реклама партнерів:
Головна » У Криму затримано найбільших в історії України хабарників

У Криму затримано найбільших в історії України хабарників


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Криму під час отримання хабара на суму 5,2 млн. доларів затримано голову Партенітської селищної ради (Велика Алушта), а також депутата цієї ради.
Про це повідомив на прес-конференції в Сімферополі міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. «Це найбільший в історії не тільки за період мого керування, але й за час функціонування української міліції, затриманий хабар, - зазначив міністр. - До цього найбільшим вважався хабар у розмірі 3 мільйони гривень, зафіксовапний у Дніпропетровській області».
За словами Луценка, посадовці вимагали гроші за дві земельні ділянки, загальна площа яких становила 17 га.
«За 17 га землі вони вимагали хабар у розмірі 6 млн. 800 тис. доларів США, з них 5 млн. 200 тис. доларів хабарники мали намір привласнити, а 1 млн. 600 тис. доларів офіційно сплатити на рахунки Партенітської сільської ради», - сказав міністр внутрішніх справ.
Зловмисники готувалися до оборудки заздалегідь. Ще влітку 2007 року вони з метою власного збагачення створили два приватні підприємства та зареєстрували їх на своїх родичів. Рішенням селищної ради цим підприємствам дозволено розробляти проекти відведення двох земельних ділянок площею 11 га та 6 га. У цей час посадовці активно шукали покупців на цю землю. пропонуючи її за ціною 4 тис. доларів США за 1 сотку, тобто загальна вартість землі складає 6 млн. 800 тис. доларів США. Знайшовши зацікавлену в оренді землі особу – одного з київських підприємців, вони вимагали передачі хабара в сумі 5,2 млн. доларів США, після чого згадані підприємства переоформлюються на цього підприємця, а Партенітська селищна рада приймає рішення про передачу цих земель в оренду. Різниця між вартістю землі і розміром хабара мала бути сплачена як плата за оренду - на рахунок селищної ради повинні були перерахувати 1,6 млн. доларів США.
Юрій Луценко зазначив, що ця оборудка готувалася вже давно. Міністр, зокрема, повідомив, що під час його попереднього візиту до Криму, коли він призначав генерала Іллічова виконувати обов‘язки керівника міліції півострова, очільник МВС вже знав про наміри зловмисників отримати величезного хабара за кримську землю.
Юрій Луценко на прес-конференції публічно підписав подання на ім‘я прем‘єр-міністра України про призначення генерал-майора міліції Миколи Іллічова заступником міністра-начальником ГУ МВС України в АР Крим.
«Вважаю, що діяльність Іллічова цілком заслуговує на усунення додатку «в.о.» щодо його посади», - підкреслив міністр. За добросовісну роботу міністр внутрішніх справ нагородив першого заступника начальника ГУМВС України в АР Крим – начальника УБОЗ ГУМВС полковника міліції Олександра Москальчука відзнакою МВС – кортиком «Козацька слава».
Як зазначив міністр під час прес-конференції, за 5 місяців поточного року в Україні Міністерством внутрішніх справ зафіксовано 1657 замахів на отримання або дачу хабара, загалом збитки за скоєними службовими злочинами становлять 3 мільйони гривень.
Відзначаючи роботу кримської міліції, зокрема вчорашнє викриття хабара, Юрій Луценко наголосив: «Такі факти підтверджують, що міліція займається викриттям серйозних корупційних схем, які, як правило, пов‘язані з аферами із землею та нерухомістю». За словами міністра, операція з затримання хабарників була проведена силами працівників Головного управління МВС України в Криму та Генеральної прокуратури України. Юрій Луценко наголосив, що викриття подібних злочинів стало реальним завдяки тісній співпраці МВС та Генпрокуратури. «Ми взяли найбільшу планку. Будемо й надалі діяти наступально», - підкреслив міністр.


ДЗГ та МД МВС України

Джерело: http://pravda.if.ua/news-3351.html





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини