реклама партнерів:
Головна » Україна повинна отримати план членства у Європейському союзі

Україна повинна отримати план членства у Європейському союзі


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
"Прем"єр докоряє істеричному Ющенку" - заголовок у Файненшл Таймс.
Юлія Тимошенко дала інтерв"ю київському кореспондентові впливового британського видання Роману Олеарчику. Головна теза інтерв"ю - пані Тимошенко покладає відповідальність за розвал коаліції на самого президента. Вона наголошує, що називаючи її Кремлівським конспіратором під час розвалу коаліції, пан Ющенко наражає на небезпеку як двосторонні відносини з Росією, так і західну інтеграцію України.
В інтерв"ю Файненшл Таймс вона відкинула звинувачення з боку президента, що під час конфлікту минулого місяця між Грузією та Росією вона фактично стала на бік Росії і була слабкою в підтримці Грузії. Пані Тимошенко звинуватила Віктора Ющенка у псуванні її іміджу в намаганнях, як було сказано, здобути додаткові бали серед виборців перед президентськими виборами наступного року. Часопис нагадує, що минулого тижня про-президентська партія вийшла з коаліції після того, як блок Тимошенко голосував разом з про-московськими партіями, щоб обмежити владу президента. Пані Тимошенко сказала в інтерв"ю ФТ: "Показувати пальцем на Москву - нерозумно. Коаліцію розвалила не рука Кремля, а рішення президента." Вона також закликала президента відродити коаліцію.
Пані Тимошенко також сказала: "Я добре розумію його істерію, тому що опутування показують, що його рейтинг впав з 53 до п"яти відсотків. Втім вона наголосила, що такий початок президентської кампанії може ускладнити плани України на ближчу інтеграцію з Брюсселем та НАТО. На запитання, чи буде вона балотуватись в президенти наступного року, прем"єр міністр сказала: "До цього я хотіла підтримувати єдиного кандидата. Після подій минулого тижня я тепер серйозно над цим думаю."
Напередодні саміту Україна-ЄС, який відкривається у вівторок, Файненшл Таймс аналізує зустріч на вихідних міністрів закордонних справ Європейського Союзу у французькому Авінйоні. Щодо України міністри наголосили, що організація наразі не може задовільнити бажання Києва надати чітку пропозицію шляху до членства у ЄС. Газета цитує міністра закордонних справ Фінляндії Александра Стубба, який сказав, що у відношенні до України треба все робити поступово і бути дуже обережними.
Він каже, що Україна - європейська держава, але на даному етапі зарано робити будь-які висновки щодо перспектив членства. Файненшл Таймс твердить, що Бельгія, Голландія та Німеччина - серед тих, хто дуже обережно ставиться до членства України в ЄС, в той час як Чехія, Польща, Швеція та Велика Британія схиляються до більш сміливих дій.
Тим часом у своїй редакційній статті Файненшл Таймс пише, що Україна повинна отримати план членства у ЄС. Часопис аналізує останню парламентську кризу в Україні. Він нагадує, що президент Ющенко припустив, що Росія зробила свій внесок у політичну кризу в Україні, але видання робить висновок, що в першу чергу несуть відповідальність самі українські лідери, які після Помаранчевої революції, замість того, щоб співпрацювати і вести Україну до Заходу, і пріоритетом тут має мати бути членство у ЄС, і далі борються за владу. В решті решт, часопис твердить, найбільший зиск з цієї боротьби має про-російський лідер опозиції Віктор Янукович.
Файненшл Таймс наголошує, що за цих умов Захід повинен підсилити свою підтримку Києва. Відповідь не в просуванні до членства у НАТО, чого так хочуть США. Часопис нагадує, що окрім роздратування Кремля, українці також поділені у ставленні до північно-атлантичного альянсу. Найкраще, на думку видання, зосередитись до вступі до Євросоюзу, який широко підтримують в Україні. Європейський Союз має обіцяти Києву майбутнє членство, твердить Файненшл Таймс. Навіть якщо і лідери об"єднаються, Україні знадобиться десятиліття, щоб провести необхідні реформи.
За цей час, веде далі часопис у своїй редакційній статті, у ЄС буде достатньо часу, щоб завершити свої поточні плани розширення і здобути підтримку серед скептичної європейської громадськості членству України. Обіцянка майбутнього членства сама по собі не захистить Україну від зовнішнього втручання, пише видання, але якщо українським лідерам дати спільну мету, протистояти тому втручанню буде легше.

Джерело: Андрій Кравець, Бі-Бі-Сі, Лондон, http://www.bbc.co.uk/ukrainian






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини