реклама партнерів:
Головна » Депутати Чернігівської обласної ради хотіли оголосити недовіру голові облдержадміністрації – не вдалося

Депутати Чернігівської обласної ради хотіли оголосити недовіру голові облдержадміністрації – не вдалося


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Сьогодні, 9 вересня, в Чернігові відбулася позачергова сесія обласної ради, скликана, відповідно до ч.7 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на вимогу третини її депутатського корпусу.
Перед її початком відбулися засідання Президії обласної ради, її депутатських фракцій та постійних комісій, на яких було попередньо обговорено питання порядку денного сесії – «Про недовіру голові Чернігівської обласної державної адміністрації Хоменку В.М.» та «Про звернення обласної ради до Президента України з приводу поточної політичної ситуації».
З початком сесії, яку відкрила голова обласної ради Наталія Романова і на яку прибуло 53 депутати з 90 обраних, друге питання було знято. Натомість, до порядку денного було внесено питання (за ініціативою фракцій СПУ та Нашої України) щодо необхідності створення тимчасової комісію з вивчення питань розподілу земель місцевими адміністраціями.
З інформацією по першому питанню виступив депутат облради, керівник фракції БЮТ Анатолій Богуш, який в ході свого виступу навів факти бездіяльності з боку голови облдержадміністрації в освоєні держсубвенцій на газифікацію та соціальний розвиток населених пунктів області. Адже, як далі у своєму виступі наголосив голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету і фінансів Михайло Подоляко, із 25 млн. грн., які станом на 8 вересня п. р. надійшли в область, освоєно лише чверть, а решта залишилася на рахунках казначейства і часу на їх освоєння майже не залишилось. Це означає, що ці кошти, на які чекають десятки не газифікованих і соціально необлаштованих сіл, будуть повернуті до держбюджету, так і не принісши користі області. Були також названі і інші недоліки щодо освоєння коштів держбюджету на соціальний розвиток Чернігівщини.
Доки не буде якісної роботи місцевої виконавчої влади, доти й будуть неякісно виконуватись прийняті обласною радою програми соціально-економічно розвитку області, зазначила у своєму виступі на сесії голова обласної ради Наталія Романова. Це ж саме стосується й освоєння субвенцій. Якщо в цілому по Україні вони використані на 39,2%, а в АР Крим та десяти областях на 52,3 – 82,8%% , то на Чернігівщині виділені на соціальну сферу кошти освоюються вкрай незадовільно.
Наталія Романова також наголосила на незаконних діях виконавчої влади в галузі розподілу, а точніше дерибану земель в області, торкнулася інших проблемних питань, які треба негайно вирішувати на користь всієї громади області.
На сесії також виступив Народний депутат України Олег Ляшко, який, зокрема, наголосив, що народні обранці Верховної Ради з фракції БЮТ від Чернігівщини добилися виділення для області з держбюджету 10 млн. грн. на газифікацію сіл. Проте ці значні для регіону кошти, наперекір сподіванням виборців, до цих пір обласною виконавчою владою не використані. Він також навів інші негативні факти щодо далекого від очікування простих людей використання в області виділених державою коштів, детально торкнувся питань незаконного розпродажу землі, інших проблем.
В обговоренні першого питання порядку денного сесії взяли участь депутати обласної ради від фракцій: СПУ - Валерій Дудар, БЮТ – Володимир Кравченко, Ольга Обухівська та Андрій Кислий, Народної партії - Світлана Пасталиця, «Нашої України» - Ярослав Кожушко, Партії Регіонів - Іван Леонов, Петро Шаповал та Анатолій Мельник.
Після обговорення було проведено таємне голосування, в якому взяли участь 49 депутатів з 53 зареєстрованих. Підрахунок голосів показав: за недовіру голові облдержадміністрації проголосувало 43, проти – 6 депутатів.
Підсумовуючи результати голосування, голова обласної ради наголосила, що сьогодні відбулася цілком демократична процедура і надалі будь-яке питання буде вирішуватися в обласній раді тільки демократично і відкрито.
На завершення сесії депутати прийняли рішення, яким доручили профільній постійній комісії обласної ради вивчити питання пов’язані з інформацією про порушення земельного законодавства місцевими адміністраціями. Керівник депутатської фракції БЮТ Анатолій Богуш озвучив Звернення депутатів обласної ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко до Президента України Ющенка В.А. щодо соціально-політичної ситуації в державі у зв’язку з розвалом демократичної коаліції у Верховній Раді України.
В роботі позачергової сесії обласної ради взяли участь народні депутати, представники фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Валерій Бабенко, Валерій Дюбель, Олег Ляшко та Борис Шиянов.

Джерело: офіційний веб-портал Чернігівської облради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини