реклама партнерів:
Головна » Продовжується розгляд кримінальної справи Миколи Рудьковського, допитано генерального консула України в Санкт-Петербурзі Миколу Рудька

Продовжується розгляд кримінальної справи Миколи Рудьковського, допитано генерального консула України в Санкт-Петербурзі Миколу Рудька


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У п`ятницю в Печерському районному суді Києва продовжився розгляд кримінальної справи відносно колишнього міністра транспорту і зв`язку Миколи Рудьковського, обвинуваченого в розтраті державних коштів.
В рамках процесу було допитано ще одного свідка – генерального консула України в Санкт-Петербурзі Миколу Рудька, який 9 червня і першу половину дня 10 червня 2007 року (в день відльоту обвинуваченого до Парижа) знаходився разом Миколою Рудьковським на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі.
Нагадаємо, кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 КК ("привласнення і розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем") було порушено відносно пана Рудьковського в кінці 2007 року. У прокуратурі вважають, що екс-міністр примусив підпорядковане Мінтрансу державне підприємство "Служба міжнародних автомобільних перевезень" (СМАП) профінансувати його переліт чартерним рейсом до Парижа вартістю 392,9 тис. грн, який начебто не відноситься до виконання службових обов`язків . Як з`ясувалося на попередніх засіданнях суду, відправитися в робоче відрядження до Санкт-Петербурга (9-10 червня 2007 року), Парижа (10 червня 2007 року) і Брюсселя (11 червня 2007 року) Миколі Рудьковському наказав на апаратному засіданні уряду віце-прем`єр Андрій Клюєв. Представники захисту намагаються довести, що замовлення чартерного рейса до Парижа було вимушеним, оскільки доручення керівництва Кабміну обов`язкові для виконання, а в день, коли панові Рудьковському потрібно було прилетіти до Парижа, регулярних рейсів – ані з Києва, ані з Санкт-Петербурга – не було. Державне звинувачення наполягає, що поїздка екс-міністра до Парижа не задокументована як відрядження і є "подорожжю". Крім того, в матеріалах кримінальної справи є документи, що свідчать про те, що до Парижа разом з Миколою Рудьковським летіла власниця конкурсу "Міс Україна Всесвіт" Олександра Ніколаєнко.
За словами Миколи Рудька, екс-міністр транспорту прибув до Санкт-Петербурга вранці 9 червня. Генконсул відзначив, що спочатку пан Рудьковський взагалі сумнівався, що встигне до Санкт-Петербурга, оскільки у нього ще було заплановане "відрядження до Європи". "Буквально за день до початку заходу (Міжнародного економічного форуму), коли оформлялися всі документи для української делегації, ми побачили, що матеріали по міністрові транспорту не подані", - уточнив генеральний консул і додав, що Микола Рудьковський вилетів до Києва 10 червня, "після промови президента РФ Володимира Путіна, яка закінчилася в обід".

– Чи було обов`язковим бути присутнім під час промови пана Путіна? – запитав прокурор Олександр Лубін.

– Відсутність кого-небудь зі складу української делегації було б особистою ганьбою для мене і дуже б зашкодило налагодженню економічних відносин між Україною і Росією. Виступ Володимира Путіна був квінтесенцією форуму, там були присутні ще п`ять президентів країн СНД. Піти було б дипломатичним демаршем, - відповів Микола Рудько.

– Чи звертався до вас Микола Рудьковський з проханням дізнатися про можливість перельоту з Санкт-Петербурга до Києва, Парижа або якого-небудь іншого міста регулярним рейсом? – запитали адвокати екс-міністра транспорту.

– Так. 9 червня Рудьковський і особа, яка його супроводжувала, запитали у мене, чи є можливість долетіти до Брюсселя і як консульство може в цьому посприяти. Я дав доручення своєму секретареві, і пізніше вона відповіла, що такої можливості немає, - сказав Микола Рудько. Нагадаємо, на попередньому засіданні, 15 вересня, ще один свідок – народний депутат Валерій Бондик (Партія регіонів) – також повідомив, що екс-міністр просив генерального консула допомогти придбати авіаквитки з Санкт-Петербурга до Парижа, але дипломат відповів, що "літаків немає".

Наступне засідання суду у цій справі заплановане на 22 вересня.

Джерело: УНІАН, http://www.unian.net/ukr/news/news-274224.html






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини