реклама партнерів:
Головна » Чому США мають допомогти Україні

Чому США мають допомогти Україні


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Необхідність допомоги від США, позиція Греції щодо санкцій проти РФ та російські літаки над Ла-Маншем - в огляді іноземних ЗМІ 30 січня.

США повинні допомогти Україні
Восьмеро американських дипломатів та експертів із безпеки закликають уряд США невідкладно надати реальну допомогу Україні. Про це пишуть в американській Washington Post, двоє з них - колишній посол в Україні Стівен Пайфер та колишній заступник держсекретаря США Строуб Телбот.
Спільна доповідь усіх експертів "Що повинні зробити США та НАТО, аби зберегти незалежність України та протистояти російській агресії" буде оприлюднена наступного понеділка.
По-перше, США повинні надати серйозну фінансову допомогу Україні: 1 млрд доларів в цьому фінансовому році та по 1 млрд доларів у 2016 та 2017 роках.
По-друге, Сполучені Штати мають розпочати постачання зброї країні, наприклад протитанкових ракет і радарів для відстеження артилерії, від обстрілів якої гине 70% військових.
По-третє, США повинні запропонувати іншим країнам НАТО, особливо тим, які ще використовують радянську зброю сумісну з українською, також надати допомогу.

Російські бомбардувальники над Ла-Маншем
Майже всі британські видання опублікували статті про те, як британські королівські ВПС підняли в повітря декілька винищувачів, щоб ескортувати російські бомбардувальники далекої дії, які пролітали над Ла-Маншем.
В результаті появи бомбардувальників, що летіли із виключеними транспондерами, британська авіаслужба, що контролює повітряний рух, була змушена змінити маршрути цивільних літаків, пише британська Daily Telеgraph.
Джерело видання в уряді повідомило, що появу літаків оцінюють як "суттєву ескалацію" та зміну стратегії Росії, літаки якої раніше з'являлися лише біля Шотландії.
"Це було дуже небезпечно. Цивільні літаки, що прямували до Британії, були змушені змінити курс", - повідомило джерело.
Рішення про зміну руху цивільних літаків було прийнято в якості "запобіжного заходу", цитує чиновника британської авіаслужби Financial Times.
Військові та політики у НАТО зараз ще більше занепокоєні тим, що російські "провокативні" польоти можуть закінчитись якоюсь трагедією, пише видання.

Як Греція підтримує санкції
Британські та американські видання розійшлися в оцінці позиції Греції щодо санкцій ЄС проти Росії.
Міністри закордонних справ ЄС не змогли узгодити конкретні пропозиції щодо подальших санкцій проти Росії через Грецію, пише британська Financial Times.
Після обстрілу Маріуполя міністри зібрались на засідання у Брюсселі. Але після перемоги ліворадикальної партії Сіріза у Греції стало набагато важче зберігати єдиний фронт серед 28 членів Євросоюзу, цитує видання дипломатів на зустрічі в Брюсселі.
У "слабкій заяві" за підсумками зустрічі міністри доручили Єврокомісії провести додаткову підготовчу роботу стосовно туманних "дій у відповідь". Ніякого кінцевого терміну для проведення цієї роботи не було вказано, зазначає Financial Times.
Головний дипломат ЄС Федеріка Могеріні заявила, що європейські лідери повинні сказати останнє слово у інтерпретації "дій у відповідь" проти Росії на саміті 12 лютого.
Британська Daily Mail прямо каже, що єдина країна, яка виступила у Брюсселі проти подальших санкцій щодо Росії, була Греція. "Новий уряд Греції розпочав перший конфлікт у ЄС, спричинивши відтермінування подальших санкцій проти сепаратистів в Україні", - пише видання.
Хоча декілька країн ЄС не в захваті від посилення санкцій проти Москви або проросійських сепаратистів, інших незгодних на зустрічі у Брюсселі не було, цитує видання дипломатів з Брюсселя.
Американська International New York Times, навпаки, вважає, що Греція проявила готовність до співпраці у питанні санкцій проти Росії, адже раніше новий уряд критикував політику ЄС щодо Росії та України.
"Врешті-решт Греція відмовилась від заяв із критикою санкцій та приєдналася до інших країн у голосуванні за розширення списку осіб, переважно росіян, до яких будуть застосовані санкції, а також за підготовку "подальших дій" для тиску на воюючі сторони, аби вони дотримувались мертвонародженої угоди про перемир'я, яку погодили ще минулого року. Греція також приєдналась до інших країн та ухвалила продовження ще на 6 місяців санкцій, що були введені у березні минулого року і добігають кінця цього березня", - пише видання.

Огляд підготував Сергій Арсентьєв, Служба моніторингу ВВС






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
19:50
07-Квіт-2024
Сирський та Умєров ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників
Головнокомандувач ЗС України , генерал-полковник Олександр Сирський: "У плануванні оп
Усі новини