реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Моральна деградація екс-вчителів стала причиною їх загибелі

Чернігівщина. Моральна деградація екс-вчителів стала причиною їх загибелі


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Як низько може впасти людина, поріднившись із "зеленим змієм" ? Історії відомі багато випадків, коли впливові й заможні люди завершили всій життєвий шлях в злигоднях, хворобах і самотності через дружбу з "оковитою". Вчитель. Споконвіків це слово викликало в людей повагу та шанобливе ставлення. В усі часи, починаючи з стародавньої Греції (до речі слово "педагог" - грецького походження), вчитель асоціювався з сіячем розумного, доброго, вічного. Але симбіоз цих двох несумісних понять - "вчитель" і "алкоголь" дає на виході ту гримучу суміш, яка в підсумку і стала причиною трагедії в Прилуках.
8 травня до чергової частини Прилуцького райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про те, що в будинку на одній з вулиць міста виявлено трупи двох жінок з ознаками насильницької смерті. Повідомив про страшну знахідку голова вуличного комітету спільно з сусідами потерпілих.
На місці пригоди, куди негайно виїхала слідчо-оперативна група, було встановлено, що загиблими є дві сестри-близнючки Ганна та Галина (імена змінено з етичних міркувань) 1956 року народження. Причина смерті, вже після першого погляду на трупи, не викликала сумніву - вбивство. Наступного дня судмедексперт дав точний висновок про причину їх загибелі: відкрита черепно-мозкова травма, перелом склепіння та основи черепа, набряк головного мозку, множинні переломи ребер, розрив селезінки. Причому в обох загиблих тілесні ушкодження були аналогічними. Складалося таке враження, ніби по жінках пройшовся кількатонний дорожній каток.
Того ж дня по факту було порушено кримінальну справу за ст.115 ч.2 КК України "навмисне вбивство" та розпочато розслідування. В ході перевірки та відпрацювання кола товаришів і знайомих постраждалих, було з'ясовано, що обидві вони в минулому працювали в системі освіти. Одна - викладала в школі математику інша - фізкультуру та працю. Але вони вже давно звільнилися з роботи і на даний час вели антигромадський спосіб життя - безпробудно пиячили. Жили досить замкнуто, до них рідко хто заходив. У "фізкультуринці" був син, який півтора року тому помер від наркотиків, математичка ж ніколи не була заміжня, на даний час перебувала на групі інвалідності за що і отримувала пенсію. На ці гроші обидві сестри і жили, а точніше - пиячили від пенсії до пенсії. Неодноразово їх навідували колеги по роботі. Приносили продукти, допомагали прибрати в помешканні, намагалися наставити їх на "путь праведний". Але все марно...
От саме з такими сусідами і довелось жити молодому подружжю Марченків (прізвище змінене). Майже щоденні сварки п'яних жінок, які супроводжувалися бійками та неймовірним галасом, аж занадто дошкуляли сусідам, а особливо їх неповнолітньому синові, кімната якого мала спільну стіну з алкоголічками-дебоширками. Скільки разів довелося Владиславу ходити "мирити" непутящих екс-педагогів, мабуть і не злічити.
Взявши до уваги всі ці факти і обставини, оперативники взялися до роботи. Обстеживши квартиру загиблих, міліціонери виявили кілька відбитків пальців, які не належали потерпілим. Далі, як завжди, відпрацювання оточення загиблих почалося з опитування сусідів, родичів, знайомих. В поясненнях сусідів: Владислава та його дружини правоохоронцям видався підозрілим той факт, що обоє вони умисно чи мимохідь, випускають з тексту розповіді події 6 травня (?). Це породило одну з версій щодо можливості їх причетності до скоєння злочину. Паралельно відпрацьовувалися й інші версії. Було навіть перевірено давнього знайомого однієї з сестер, який на даний час відбуває покарання "в місцях не так віддалених". Але з часом всі інші версії, не підтверджуючись, відпадали.
А на сьомий день розслідування підозрюваний сам написав зізнання. Причому він, в ході слідчого експерименту, знайшов і передав правоохоронцям саме знаряддя скоєння злочину - дерев'яну дощечку від шухляди, яку він ретельно вимив та заховав там же таки в кімнаті загиблих за шафою. На ній, не зважаючи на змиви, залишилися ще досить чіткі відбитки його пальців та сліди крові.
Тільки після цього вималювалася ясна і зрозуміла картина трагічних подій вечора 6 травня. Того дня Владислав разом зі своїм кумом ходили на риболовлю. І, звичайно ж, яка риболовля обходиться без "чверточки". Але "чверточка" виявилася тільки початком. Далі пішла друга, третя. Повернувшись додому, чоловіки продовжили "риболовлю" вже у будинку Владислава, що стало можливим за відсутності вдома дружини та сина. А коли годинник вже показував 23:00. Вирішили - досить!
Провівши кума додому, чоловік сів на лавочці трохи провітритись, подихати свіжим повітрям. І тут в його розжареному алкоголем мозку виникла думка, яку він неодноразово відкидав на тверезу голову, а затьмарена свідомість породила неконтрольовану агресію. Владислав схопився з місця і рішуче ступив в напрямку дверей остогидлих сусідів...
В хаті була напівтемрява. Але він розгледів два силуети які лежали одна на ліжку інша на матраці біля ліжка. Схопивши з підлоги перше, що потрапило йому під руку, він з несамовитою силою почав гамселити сонні тіла. Коли гнів стих, чоловік забрав знаряддя злочину і пішов геть. Вдома, скориставшись відсутністю дружини й сина, він виправ весь одяг та вимив дощечку, яку потім, повернувшись в кімнату загиблих, закинув за шафу, і пішов спати. Через тиждень йому малося б їхати в Росію на заробітки тому була хороша нагода сховати "кінці у воду". Але пройшов день, пройшов і другий, а тіла вбитих ніхто не виявляв, адже до загиблих рідко хто заходив у гості, а тягар тяжкого злочину все більше і більше гнітив душу винуватця трагедії. Тоді він сам звернувся до голови вуличного комітету, як мимовільний свідок трагедії.
Про подальший перебіг подій вже повідомлялося вище. Наразі Владислав затриманий, проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального Кодексу України, а його подальшу долю вирішить суд.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини