реклама партнерів:
Головна » Євроінтеграція - вірний вибір. Як співпраця України з ЄС впливає на країну та українців

Євроінтеграція - вірний вибір. Як співпраця України з ЄС впливає на країну та українців


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Зміцнення торговельних відносин між ЄС та Україною – ключ до економічного успіху та глобальної конкурентоспроможності України. Валдіс Домбровскіс, Виконавчий Віцепрезидент Європейської Комісії, відповідальний за економіку, що працює заради людей, Комісар з питань торгівлі

24 серпня Україна відзначає 30-ту річницю незалежності. Я пишаюся тим, що особисто представляю Європейську Комісію на урочистостях з цієї нагоди.

Європейський Союз – надійний союзник України на її політичному та економічному шляху розвитку, що демонструє непохитну відданість розвитку тісніших економіко-торговельних та інвестиційних зв’язків.

Яскравий приклад партнерства між Україною та ЄС - поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (ПВЗВТ).

За п’ять років застосування, ПВЗВТ показала неймовірні результати: двостороння торгівля зросла на понад 51%, а Євросоюз став торговельним партнером України номер один.

Зі свого боку, Україна - четвертий найбільший експортер агропромислової продукції до ЄС.

Історія соняшникової олії українських виробників - яскрава ілюстрація потенціалу сільськогосподарської майстерності України: після того, як ЄС у рамках ПВЗВТ скасував тарифи на цю продукцію, український експорт збільшився більше, ніж удвічі, досягнувши 1,2 млрд євро у 2020 році.

Проте ПВЗВТ – «поглиблена та всеосяжна» угода. Це означає, що її потенційні вигоди виходять далеко за межі лише торговельної лібералізації.

Поступове узгодження нормативно-правової бази України з європейською може активізувати торгівлю та підвищити конкурентоспроможність на світовій арені. Це розв’яже українським компаніям руки, позбавить витрат і складнощів, а також зробить Україну привабливішою для інвесторів з ЄС та інших країн.

Окрім того, це може спростити доступ України до глобальних ринків, оскільки багато торгових держав по всьому світу застосовують стандарти Євросоюзу.

Впровадження цих важливих реформ вже дало свої результати. Україні добре відомо, який шлях варто пройти, щоб отримати неабиякий результат для своїх громадян.

Ваші зусилля з досягнення візової лібералізації принесли надзвичайно конкретні результати. Це потребувало політичної мужності та зусиль, але принесло неймовірні результати: наразі українці мають право подорожувати до Євросоюзу без віз.

Але перед Україною залишається ще багато задач. Щоб поліпшити бізнес-клімат та залучити більше іноземних інвестицій, ви повинні й надалі боротися з корупцією та впливом олігархів.

Розбудовувати ключові інституції та незалежне керівництво, які будуть працювати на користь громадян та держави, а не політиків чи олігархів. Ми вітаємо бажання президента Володимира Зеленського боротися з впливом олігархії на політико-економічне життя України.

Євросоюз, у свою чергу, залишається відданим подальшій секторальній співпраці з Україною. Таким чином, Угода про асоціацію може охоплювати нові сфери, зокрема ті, які підпадають під Європейську зелену угоду.

Наприклад, нові можливості для країни створює Стратегічне партнерство у сфері “критичної сировини” і акумуляторів. Стратегічний альянс, який започаткували у липні 2021 року за допомогою підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ЄС та Україною, є ще одним доказом цього.

Економічні відносини між Україною та Євросоюзом можуть процвітати і бути успішними лише у світі відкритої торгівлі, що керується стабільними правилами.

Дотримання міжнародних торговельних правил є як ніколи важливими саме сьогодні, у часи, коли протекціоністські тенденції перебувають на підйомі, зокрема через пандемію COVID-19.

Протекціонізм – це перегони по низхідній, від яких жодна країна не отримає користі. Ми розраховуємо на співпрацю з Україною, щоб зберегти світову торгівлю відкритою та стійкою.

Водночас, ми зіштовхнулися з безпрецедентним викликом - змінами клімату та їх впливом на людство. Нещодавні повені у Центральній Європі та потужні посухи у Південно-Східній Європі, разом з Україною, - ще один цьому доказ. Ми повинні з цим боротися, об’єднуючи зусилля.

Нещодавно Європейська Комісія опублікувала всеосяжний план із боротьби проти змін клімату. Це створює можливості й для України – солідаризуватися з амбітними, конкретними цілями із боротьби проти змін клімату.

Євросоюз всесторонньо допомагає Україні у цьому питанні, зокрема, шляхом надання консультацій та фінансової допомоги.

Під час впровадження нашої стратегії ми візьмемо до уваги відповідні зусилля України. Цілеспрямований діалог щодо Європейської зеленої угоди та зеленого переходу України, що його було розпочато у травні, є хорошою платформою для таких цілей.

Майбутнє України – в руках її громадян, переважна більшість яких вважає, що саме шляхом розширення інтеграції з Європейським Союзом можна забезпечити міцнішу демократію та краще майбутнє.

Євросоюз підтримує Україну як відданий і надійний партнер. Зміцнення наших торговельних зв’язків означає зміцнення наших політичних зв’язків, зближаючи нас одне з одним ще дужче. Це те, від чого як Україна, так і ЄС будуть отримувати неабияку користь.

EU Delegation to Ukraine






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини