реклама партнерів:
Головна » Черігівська організація Народного Руху України зустрілася з керівництвом області

Черігівська організація Народного Руху України зустрілася з керівництвом області


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
На 24-му році незалежності України ми знову змушені констатувати, що боротьба за наше святе право жити самостійно в соборній державі триває. Не оголошена військова агресія Російської Федерації проти України демонструє нам правильність думки: мало здобути незалежність, потрібно зуміти її захистити. У цьому сенсі місія рухівців, які у свій час доклали чимало зусиль для того, щоб Україна стала незалежною, ще не виконана. Ми всі маємо зробити все залежне від нас, щоб перемогти агресора і зробити нашу державу дійсно сильною, вільною і європейською, - заявив 9 вересня під час урочистої зустрічі керівництва області із засновниками та активістами Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову» голова обласної ради Микола Звєрєв. Захід відбувся в обласній державній адміністрації з нагоди 25-ї річниці створення цієї громадсько-політичної організації.
Зібрання розпочалося із вшанування пам’яті загиблих воїнів під час виконання ними військового обов’язку на сході України. Як повідомив присутнім голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, з початку оголошення в державі антитерористичної операції в боротьбі з терористами та російськими окупантами за незалежність України загинуло 52 патріоти Чернігівщини.
– Це, на жаль, дуже висока ціна, яку доводиться сьогодні платити за нашу свободу. Але ми віримо, що усі ці жертви не будуть даремними. Попри нав’язування нам Росією своїх поглядів, ми переможемо. Україна була, є і буде незалежною, заможною та процвітаючою країною, - сказав Володимир Івашко.
Вітаючи активістів Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову» з ювілеєм, очільники обласної представницької та виконавчої гілок влади наголосили, що Рух був тією першою масовою громадсько-політичною організацією, яка зробила значимий внесок у піднесення національно-визвольної боротьби українців кінця 80-х – початку 90-х років минулого століття. Протягом чверті століття незламний національний дух та громадянська гідність рухівців надихали і продовжують надихати суспільство в його незламному прагненні жити у вільній, сильній, демократичній, європейській Україні. І тому особливо знаменно, як було наголошено під час зустрічі, що в умовах серйозних геополітичних викликів, які ставить перед Україною сьогодення, рухівці не лише виконують свою безпосередню громадсько-політичну місію, але й надають необхідну допомогу Збройним Силам України, зокрема - чернігівським батальйонам територіальної оборони, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. За що їм окрема щира подяка!

Присутніх також привітав заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-річчя створення Народного Руху України найбільш активним учасникам національно-визвольного руху 1989-1992 років на Чернігівщині керівники області вручили почесні грамоти та побажали їм миру, добра, щастя, міцного здоров’я і благополуччя, натхнення та нових успіхів на благо всієї України і Чернігово-Сіверської землі.

По завершенню урочистої частини зібрання відбулися неформальне спілкування та обмін думками. Рухівці ділилися своїми споминами про те, як створювався Народний Рух і як організація боролася за здобуття незалежності України. Особливо змістовними звучали поради владі досвідчених рухівців щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та регіоні. Підсумовуючи зустріч, голова обласної ради Микола Звєрєв заявив: «Як не прикро про це говорити, але наша держава багато втратила від того, що національно-патріотичні сили тривалий час були усунені від управління державою. Я, як керівник найвищого представницького органу в області, зроблю все залежне аби виправити цю помилку. Помилки минулого потрібно назавжди залишити в минулому».

За матеріалами сайту Чернігівської облради











Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини