реклама партнерів:
Головна » День Святого Валентина. Алхімія кохання

День Святого Валентина. Алхімія кохання


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вже й в Україні прижився день святого Валентина — 14 лютого, свято всіх закоханих, що іде корінням ще в далекий Древній Рим.
Втім, у нас він поки ліричніший і не викликає комерційного буму — як у західних країнах, коли напередодні Валентинового дня на прилавки викидаються тонни товарів: від чоловічих трусів, розмальованих сердечками, до величезних, палаючих червоним вогнем тортів у формі серця. Тому й подарунок до такого свята нам вибирати тяжче. Хоча вирішення питання часто напрошується саме собою — парфумерія. Бо немає у світі речей більш тісно взаємозалежних, аніж кохання і запах, запах і кохання.
«Нюховий аналізатор відіграє величезну роль у виникненні любовного потягу, — вважає сексопатолог, доктор медичних наук Микола Іванович Бойко. — Для багатьох тварин наявність чи відсутність певних запахів взагалі основний індикатор. Зв’язок цей — дуже древній, дуже глибокий, і людина в цьому ряду — не виняток.

Своєрідні ерогенні зони — точки Флісса, названі так за іменем лікаря, приятеля Зигмунда Фрейда, котрий їх виявив, що знаходяться в носовій порожнині, багаті на нервові закінчення, і відіграють у цьому процесі не останню роль. Сам же Фрейд вважав, що взагалі вся слизиста носа є ерогенною зоною. Принаймні медицині відомо, що порушення нюху або операції в носовій порожнині можуть кардинально змінити сексуальні характеристики людини, а іноді й призвести до імпотенції».

Існують пахощі, що посилюють статевий потяг, або, навпаки, повністю блокують його. За давніх часів таємними рецептами володіли чаклуни, маги, знахарі. При королівських дворах алхіміки шукали формули життя, кохання, вічної молодості: деякі з цих рецептів перевірені часом і дійшли до наших днів.

У Древньому Римі духи готували з нарцису, лілії, троянди, гранату, пахучого очерету, а пахучий екстракт подавали в посудинах із дорогоцінного оніксу. В епоху завоювань Олександра Македонського весь світ користувався пряними єгипетськими духами. А скіфи Причорномор’я натирали тіло й обличчя спеціальним складом, отриманим із кипарису, тім’яну, кедрового дерева. Сучасні сексопатологи знають, що поряд, скажімо, із запахом лаванди, хоч як дивно, на чоловічу потенцію позитивно діють запахи шоколаду, гарбузового пирога і пончиків.

Не слід забувати, що чоловік і жінка рефлекторно реагують на запах коханої людини, котрий є сумішшю синтетичних пахощів і природних запахів, обумовлених генетично, типом шкіри, кольором волосся, темпераментом і особливостями дієти. Людські запахи можна розділити на родинні групи — партнера, як правило, вибирають у межах своєї групи.

Сприйняття запахів, які викликають любовний і сексуальний потяг, не в усіх людей розвинене однаково. До них більш сприятливі чоловіки, чий нюх може бути настільки загостреним, що іноді викликає хворобу — гіперромісію. Відомі чоловіки, котрі за запахом можуть відрізнити брюнетку від блондинки. Дехто від запаху блондинок просто шаленіє: пахнуть, як немовлята, — стверджують такі чоловіки.

Цікаво, однак, що коли блондинка почне застосовувати «брюнетисті» духи, чоловік, який віддає перевагу блондинкам, від неї відвернеться, і, навпаки, на неї напевно зверне увагу любитель брюнеток: сполучення приваблюючого запаху і незвичного для нього типу жінки зіграють фатальну роль. Цікаво, що в Африці і сьогодні живе плем’я, де чоловіків обирають, керуючись винятково нюхом, і ці шлюби практично не розпадаються.

Окрім чаруючих, приворотних і спокушаючих засобів древні алхіміки і чаклуни використовували зовсім безглузді й небезпечні засоби для фізичної зміни статевих органів. Не відставали від чоловіків і жінки.

Відомо, що сильну збудливу дію мають соки аспарагуса. Одним із потужних любовних стимуляторів, які дійшли до наших часів, є також шпанська мушка (шпанська — іспанська), котру спочатку завезли до Іспанії зі Сходу, а потім вона потрапила в царську Росію. За спогадами сучасників, шпанську мушку вживав під час своїх оргій маркіз де Сад. Готується цей засіб із крил метелика Кантаріс, тому отримана речовина називається кантаридин. Застосування кантаридину в терапевтичних дозах в усьому світі заборонене, оскільки дуже легко переступити межу між лікувальною й отруйною дозами. Однак у концентрації, в якій шпанська мушка продається як збудливий засіб, нею користуватися цілком безпечно.

Із здобуттям незалежності українські газети повідомляли про «відкриття» нового чудодійного засобу «йохімбін», який насправді знали ще первісні племена аборигенів Західної Африки. Напої з трави й дерева йохімбе вживалися, щоб додати воїнам хоробрості духу, високої витривалості та сили. Чоловіки, котрі вживали такий напій регулярно, вирізнялися високим зростом, міцною статурою і потужною сексуальністю. Алкалоїд, який міститься в корі дерева йохімбе, стимулює організм і сприяє виробленню тестостерону — це своєрідний допінг, що не тільки впливає на фізичний розвиток, а й робить людину агресивною. Колонізатори Африканського континенту дізналися про секрет йохімбе і почали виробляти йохімбін на експорт.

Різноманітні збудливі засоби рослинного походження називаються афродізіаками (від давньогрецької богині кохання Афродити). Таємниці пахощів були прекрасно відомі давньогрецьким жінкам, в Афінах навіть були духи для різноманітних частин тіла: для шиї й обличчя — екстракт плюща, для брів і волосся — садова материнка, для пахв — м’ята, для грудей — пальмова олія. З відкриттям феромонів нюхові афродізіаки отримали наукове пояснення. Свого часу ці леткі речовини стали застосовуватися у тваринництві при паруванні худоби. Питання про людські феромони залишалося відкритим до середини 80-х років, коли американські та французькі вчені зуміли виділити чистий андростенон і андростенол. Виявилося, що сексуальні екстракти андростенолу універсальні — діють на чоловіків і жінок, отримуючи своє застосування не лише в сексуальній сфері. Сьогодні духи з феромонами продаються в усьому світі. Їх охоче купують заповзятливі бізнесмени, власники різноманітних підприємств у сфері послуг тощо, і справи в них дійсно йдуть краще: клієнт стає більш покладливим. Андростенон же — есенція чоловічої агресивності. Жінок він притягує, а чоловіків відштовхує. Для разової дози вистачає однієї десятої мілілітра. Тож флакончик у 15 милілітрів можна розтягнути на 150 «заманювань», а коштує він приблизно 25—30 доларів.

Чим не подарунок до дня святого Валентина?

Джерело: http://www.dt.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини