реклама партнерів:
Головна » На Чернігівщині затримана фальшивомонетна трійця

На Чернігівщині затримана фальшивомонетна трійця


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно співробітниками обласного Управління боротьби з економічною злочинністю спільно з колегами з Городнянського та Щорського районних відділів міліції, була виявлення та затримана група з трьох чоловік, які займалися виготовленням та збутом підроблених грошей.
Співробітники міліції встановили, що раніше засуджений, 53-річний чернігівець Олександр, зареєстрований як приватний підприємець, разом з двома спільницями: 38-річною Ганною та 31-річною Оленою, яка теж нещодавно проходила "тюремні університети", замовили автомобіль ЗАЗ «Таврія» у приватного таксиста та вирушили до Щорського району. Схема шахраїв була проста і давно відома - при покупці продуктів або речей, обмінювати підроблені гроші на справжні. За один день вони встигли ошукати чотири торгові точки району. А сільську місцевість аферисти обирають не випадково, адже сільські жителі більш довірливі і менш уважні.
На шляху до райцентру їм трапилось село Рогізки і вони вирішили випробувати прихильність фортуни в сільському магазині. Зробивши пробну покупку, розрахувавшись за придбаний товар фальшивою 50 гривневою купюрою. Ніхто нічого не запідозрив. Після вдалої махінації, зраділі шахраї, вирушили далі, до районного центру.
Спочатку відвідали магазин стільникового зв'язку, де за фальшиву п'ятидесятку придбали зарядний пристрій до мобільного телефону, а отриману здачу поклали окремо. Потім, у наступному магазині, щасливі фальшивомонетники придбали продукти харчування.
Та не довго їм довелось радіти. Після вдалої оборудки вони вирішили відсвяткувати свій успіх в одному з кафе Щорса і знову ж таки замовили бенкет за фальшиві гроші. Але дівчина-бармен виявилась уважнішою своїх колег-продавців. Вона запримітила підробку та повернула купюру назад її власникам, а сама одразу зателефонувала до міліції.
В ході оперативно розшукових заходів, по спеціальному орієнтуванню, аферистів затримали співробітники Городянської міліції вже аж на Городнянщині, куди ті вирушили для продовження своїх махінацій. У пасажирів "Таврії" під час огляду було виявлено та вилучено 33 купюри номіналом по 50 гривень однакової серії з явно вираженими ознаками підробки - неякісний папір, відсутні водяні знаки, захисні волокна, та захисна стрічка. Тобто підробка була досить груба і просто дивно, як попередні продавці не змогли запримітити таких ознак фальшивки.
Також співробітниками УДЗБЕЗ УМВС України в Чернігівській області було встановлено, що вищевказані особи збували фальшиві гроші і в обласному центрі. В Чернігівській квартирі, де мешкає Олександр, міліціонери провели обшук, в ході якого виявили та вилучили: системний блок, флакони з чорними та кольоровими чорнилами, комп'ютерні диски та дискети. Саме за допомогою цього обладнання головний фігурант, а це був саме Олександр, і "клепав" фальшивки, які потім з подругами вони успішно реалізовували в Чернігові та прилеглих районах.
Відносно останніх була порушена кримінальна справа за ч.1 та 2 ст.199 Кримінального кодексу України "виготовлення, зберігання, придбання перевезення, пересилання, ввезення в України з метою збуту або збут підроблених грошей...", яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років.
На даний час для всіх членів кримінальної трійки обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою, та поміщено до СІЗО м. Новгород-Сіверська. Правоохоронці в ході розслідування встановлюють нові, можливі факти та місця збуту фальшивих грошей, а до громадян звертаються з застереженням бути більш уважними та обережними, аби не обміняти свої "кровно зароблені" на кольорові фантики.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:45
25-Лип-2024
Історія Ірини з Бучі
Ірина — мати дівчинки-підлітка, та любляча дружина, проживала своє найкраще життя з р
19:49
24-Лип-2024
Суд апеляційної інстанції підтвердив, що УПЦ МП не має права користуватись об’єктами заповідника «Чернігів стародавній»
23 липня Північний апеляційний господарський суд залишив без задоволення чергову апел
21:33
23-Лип-2024
МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА
Сьогодні, 23 липня, на засіданні Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурн
21:17
22-Лип-2024
У Євпаторії окупаційна влада почала демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної Церкви України
Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного знищення храму Пр
07:57
20-Лип-2024
Вбивство Ірини Фаріон
Вона померла у лікарні після пострілу в неї, що здійснив начебто парубок, який кілька
20:35
19-Лип-2024
Поліція Львівщини встановлює обставини замаху на життя Ірини Фаріон
Жінку із вогнепальним пораненням голови госпіталізували у лікарню. Правоохоронці вжив
06:59
18-Лип-2024
Важливі рішення Священного Синоду Православної Церкви України
14 липня 2024 року у Православній Церкві України відбулося засідання Священного Синод
06:51
18-Лип-2024
Закон про скасування літнього часу – це відверто шкідницький і антиєвропейський крок
Ухвалений Верховною Радою закон про скасування літнього часу – це відверто шкідницьки
06:23
18-Лип-2024
Опитування: українці вірять у перемогу над ворогом!
Результати соціологічного опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Раз
23:07
16-Лип-2024
Безсоння, як собі допомогти?

Безсонням вважаються розлади сну, коли характеризується його погана якість, недост

Усі новини