реклама партнерів:
Головна » Чернігів. Антиукраїнські сили наступають!

Чернігів. Антиукраїнські сили наступають!


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Прес-конференція у «Просвіті»
21 січня в приміщенні Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка відбулася прес-конференція представників Товариства (голова Василь Чепурний) та обласної організації КУНу (керівник Валерій Рябченко) на тему «Наступ українофобських сил – небезпека для держави».
Проведення прес-конференції викликано тим, що Чернігівська міліція продовжує знаходити спільні шляхи співпраці з організаціями, які мають відверто антиукраїнську мету.
При ситуації, коли діяльність українофобських течій не припиняється, а, навпаки, заохочується практичними діями окремих посадових осіб, займати байдужу позицію аж ніяк не можна.
В одній із публікацій «Сіверщини» («Міліція озброює козаків», від 2 серпня 2008 року) ми розповіли про те, як місцеві правоохоронці спільно з «Союзом верных казаков» патрулюють вулиці міста по охороні громадського порядку. Ми отримали відповідь в. о. начальника УМВС України в Чернігівській області полковника міліції Івана Катеринчука, де він заперечує причетність міліції до зазначеного угруповання. Натомість в листі до редакції вказано, що така співпраця здійснюється з іншою організацією, яка має назву «Черниговский полк им. Архистратига Михаила».
В процесі нашого подальшого розслідування нам вдалося встановити, що «Черниговский полк…» є структурним підрозділом «Союзу верных казаков», штаб якого знаходиться в Києві. Більш того, «Союз…», в свою чергу, підпорядкований російській організації «Союз казачьих войск России и Зарубежья», яка розташована у м. Новочеркаськ Російської Федерації. Звідтіля до «українських» структурних підрозділів надходять накази, методичні рекомендації, інструктажі.
Зібрані нами докази підтверджують «партнерські» стосунки Чернігівської козачої організації з київським «союзом…», зв‘язки якої, як ми зазначали вище, ведуть в Росію, а отже, чернігівські міліціонери дійсно, через співпрацю з «Черниговским полком…», співробітничають і з «союзом верных казаков».
Чернігівським правоохоронцям у цій ситуації доцільніше було б визнати свою помилку, посилаючись, хоча б на те, що, можливо, вони вчасно не розібралися - хто є такі оті «козаки». Але, як бачимо, вони уперто шукають усілякі прийоми і способи із зібрання штучних доказів з їхньої непричетності до антиукраїнських сил (зібрані матеріали засвідчують про такий антиукраїнський напрямок цих організацій), тим самим показуючи й надалі ще більшу свою залежність і причетність до такої практики. У зв‘язку з можливими діями місцевих правоохоронців з подальшого твердження про непричетність їх до «союзу верных казаков» ми вимушені поки що не розголошувати деякі важливі факти, зібрані в процесі нашого розслідування.
Керівник обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Валерій Рябченко на прес-конференції повідомив журналістам про інші важливі аспекти, що мають безпосереднє відношення до діяльності деяких незареєстрованих організацій, функціонування яких наносить серйозну шкоду Україні і гальмує її розвиток в багатьох сферах державотворення.
На прес-конференції була оприлюднена позиція Чернігівської обласної «Просвіти». Її голова Василь Чепурний, він же редактор газети «Сіверщина», наголосив на необхідності особливої уваги і зосередженості засобів масової інформації та суспільства на таких важливих питаннях, як збереження державності та цілісності України. Недопущення розширення діяльності різного роду українофобських організацій, вчасне попередження (чого не розуміє, на жаль, чернігівська міліція) ворожих для України течій – обов‘язок кожного громадянина, як патріота своєї держави.
Власне дослідження «Сіверщини» про антиукраїнську діяльність деяких козацьких організацій, які діють на теренах України, читайте в номері нашої газети від 24 січня.
Протидіймо українофобським силам гуртом! Ні – здачі інтересів України!

Джерело: Сергій КОРДИК, http://siver.com.ua





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини