реклама партнерів:
Головна » Екс-голова СБУ починає оновлення країни

Екс-голова СБУ починає оновлення країни


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
«Ми не любимо партійних «ідеологів» і не віримо їм. Тому не чекайте від нас, що ми привеземо до вас якийсь партійний статут і почнемо розповідати, що цей колір прапора набагато кращий, ніж якийсь інший», — сказав, спілкуючись з журналістами на прес-конференції у Чернігові, координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко. Для першої робочої поїздки пан Наливайченко обрав маршрут з Києва через Прилуки, Талалаївку до Чернігова.

У п'ятницю у приміщенні культурно-мистецького центру "Інтермеццо" (Чернігів) відбулася зустріч з лідером громадського руху "Оновлення країни", екс-головою СБУ Валентином Наливайченко. Валентин Олександрович – фаховий дипломат; найбільш відкритий в українській історії керівник Служби безпеки України, провів системну декагебізацію служби, успішно розслідував ряд резонансних справ.

Він пояснив: «Саме тому ми ідемо з нашими однодумцями як позапартійне, або надпартійне об’єднання. Ми чітко розуміємо, що зараз партії — це, на жаль, бізнес-клуби, фан-клуби вождів. Якби було не так, то влада захищала б людей».

«Чому мені не подобаються партії? В них технологи придумають лозунги, а потім вся партія думає — що з цим лозунгом робити? А ми ідемо не до політтехнологів, а до людей, і складаємо Народну програму оновлення країни. Це набагато відповідальніше, але це і набагато простіше, якщо справді хочеш щось зробити», — наголосив координатор Громадської ініціативи.

Він підкреслив: «Наша ідеологія дуже проста: це добробут людей, боротьба з корупцією і суверенна, незалежна Україна».

Крім того, Наливайченко переконаний, що в Україні потрібно повернути владу місцевому самоврядуванню. «Не буде прав у місцевих громад — не буде незалежності у державі в цілому», — підсумував він.

Напередодні зустрічі з чернігівськими журналістами Валентин Наливайченко провів зустріч у Прилуках, де лідер "ОК" спілкувався з представниками профспілкового колективу заводу "Білкозин", який недавно страйкував. Унікальний завод-монополіст відданий російським підприємцям, які тепер українським працівникам не платять зарплату. Виявляється, щоби не давати соціальні виплати, тут навіть трудові угоди продовжують на два-три місяці. "У мене є досвід як виводити з тіні власників офшорних рахунків!" -- наголосив на прес-конференції у Прилуках Валентин Наливайченко. До речі, прес-конференція пройшла в залі арт-кафе "За двома зайцями", власник якого Ігор Павлюченко створив ціле культурне явище.

Далі маршрут проліг в Талалаївський район де Валентин Наливайченко вивчав ситуацію навколо діяльності компанії "УкрНафта", яка здійснює видобуток нафти на території Прилуцького, Варвинського, Срібнянського та Талалаївського районів.

Керівництво районної ради та голови сільських рад, на території яких здійснює масштабні видобувні роботи ВАТ «Укрнафта», розповіли, що підприємство перераховує мінімальні кошти до місцевого бюджету, адже основні надходження спрямовані до державної казни.

Як стверджує Наливайченко, такої проблеми можна було б уникнути, якби органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, надаючи земельні ділянки в оренду підприємству, попередньо укладали б з ними угоду щодо зобов’язань для фінансування програм соціально-економічного розвитку місцевих територій.

«Саме в цьому документі мають бути прописані конкретні умови, дотримання яких можна потім вимагати, в тому числі через суд», - наголошує Наливайченко.

Поряд з тим через активний видобуток вуглеводів наноситься велика шкода довкіллю. Забруднюються грунтові води і повітря, а потужний транспорт нафтогазодобувних підприємств руйнує місцеві дороги. Крім того у низці сіл району із колодязів зникла вода.

На думку координатора «Оновлення країни», проблему подолання негативних екологічних наслідків нафтовидобувної галузі та інших галузей важкої промисловості, треба вирішувати на національному рівні. За його словами, в першу чергу потрібно внести зміни до законодавства, які б спонукали підприємства до оновлення виробничого обладнання.

Відтак Валентин Наливайченко запропонував місцевій громаді юридичну допомогу і партнерство в рамках громадської ініціативи «Оновлення країни».

На зустрічі у культурно-мистецького центру "Інтермеццо", незважаючи на святкування дня журналіста у обласному центрі, зібралась значна кількість журналістів. Під час зустрічі обговорювалися питання розбудови громадської ініціативи "Оновлення країни" та її основні програмні заходи. Також було представлено координатора громадської ініціативи "Оновлення країни" на Чернігівщині відомого громадського діяча, редактора газети "Сіверщина" Василя Чепурного.

За додатковою інформацією звертайтесь до Олександра Ясенчука:
+38 063 236 18 03





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини