реклама партнерів:
Головна » Чернігів – колиска нації. Всеукраїнська акція «Україна очима редактора»

Чернігів – колиска нації. Всеукраїнська акція «Україна очима редактора»


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно у Чернігові був організований рекламний тур для представників засобів масової інформації в рамках всеукраїнської акції «Україна очима редактора». Його мета: представити туристично-рекреаційний потенціал нашого міста, для його популяризації на ринку туристичних послуг України.
У Чернігів завітали представники засобів масової інформації із 17 областей України. Вони ознайомилися із нашим містом, зокрема із зацікавленням оглянули його архітектурні пам’ятки, відбулася також зустріч з міським головою О.Соколовим.
Веб-сайт «Європейська Україна» надає можливість ознайомитися із публікаціями про Чернігів, вони написані учасниками всеукраїнського проекту «Україна очима редактора».

Україна очима редактора
ЧЕРНІГІВ – КОЛИСКА НАЦІЇ
Чернігів часто плутають з Чернівцями. Чи то назви наші співзвучні? Чи то ми такі подібні? Чи то всі ми однієї крові-укра-їнської?!!
Донедавна київські журналісти щоразу, коли писали про першого космонавта України Леоніда Каденюка, зазначали, що він з (?) Чернігівщини. Чернігівчани не заперечували. Чернівчани дивувалися: як можна було буковинського козака записати до реєстру чернігівського. А найголовніше у цій несуттєвій помилці те, що космонавт – українець. Ми всі належимо до великої української нації.
- І все ж, чому ви приписали собі нашого космонавта Каденюка? – запитую у чернігівських журналістів.
- Бо він наш, - чую впевнену відповідь. – Він у нас вчився, - такий арґумент.
Чернігів, як і Чернівці – місто невелике. Але гарне, чистеньке, культурне. Нас розділяють тільки віддалі: Чернівці – на заході, а Чернігів – на Північному Сході України. Навіть населення у нас майже однакове. У столиці Буковини проживає трохи більше 250 000 людей. У Чернігові – трохи менше 300 000. І в структурі населення є однакові ознаки. У часи розквіту Союзу до Чернігова часто “на пенсію” поселялися відставні офіцери Червоної Армії. У Чернівцях, до речі, також.
Отож, нас більше об’єднує і нічого не роз’єднує. Окрім недолугих і нечесних політиків.

Чернігів промисловий
Останніми роками до Чернігова мають інтерес західні компанії та корпорації. Сюди спрямовується чимала частка іноземних інвестицій. Вони вміло використовуються і знаходять тут благодатний ґрунт. У місті нараховується понад 60 великих підприємств. До речі, всі працюючі. Один із найбільших – “Чернігівський пивкомбінат “Десна”, концерн “Чексіл”, на якому виробляють високоякісні тканини, ВАТ “Хімволокно”, ВАТ “Чернігів-автодеталь” та інші.
Марка пива “Чернігівське” відома всій Україні, Европі та Індіїі. Можливо, ще у сотні держав світу. ЗАТ “Чернігівський пивкомбінат “Десна” входить до складу пивоварних підприємств, які об’єднує “САН Інтербрю Україна”. Найкращі і найновіші технології бельгійського пивова-ріння у поєднанні з українськими працьовитими руками роблять “Чернігівське” сортів “Stella Artois”, “Beсk’s”, “Brahma” та інші неперевершеними.
Чиста українська вода з 140 метрової глибини вважається столовою. Це одна із найкращих вод, з яких варять пиво. Хміль і солод привозять з Чехії та Німеччини. А українські пивовари мають тисячолітню генну традицію, яку швидко пристосували до бельгійських технологій і порядності. Бо добре пиво може зварити тільки професійний і порядний майстер-пивовар.
Нині завод має можливість розвитку. Його потужності, розташовані всього на 8 гектарах, вимагають розширення. Попит на продукцію змушує Чернігівських пивоварів докласти максимум зусиль для подальшого нарощування темпів виробництва.
Власники “Чернігівського” багато уваги приділяють охороні праці та створюють умови для працівників. Тут одна із найвищих оплат праці. І майже немає плинності кадрів.
Сьогодні працювати на фірмі “САН Інтербрю Україна” престижно. Робітники високо цінують свою працю і, звичайно, її продукт: пиво марки “Чернігівське”.

Голова всіх чернігівців
Чернігівський міський голова Олександр Соколов мало чим відрізняється від більшості міських голів обласних центрів України. Чи не найбільше його біографія подібна до біографії чернівецького міського голови. Він - типовий колишній комсомолець, котрий робив кар’єру від секретаря комітету комсомолу СПТУ до першого секретаря Чернігівського обкому комсомолу. У часи без комсомолу працював у органах виконавчої влади. Тепер безпартійний. Місто своє любить. А чому б ні: воно його рідне, дає йому працю, помешкання і т. д. Радіє голова досягненням, яких добивається Чернігів впродовж останніх років. Місто будується, розвивається.
Приємно вражає чистота на вулицях і ввічливе обслуговування в магазинах, готелях, ресторанах.
Міський голова відзначає, що “багатоповерхових” сиротинців навколо Чернігова і на берегах Десни нема. Але це явище тимчасове. Бо тенденції окреслюються. Люди стають багатими. Гроші їм дівати нікуди. Тож мають бажання скупити собі трохи землі, лісу, річки. Мер стоїть на своєму: тільки один з берегів віддасть під індивідуальну забудову. Інший залишить для потреб міста і його жителів.
У міськраді нараховується 8 фракцій. Дуже різних депутатів. Тому посеред Чернігова ще й досі стоїть пам’ятник Леніну. Мер вважає, що ще не настав час його знімати. Бо є й ті, кому він дорогий. Але є ті, котрі його ненавидять. Тому одного дня цей пам’ятник чистять від непристойних написів та заплямування, а іншого дня вже носять до нього квіти. Отакий він різний, Чернігів. Така ж різна у Чернігові міська рада, де більшість – від БЮТ, а “Наша Україна” має стільки ж, як і ПСПУ. Натомість безробіття становить не більше 1%. Дітей народжується багато. Виник навіть дефіцит лікарів-педіатрів. Не вистачає й професійних робітників, кранівників, електрогазозварювальників, інженерів, механіків. Звідси і цей один відсоток, дуже умовний.
Окрім того, що мер добре працює, він і добре у футбол ганяє. Недавно на Европейському чемпіонаті серед бургомістрів у австрійському Зальцбургу українська збірна міських голів посіла 3 місце. Капітаном футбольних мерів України був мер Чернігова Олександр Соколов. Спорт у Чернігові шанують. Там футбольну “Десну” очолював наш Юхим Школьников. Оксану Хвостенко та Андрія Дериземлю знає і шанує весь спортивний світ. Вони належать до кращих біатлоністів земної кулі. Важкоатлетка Наталія Скакун і снайперка Олена Костевич – олімпійські чемпіонки 2004 року.
Отже, Чернігів - гарне місто, з гарними людьми і порядними головами.

(Далі буде)

Автор: Петро Кобевко
Чернігів-Чернівці

Газета «Час», Чернівці, http://www.chas.cv.ua/

На фото Сергія Чернякова, "Європейська Україна": Олександр Сколов з учасниками всукраїнської акції "Україна очима редактора".






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини