реклама партнерів:
Головна » Чернігівській області – 75!

Чернігівській області – 75!


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Святкові заходи з нагоди 75-річчя утворення області сьогодні проходять в районах та містах Чернігівщини. У Чернігові урочистості розпочалися на Красній площі з привітання Президента України, яке зачитав в.о. голови облдержадміністрації Володимир Хоменко.
— Область має значний економічний потенціал і блискучі туристичні перспективи. Нехай ця знаменна дата наповнить серце кожного жителя Чернігівщини гордістю за рідну землю, надихає на нові звершення задля блага всього українського народу, — зазначалося у привітанні глави держави.
Після урочистого відкриття свята, керівники області та гості оглянули виступи самодіяльних колективів, виставку презентацію районів і міст Чернігівщини. В.о. голови облдержадміністрації Володимир Хоменко та заступник голови обласної ради Олег Обушний взяли участь у спецпогашенні ювілейної марки, конвертів. А на Алеї Героїв працювало містечка майстрів, де були представлені різноманітні вироби народних умільців. Також чернігівці та гості міста мали можливість скуштувати стокілограмовий бутерброд з салом, який був прикрашений написом «75». Окрім цього любителі національного продукту взяли участь в конкурсі «саломанів».
Також сьогодні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка відбулося урочисте зібрання з нагоди 75-річчя Чернігівської області. Державні нагороди, Почесні грамоти, відзнаки та подяки Кабінету Міністрів України, Верховної Ради Україні, облдержадміністрації і обласної ради були вручені багатодітним матерям, працівникам різних галузей народного господарства, судової гілки влади, правоохоронцям, освітянам, науковцям, спортсменам, а також представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Вручаючи Почесні грамоти Чернігівської обласної ради, керівник найвищого представницького органу області Наталія Романова сказала:
— Приємно, що до позитивних процесів, які нині відбуваються на Чернігівщині безпосередньо причетні і обласні депутати – керівники промислових, переробних та сільськогосподарських підприємств.
За словами голови обласної ради, для підвищення ефективності соціально-економічного розвитку регіону депутатським корпусом обласної ради 5-го скликання ухвалено 9 цільових галузевих програм, затверджено Стратегію економічного і соціального розвитку області на період до 2015 року, постійно затверджується і щорічна програма розвитку регіону. Прикладом правильності дій Наталія Романова назвала політику обласної ради в галузі комунального майна. Так, у минулому році комунальними підприємствами вироблено продукції та надано послуг на суму 143 мільйони 138 тисяч гривень, що порівняно із 2005 роком, більше на 27 мільйонів 646 тисяч гривень – це реальні кошти віддані людям! Зростання обсягів дозволило отримати позитивний фінансовий результат і наповнити бюджет додатковими коштами. Звершуючи свій виступ голова обласної ради Наталія Романова оптимістично наголосила, що в нашій області зростають обсяги валового регіонального продукту та середня зарплата, підвищується рівень народжуваності дітей. А, отже, Чернігівщина, яка нині святкує свій 75-річний ювілей, має сподіватися на краще майбутнє.
По завершенню урочистої частини в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка відбувся святковий концерт.
Окрім цього на Красній площі обласного центру відбувалася естрадно-концертна програма за участю зірок української естради. А на 9 годину вечора заплановано святковий феєрверк. Святкові заходи з нагоди ювілею області продовжаться завтра та у понеділок. Зокрема, з ініціативи голови обласної ради Наталії Романової на 15 жовтня, в рамках відзначення ювілею області, заплановано провести День відкритих дверей в 554 місцевих територіальних громадах Чернігівщини та урочисті збори, під час яких буде відзначатися і Міжнародний День Європейської Хартії, який саме цього дня проходитиме в 47-ми країнах Європи.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради www.chernihiv-oblrada.gov.ua

Фото "Високий Вал"





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини