артилерійським пострілом на 100% від запланованого на рік.
Кузнею офіцерських кадрів для танкових військ є Львівський інститут Сухопутних військ Національного технічного університету “Львівська політехніка” та Харківський гвардійський факультет військової підготовки Національного технічного університету “ХПІ” (колишній Харківський інститут танкових військ). Молодших спеціалістів для танкових військ готують у 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ ЗС України в смт.Десна.
Для вирішення завдання забезпечення боєготовності танкового парку Збройних Сил України та приведення його бойових якостей до рівня сучасних вимог було прийнято рішення щодо модернізації танків Т-64Б, як танків, повний життєвий цикл яких може бути забезпечений в умовах України.
На даний час впроваджена модернізація танка Т-64Б до виду БМ “Булат”, який прийнято на озброєння Збройних Сил України.
Напередодні Дня танкіста працівники заводу імені Малишева зробили воїнам-танкістам подарунок - 10 модернізованих танків Т-64БМ “Булат” вже прибули до Чернігова і днями будуть доставлені у 1-у окрему Гвардійську танкову бригаду в Гончарівському.
Сьогодні у цьому танковому з’єднанні на озброєнні є 12 танків “Булат”. Крім новоприбулих десяти машин, до кінця року тут очікують ще дев’ять “Булатів”.
В ході модернізації були підвищені вогневі можливості танка, його оснащено новим комплексом керованого ракетного озброєння з лазерно-променевим каналом наведення та керованою ракетою “Комбат” вітчизняного виробництва. Крім того, за рахунок встановлення комплексу вбудованого динамічного захисту вітчизняного виробництва значно підвищено показники захищеності, а ресурс танка збільшений до 11 тисяч кілометрів.
Система танко-технічного забезпечення, яка буде створена до 2011 року, дозволить успішно вирішувати завдання забезпечення військ (сил) у єдиній системі матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил України.
Довідково: Близько 100 держав світу мають на озброєнні танки і лише деякі з них спроможні виробляти танки для власних потреб і на експорт. Серед 11 провідних танкобудівних держав світу чільне місце посідає Україна.
Провідним розробником танків в Україні є Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. О.О.Морозова. Флагманом танкобудування - державне підприємство “Завод імені Малишева”, яке має всю необхідну інфраструктуру для виготовлення сучасних зразків бронетанкової техніки і озброєння. І це не дивно, адже саме тут, у Харкові, в 30-х роках було створено першокласні зразки бронетанкового озброєння та техніки, у тому числі і кращий танк Другої світової війни Т-34.

Джерело: Управління Прес-служби МО України






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини