реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. В подарунок - букет із цвинтаря

Чернігівщина. В подарунок - букет із цвинтаря


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Жодне свято, чи-то весілля, чи-то день народження, професійне свято чи якась інша визначна подія, не обходиться без квітів. Це добре усвідомила і 28-річна Галина, нероба з села Моргуличі, що в Чернігівському районі. Вона підрахувала, що на них можна швидко і непогано заробити. Але вирощування квітів заняття важке й довготривале. Вихід було знайдено швидко...
Чернігівці, які купували на центральному ринку гвоздики з рук молодої жінки і не здогадувались про їх походження. Приваблювала ціна - лише півтори гривні за квітку, це дешевше ніж в торгових палатках. Проте якби вони знали звідки ці квіти, вони б не дарували їх ювілярам, адже букети були.... з кладовища(!).
Восьмого лютого двадцятивосьмирічна жителька Моргуличів, що в Чернігівському районі, зранку знов приїхала на Чернігівське міське кладовище «Яцево». Швиденько вона зібрала з п'яти могил десь півсотні гвоздик і попрямувала до Чернігова, на центральний ринок. Галина вже нашвидкуруч підрахувала й виторг. Сьогодні вона може заробити понад сімдесят гривень. Проте цього разу не судилося, жінку затримали співробітники патрульної служби Чернігівського районного відділу міліції, які чергували на цвинтарі. Правоохоронці впізнали в ній "давню знайому". Ця нероба вже не вперше конфліктує з законом. В 1997 році її було засуджено до трьох років і восьми місяців позбавлення волі за крадіжку більше ста кілограмів картоплі на присадибних ділянках району. Проте повністю покарання вона не відбула - її звільнили умовно-достроково. В 2004 році також за крадіжки моркви і цибулі
Її було засуджено до 3 років, але тоді судді змилувалися і призначили їй випробувальний термін. Після того вона ще не раз ловилась на дрібних крадіжках з дач та городів за що притягувалась до адміністративної відповідальності.
Зовні вона звичайна жінка, не наркоманка, не п'яниця, але ні сім'ї ні дітей не має. А ось без крадіжок вона вже, мабуть, жити не зможе. З її слів гроші, які вона виторговує за крадене, витрачаються на їжу. Працювати вона не звикла та й не хоче.
В серпні 2006 року "працьовита" жіночка пішла збирати урожай і не очікувала, що ці жнива "прославлять" її на весь район...
Житель Чернігова з дружиною приїхав на дачну ділянку, розташовану біля Улянівки. Вони були вражені побаченим: посеред городу була купа викопаної картоплі, а поруч лежали жіночі капці. Видно було, що крадійку налякав звук автомобіля, що наближався, і вона заховалася десь серед картоплиння. Але далеко втекти не встигла. Озирнувшись навколо, господар ділянки виявив цю злодійку в кукурудзі. Тоді він мотузкою прив'язав крадійку до своєї автівки, попередньо надівши їй на шию сумку з викопаною нею картоплею, і рушив до Чернігова. Ця «процесія» викликала подив у водіїв, адже не кожен день побачиш, що їде автомобіль, а за ним біжить прив'язана мотузкою жінка. Того разу співробітникам міліції вона клялась і божилась, що після перенесеного нею сорому вона більше не буде красти. Та, як кажуть, «горбатого могила виправить».
За вчинення дрібної крадіжки статтею 51 кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від трьох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів громадян, або виправними роботами на строк від одного до двох місяців, або адміністративним арештом на строк до п'ятнадцяти діб. Яке саме покарання отримає вона цього разу, вирішить суд.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини