реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Педофіл представлявся лікарем

Чернігівщина. Педофіл представлявся лікарем


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Добрий лікар "Айболить"
Він під школою сидить.
Обережно, дітки, вчіться,
"На прийом" не попадіться.

Всім відома з дитинства казочка Корнія Чуковського про лікаря "Айболить" стала прямою протилежністю нашої трагічної історії, а герой наступної розповіді є прямим антиподом добродушному та чуйному старенькому лікарю.
Це сталося в одному з сіл Чернігівського району серед білого дня на подвір'ї школи. Першими тривогу підняли школярі. Дві дівчинки, учениці третього класу, прибігли додому і розповіли своїм батькам, що в них у школі з'явився якийсь дивний лікар. Він деякий час ходив по подвір'ю школи, уважно придивлявся до дітей, а потім відібрав трьох дівчаток - їх двох і ще Таню (ім'я з етичних міркувань змінено) і запропонував їм пройти з ним «на обстеження» бо, мовляв, він запідозрив у них «пташиний грип». До речі, він показав їм якийсь папірець, де зазначалося, що він є «детским врачом торапевтом» (мовою оригіналу). Але по дорозі «на обстеження» дівчатка передумали «лікуватися» і почали розбігатися від дяді-лікаря. От Лєна з Свєтою і втекли. А Таню дядя в останній момент схопив за рукав і не відпустив. Таку історію повідали налякані діти своїм батькам. Ті, в свою чергу, зателефонували адміністрації школи та батькам Тані і підняли тривогу. Дуже вже підозрілими видалися дії «лікаря».
Повідомлення про зникнення 9-річної дівчинки до чергової частини Чернігівського райвідділу УМВС надійшло близько 13-ї години. Одразу ж було зібрано по тривозі весь вільний від служби особовий склад і задіяно на пошуки зниклої дівчинки. Як сказав пізніше в інтерв'ю начальник райвідділу Сергій Бондар, «підозра на те, що це збоченець, спонукала до якнайшвидших оперативних дій, щоб не допустити трагічного фіналу». З горем пополам розпитавши у вчителів і учнів прикмети підозрюваного, правоохоронці приступили до його пошуків. В селі багато порожніх нежилих будинків. Зі слів школярок, яким вдалося втекти, дядько-лікар повів Тяню в напрямку краю села.
До розшуку дитини підключилися майже всі працівники школи, учні та мешканці прилеглої до школи території. На допомогу своїм колегам - співробітникам райвідділу долучилися працівники оперативних підрозділів обласного управління. Обстежуючи кожне занебдане подвір'я, кожен нежилий будинок, через три години пошуків, співробітники міліції таки знайшли дівчинку біля однієї з таких покинутих хат.
Школярі і вчителі впізнали в ній Тетянку. Дитина була в шоковому стані і на жодне запитання як правоохоронців, так і вчителів та однокласників відповісти не змогла. Лише на запитання де подівся дядько, який її забрав, - мовчки махнула рукою в бік сусіднього села.
Пошуки продовжилися. Прикмети підозрюваного - зелений велосипед та зелена курточка були передані всім співробітникам, в тому числі нарядам ДАІ.
І треба ж було так трапитися, що затримання підозрюваного волею долі випало на керівника служби Кримінальної міліції у справах дітей УМВС області Сергія Калашника. Зайнятий у справах, він отримав інформацію про пригоду коли знаходився в іншому кінці району і тому прямував до місця проведення пошукових заходів останнім.
Розминувшись на трасі з черговим велосипедистом, він раптом почув по рації прикмети зловмисника. Оперативна пам'ять вмить повернула його до вигляду недавнього зустрічного велосипедиста. Прикмети ідеально співпадали: зелений велосипед, зелена потерта курточка.
Машина різко пішла на розворот і мерщій помчала наздоганяти одинокого подорожнього на велосипеді. Але він теж мабуть помітив авто з міліцейськими номерами і рвонув у найближчий глухий завулок населеного пункту, до якого вже встиг доїхати, а там причаївся десь серед безлюдних подвір'їв.
Далі вже в хід пішла партизанська тактика - прочісування все тих же нежилих дворів і будинків. І знов доля посміхнулася правоохоронцям. У втікача, напевно, не витримали нерви і він визирнув з вікна подивитися чи далеко погоня. Погоня була поруч. Запримітивши тінь у вікні, Сергій Іванович миттю кинувся до будинку. А наздогнав втікача вже на городі, в кукурудзинні, де той як, шанс останньої надії, намагався сховатися.
Затриманим виявися безробітний чоловік 1968 року народження, без певного місця проживання який останні кілька років мешкав у брата в Чернігові. Роботу він втратив ще 10 років тому, сім'ю - 5. Каже, що дружина не захотіла жити в Чернігові (родом вона з Носівського району), а він не захотів їхати на периферію. З дружиною подалися від батька і діти: син 18 років та дочка 16 років. Про те як жив ці роки і чим заробляв на прожиття Семен не сказав - мабуть нічого. Не зміг пояснити він і мету свого перебування в селі та на території школи.
В спілкуванні з правоохоронцями затриманий спершу все заперечував - і своє перебування на території школи, і розпусні дії щодо однієї з учениць цієї школи. Але свідки, і діти, і вчителі - всі одностайно вказали на нього, як на особу, що того дня вешталася на шкільному подвір'ї та намагалася переконати дітей піти з ним.
Під тиском беззаперечних доказів та показів свідків чоловік змушений був визнати свою вину та зізнатися в скоєному. Як з'ясували співробітники міліції, цей псевдолікар-педофіл змушував дівчинку роздягатися та обмацував її з усіх боків. Що ще робив він з нею поки що достовірно невідомо. Це буде з'ясовано в процесі слідства. Наразі проводиться експертиза щодо встановлення наявності чи відсутності факту насильства відносно дівчинки.
На даний час Семен затриманий, перебуває в ІТТ Чернігівського райвідділу, порушено кримінальну справу за ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх). Також ця людина перевіряється на причетність до скоєння злочинів подібного характеру на території району та області.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини