реклама партнерів:
Головна » Полтавщина. Політ «Сокола»...

Полтавщина. Політ «Сокола»...


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
До Кобеляцького району несподівано навідалися співробітники спецпідрозділу «Сокіл», які вихорем пройшлися по Кобеляках, Біликах і Бутенках, викликавши своєю появою неоднозначну реакцію серед жителів.
Адже до чого - до чого, а до «Маскі-шоу», як іноді називають дії міліцейського спецназу, в нашому регіоні не звикли. Як відомо, бійці «Сокола» одягнені в маски, діють дуже швидко і дуже жорстко. Для них немає авторитетів, а найменший спротив нещадно карається. В принципі, такий стиль роботи можна зрозуміти. Адже під час спецоперацій, коли доводиться затримувати бандитів, наркоторговців і вбивць, про гуманність думати не доводиться.
Доки думатимеш, тебе самого вб’ють. Але ж в Кобеляцькому районі не фіксувались випадки резонансних вбивств чи пограбувань, нічого не чути і про організовані злочинні угрупування. А «Сокіл» таки прилетів...І, за словами очевидців, діяв у звичному для себе стилі. У всякому випадку, відвідувачі кобеляцької дискотеки добряче перелякалися, побачивши перед собою кремезних чоловіків у масках і спеціальній уніформі. Дехто навіть подумав про напад терористів. Потім всіх, і дівчат, і хлопців, вишикували попід стіною, і почалася перевірка на предмет виявлення наркотиків та громадян, які перебувають у нетверезому стані. Тих, хто пробував сперечатися, миттєво клали обличчями на капоти автомобілів. Після перевірки більшість молоді була відпущена. Але деяких хлопців затримали і відвезли у райвідділ внутрішніх справ. Того ж вечора «Сокіл» «прочесав» кілька кобеляцьких кафе та залів ігрових автоматів. Не обминув спецназ і Білики та Бутенки. Звідти теж привезли кількох затриманих. Люди, які згодом телефонували у редакцію, обурювались занадто жорсткими, на їх думку, діями спецназівців. Вони розповідали про побиття кийками, про кількагодинне стояння під стіною на холоді, і про лежання в багнюці. Йшла мова й про зламані щелепи та ребра. Ображені кобелячани обіцяли скаржитись в прокуратуру.
Офіційні коментарі про результати приїзду «Сокола» дізнатися довго не вдавалося. Найцікавіше в даній ситуації, що ніяких письмових скарг щодо дій спецназівців у прокуратуру не надходило. Не підтвердилась і інформація про зламані щелепи та ребра. З цього можна зробити висновок, що люди, які скаржились журналістам, або злякались, або дещо перебільшили в своїх розповідях жорстокість дій спецназівців. А можливо, діяли по звичному для багатьох українців принципу «Свисни, Грицю, - ти дурніший». Мовляв, нехай газета напише, а ми подивимось, що з того вийде. Начальник райвідділу внутрішніх справ Юрій Сисенко та його перший заступник Тарас Несторик підтвердили факт проведення відпрацювання Кобеляцького району спецпідрозділом «Сокіл». Метою операції було наведення порядку в місцях масового відпочинку, боротьба з незаконним обігом наркотиків, збір оперативної інформації. Під час заходу був вилучений саморобний ніж, пристрій для куріння наркотиків. У двох молодиків виявлена наркотична речовина. На кількох людей складені адміністративні протоколи щодо появи в громадських місцях у нетверезому стані та нецензурної лайки. Як бачите, не надто й густо, як для візиту спецназівців. Хоча кобеляцькі правоохоронці запевняють, що під час операції була зібрана надзвичайно важлива інформація, що також є результатом. Ще одним результатом є те, що частина кобеляцької та іншої молоді зрозуміла – хамити міліціонерам, тим більше чинити їм опір, не можна. Адже ні для кого не є секретом – як серед дорослих, так і серед юних жителів району існує «каста недоторканних». Це, як правило, чиновники, бізнесмени та їх діти. Місцева міліція часто-густо не ризикує з ними зв’язуватись. А «соколятам» немає різниці, чий чин чи кум перед ними. Вони спочатку б’ють, а потім розбираються. А наявність маски практично унеможливлює подальше упізнання. На кого скаржитися?
Отже, «сокіл» вже «полетів». Та цілком можливо, що він з’явиться знову. Досить важко коментувати дії спецназівців, не будучи їх свідком. Та ще й за умови, що всі обурені швиденько попритихали. Якщо говорити про нормальні цивілізовані європейські країни, то там подібні дії поліції викликали б хвилю обурення. Преса підняла б галас, а прокуратуру закидали б скаргами. Але ж… в той же час там надзвичайно жорстко регламентована робота дискотек, барів, залів ігрових автоматів. І в разі вчинення правопорушення, як правило, не можуть допомогти ні кум, ні зять, ні сват. І не дай Боже правоохоронці зафіксують факт продажу спиртного неповнолітнім чи надання послуг гральних автоматів. Заклад миттєво закриють.
У нас же… У нас держава ще не є ні правовою, ні цивілізованою. І там, де повинен діяти один правоохоронець у цивільному, за справу береться цілий «Сокіл».

Ігор ФІЛОНЕНКО
Автор: exo.at.ua
Джерело: http://www.regionnews.poltava.ua





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини