реклама партнерів:
Головна » Курйозні крадіжки в Чернігові: від пляшки пива до ліхтарного стовпа

Курйозні крадіжки в Чернігові: від пляшки пива до ліхтарного стовпа


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Для правоохоронців міста зустріч зі злочинним світом, «темною» стороною людського життя, можна сказати, є щоденною, рутинною роботою. Вбивства, тілесні ушкодження, розбій та пограбування, шахрайства та крадіжки... І це не повний перелік тих злочинів, які розкривають співробітники чернігівської міліції. Та серед загального масиву кримінальної статистики бувають і курйозні випадки. Два з них сталися з інтервалом у добу. Це були звичайні крадіжки. Але чого !.. 6 липня близько 17:00 черговий патрульний наряд обходив територію Центрального парку культури та відпочинку м. Чернігова. Їх увагу привернув чоловік, який вантажив на багажник свого велосипеду...стовп ліхтаря. А поряд з велосипедом на доріжці виднівся і свіжий зріз стійки ліхтаря.
Співробітники міліції затримали чолов'ягу, у нього вилучили і стовп, і ножівку, за допомогою якої він спиляв ліхтар. Як з'ясували згодом правоохоронці, 55-річний Микола нагледів ці ліхтарики давно: свої функції вони вже не виконували, лампочки і дроти, що подавали струм в ліхтарі, були відсутні. От і хазяйновитий чоловік вирішив: «Для чого ж добру пропадати. Треба його застосувати в діло. Але спочатку... викрасти».

Наразі Микола затриманий. Стовп та ножівку у нього вилучено. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи. Слідство триває.

7 липня, близько опівночі, співробітниками ОБ ППСМ по вулиці Любецький поблизу зупинки громадського транспорту побачили чоловіка, який йшов з пустим... мішком з під муки (білого кольору). Цей «білий прапор» і привернув увагу правоохоронців. Вночі, з мішком, та ще й з пустим... Правоохоронці прослідкували за чоловіком і побачили, що він прямує точнісінько до холодильника, в якому зберігається пиво. До уваги читачів, на зупинках громадського транспорту часто-густо стоять кіоски з різноманітним товаром, а поряд - холодильний пристрій з охолодженими напоями. От саме до такого холодильника, як до себе додому, і прямував чолов'яга. Правоохоронців це здивувало. Але згодом все стало ясно: дверцята холодильної установки були зірвані, і чоловік викрадав... пляшки з пивом. І встиг вже винести їх кілька десятків (в подальшому встановили і вартість викраденого товару: близько 1000 гривень). З пустим мішком чоловік йшов до холодильника, наповнював його тарою, відносив до розташованої неподалік у кущах схованки, а потім повертався назад за наступною партією товару. От саме, так би мовити, на «гарячому» його і затримали співробітники чернігівської міліції.

Затриманим виявився 27-річний раніше засуджений на ім'я Сергій. Причому, він був звільнений з місць позбавлення волі умовно-достроково (мабуть за гарну поведінку) у вересні минулого року. Як в подальшому пояснив чолов'яга, пляшки з пивом він крав не лише для втамування спраги. Хотів їх перепродати і трохи на цьому підзаробити. І от «підзаробив» на нову статтю. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). А Сергія відправили в досить знайомі для нього місця - ізолятор тимчасового тримання.

Джерело: Наталія Човпило, помічник начальника ЧМВ УМВС України по роботі з громадськістю та ЗМІ, http://kop.gov.ua/index.p....temid=2





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини