реклама партнерів:
Головна » Чернігівський драмтеатр: курс на південь!

Чернігівський драмтеатр: курс на південь!


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З приємністю хочеться зазначити, що наш Чернігівський академічний театр імені Т.Г.Шевченка – бажаний гість на кращих сценічних майданчиках та найвідоміших театральних форумах України. У цьому театральному сезоні шевченківці отримали запрошення взяти участь у таких престижних фестивалях, як Полтавський фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя», ІІІ Міжнародний фестиваль «І люди, і ляльки – 2017» у Львові, Перший всеукраїнський театральний фестиваль «Феєрія Дніпра» та Відкритий фестиваль української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA» у м.Дніпро, а також XХ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який традиційно відбувається у Херсоні щороку в останній тиждень травня.

Прямуючи на Таврійський фестиваль з виставою «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит у постановці режисера, заслуженого артиста України Андрія Бакірова, творча група театру скористалася можливістю презентувати свою творчість глядачам Дніпра і Одеси. І якщо дніпровська публіка, вже добре обізнана з творчістю наших акторів за попередніми виступами, охоче йшла подивитись їх нову роботу, то для одеситів це було нове знайомство з чернігівською трупою, яка востаннє виступала в Одесі 20 років тому, у 1998 році. Тим паче приємно, що обидва гастрольні виступи пройшли з великим успіхом. І дніпровські, й одеські глядачі зацікавлено сприйняли сучасну інтерпретацію відомих гоголівських містичних мотивів, високо оцінили творчі пошуки чернігівських митців й бурхливими оваціями вшановували їх після закінчення вистави.

А 19 травня на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша чернігівські артисти представляли виставу «Вій. Докудрама» Н.Ворожбит, яка цьогріч отримала Премію імені Леся Курбаса, найвищу відзнаку у сфері театрального мистецтва Міністерства культури України. Чутливо відгукувалися херсонські шанувальники театрального мистецтва на несподівані режисерські рішення, яскраве акторське втілення образів, влучні висловлювання героїв вистави, гаряче дякували чернігівським акторам за талановиту гру і глибокодумну роботу із серйозним драматургічним матеріалом. Шалені овації та невпинні вигуки «Браво!» по завершенню вистави були винагородою за виступ на Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії».

«Я вчора потрапила під «зливу», яка яскравим дощем п’єси Наталки Ворожбит і акторів Чернігівського театру збила мене з ніг і понесла у неперевершену щасливу театральну країну. Браво драматургу! Браво режисеру! Браво Чернігів!» – своїми враженнями поділилась Любов Калюжна – заслужена артистка України, завліт Херсонського обласного академічний музично-драматичного театру ім.М.Куліша.

Доречним буде тут навести уривок з інформаційного повідомлення інтернет-видання «Интересные события и факты Херсон» стосовно виступу чернігівців:

«В Херсоне в эти дни в самом разгаре ХХ Фестиваль Мельпомена Таврии. На нескольких площадках города, в том числе под открытым небом, а также в главном месте-херсонском областном академическом музыкально-драматическом театре имени Миколы Кулиша проходят спектакли гостей нашего города из других городов Украины и разных стран мира. Сегодня 19 мая те херсонцы, которым посчастливилось попасть на уникальный спектакль ВИЙ. ДОКУДРАМА аплодировали стоя… БРАВО!».

Також чимало приємних відгуків надходить до нашої сторінки у Фейсбук.

«Були на постанові «Вій» в Харкові. Все було прекрасне а саме: сюжет, гра акторів, декорації. Дуже раджу відвідати. Напевно єдине чого не раджу то брати з собою неповнолітніх дітей бо діалоги зі сцени досить сміливі :)»

Фантастична гра. Давно не отримувала такої насолоди від театрального вечора.
Браво! Бравісімо Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім.Т.Шевченка!
Ви МЕГАпрофесіонали


Вітаючи творчий колектив Чернігівського облмуздрамтеатру з успішним виступом на фестивалі «Мельпомена Таврії», побажаємо і надалі зміцнювати авторитет нашого театру, здобуваючи захоплення і симпатії глядачів на всіх театральних форумах України та за її межами.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
#ChernihivTheatre






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини