реклама партнерів:
Головна » У Чернігові парочка колишніх вихованців дитбудинку грабувала приватні оселі

У Чернігові парочка колишніх вихованців дитбудинку грабувала приватні оселі


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
17-річний парубок та його подруга заробляли на життя крадіжками з приватних будинків на околиці міста.
Колишні вихованці дитячого будинку частину вторгованого за вкрадене протринькували, а на решту купували солодощі і передавали їх до притулку.
Мешканка Чернігова Світлана Михайлівна разом з чоловіком поїхала на заміську дачу, та за годину повернулися. Тільки-но господарі ступили на подвір’я, одразу ж зрозуміли, що в їхній оселі щось негаразд.
Світлана Михайлівна, мешканка Чернігова: «Ми виїхали в Коцюбинське за картоплею о 9:10. Там були десь час, додому приїхали об 11:00. Хвіртка в нас закрита, а коли ми їхали, хвіртка була відкрита. Я тудою пішла, через той двір. Захожу туди, а шибка лежить вийнята».
Зайшли до будинку, і стало зрозуміло, що тут порався злодій. Невідомий акуратно зібрав і виніс з помешкання всі цінні речі.
Петро Миколайович, мешканець Чернігова: «Забрав шкатулку датську з грішми, забрав золото невістки. Культурно відкрив холодильник, взяв ковбасу, гризнув. Була ваза з персиками. Персик обгриз. А кісточку положив на місце».
Отетерілі господарі вискочили з будинку наздогнати крадія, але той вже накивав п’ятами. Натомість і з сусідньої хати почулися розпачливі зойки. Виявилося, злодій і там встиг побувати.
Світлана Михайлівна, мешканка Чернігова: «Може, він ще у хаті був. Я не знаю, це ж часу мало – обібрати одну квартиру і другу. Я не знаю, як він зумів. Може, він би мене й стукнув, якби я туди зайшла, тому що двері відкриті були».
До пограбованих осель прибули правоохоронці, і одразу дійшли висновку, що злочинець був не один. Ретельний огляд приміщень та аналіз відбитків пальців привели міліціянтів до парубка, який тільки-но закінчив навчання в одному з дитячих притулків.
Вадим Парфентьєв, керівник Чернігівського МВ міліції: «В ходе проведения разыскных мероприятий была получена информация по поводу того, что может быть причастна девушка по имени Виктория. Мы установили ее полные анкетные данные. Она 1991 года рождения, проживает с матерью и отчимом. По месту жительства ее не оказалось».
Дівчину оголосили у розшук. Вже за кілька днів її разом з молодим супутником зафіксували камери спостереження одного з чернігівських розважальних закладів.
Вадим Парфентьєв, керівник Чернігівського МВ міліції: «Была получена информация, что на протяжении нескольких вечеров они на Красной площади развлекались в караоке, тратили деньги. Выдвинулись мы туда, и задержали их. Они дали признательные показания в совершении девяти квартирных краж. По семи фактам возбуждено уголовное дело».
Парочка на такий поворот подій явно не розраховувала. 17-річний парубок та його подружка одразу ж зізналися у скоєному. Розповіли, як разом виховувалися у дитячому будинку, а коли закінчили навчання – закортіло скуштувати красивого життя. Працювали в парі. Дівчина простукувала двері будинків, а вже далі була чоловіча справа.
Володимир, підозрюваний: «Залез я в форточку, слез сюда. Смотрю, тут лежит фотоаппарат цифровой, а там на тумбочке телефон в розетке заряжается. В этом зеркале я нашел шкатулку. – Что было в шкатулке? – Были серебряные сережки, цепочка, кольца, сережки золотые, золотая цепочка, золотое кольцо».
Крадені речі злодії збували на ринках, а вторговане витрачали на житло, бари та всілякі розваги. Не забував кримінальний дует і про рідний дитбудинок.
Ірина Браженко, директор Центру соціально-психологічної реабілітації: «Вони приїжджали в гості до дітей, привозили солодощі, печиво і цукерки. Я б прокоментувала, що у них людяність є. Я б сказала, чи відвідували вони бари, я не знаю, але те, що про своїх братиків та сестричок вони не забули – це є позитив».
Тепер юні послідовники кіноперсонажа Юрія Дєточкіна перебувають під вартою, і не відомо, чи візьме суд до уваги їхню доброчинність.

Джерело: Андрій Герко, Віталій Савенко, НТН, http://ntn.tv/news/ukraine/2008/09/12/08/39.html






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
Усі новини