реклама партнерів:
Головна » «Домушники - стаханівці» з Чернігівщини

«Домушники - стаханівці» з Чернігівщини


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Скільки потрібно людині, щоб прожити один день? Як свідчить статистика, сьогодні мешканці Чернігова в середньому отримують зарплату від 1500 до 2000 гривень. Нескладні підрахунки показують, що з такою заробітною платнею жителі нашого міста можуть витрачати в день на себе від 50 до 65 гривень. Що тоді можна сказати про тих людей, які ніде не працюють?
Як з'ясували чернігівські правоохоронці, один з таких собі безробітних міг дозволити витрачати на себе за день до... 800 гривень. Ніякого «підпільного» бізнесу у цього 34-річного чернігівця Василя не було. Він був лише... «системним» наркоманом. Звільнившись з місць позбавлення волі, де він відбував покарання за чисельні крадіжки та наркотики, в серпні минулого року він прийшов додому. Сказав батькам, що «зав'язав». Батьки, звісно ж, повірили, пробачили синочку. Оскільки родина мала власний бізнес, мати взяла його до себе на фірму допомагати. Василь грав роль люблячого та слухняного чада лише... кілька днів. Наркотики узяли гору. Ніякі умовляння рідних позбавитися цієї шкідливої звички на Василя не діяли. І коли він почав красти вже у рідних, його вигнали з батьківської оселі. Це Василя не злякало. Під час підробітку на фірмі він познайомився з 23-річним Петром. Хлопець приїхав у місто по «щасливу» долю з Мени. Тут знайшов і дівчину, з якою оселився на квартирі, і роботу на фірмі, що належала Василевій матері. Саме там чоловіки і познайомилися. Хоча Петро не мав кримінального минулого і, як кажуть, був цілком позитивний, але одразу порозумівся з Василем.
Між тим, коштів на наркотичні дози у Василя катастрофічно не вистачало. Тому він вирішив повернутися до звичного для нього способу заробляння грошей - до крадіжок. Але самому йому було не впоратися. І якось він «запросив» на злочин Петра. Спочатку той нічого не знав. Василь попросив заїхати з ним на службовому автомобілі (чоловіки на той час ще разом працювали на фірмі) в один приватний будиночок. Петро залишився у машині, а Василь пішов у двір будинку. Коли ж він повернувся, то Петро побачив у нього в руках невеличкий пакунок з грошима та золотом. Чоловік промовчав, зайвих питань не ставив, а лише відвіз Василя куди сказав. Перевіривши напарника, Василь запропонував йому спільну справу, Петро погодився.
Вже разом вони вишукували приватні будинки, продивлялися, щоб не було вдома власників. А тоді Петро залишався поблизу будинку на вулиці і продивлявся, щоб ніхто не йшов поблизу, як кажуть, «стояв на шухері», а Василь вже пробирався в будинок. Він вибивав чи видавлював скло у вікнах, пробирався всередину будинку. Викрадав найбільш коштовні речі: золоті прикраси, мобільні телефони, відеокамери і, звичайно ж, гроші - лише те, що міг винести в руках та кишенях. Більшого не брав. Все викрадене передавав Петру, а вже той його збував. Отриману з продажу виручку ділили навпіл і розбігалися хто куди. Василь - за наркотичною дозою, Петро - до коханої. І так до чергової крадіжки.
Оскільки прибутки з крадіжок були значно вищими, ніж заробітна плата на фірмі, Петро звільнився з роботи. Ця парочка мала досить щільний графік. В місяць у них виходило до 4 крадіжки (залежало від «улову»). Одного разу їх здобиччю стало 60 тисяч гривень, 400 доларів, мобільні телефони та золоті прикраси. В іншому будинку чоловіки викрали лише дешевий мобільний телефон. Хлопці не нехтували нічим, як потім з'ясували правоохоронці, загальна вартість викраденого сягнула майже 300 тисяч гривень.
Розкішне безтурботне життя хлопців тривало майже 4 місяці. Правоохоронці шукали злочинців, відпрацьовували місця збуту викраденого. Василя вдалося затримати співробітникам міліції зі свіжою дозою наркотиків. Він якраз придбав чергову дозу і ще не встиг нею вколотися. Саме на ній він і погорів. В подальшому співробітники міліції встановили його причетність до крадіжок. Правоохоронці затримали і Петра, чоловіки зізналися у 20 крадіжках з приватних будинків Чернігова. Зараз кримінальний дует перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, у них вилучена частина викрадених речей, відносно крадіїв порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). Слідство триває.

Наталія Човпило, помічник начальника ЧМВ УМВС України в Чернігівській області
Джерело: Управління УМВС України в Чернігівській області







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини