реклама партнерів:
Головна » Євросоюз надає 60 млн євро для зміцнення соціально-економічної стійкості України

Євросоюз надає 60 млн євро для зміцнення соціально-економічної стійкості України


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
На полях 22-го саміту між ЄС та Україною, який відбувся у Брюсселі, Комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї та Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підписали три програми на загальну суму у 60 мільйонів євро. Ці програми сприятимуть подальшому зміцненню стійкості країни та подоланню соціально-економічних наслідків пандемії COVID-19.

Варгеї сказав: «Цей пакет підтримки допоможе Україні розвивати стійкіше суспільство та економіку, зокрема і в регіонах, які найбільше постраждали від конфлікту. Нові програми, які ми підписали, є частиною нашої допомоги обсягом у 190 мільйонів євро для подолання наслідків кризи, спричиненої COVID-19, у країні. Ми й надалі будемо активно підтримувати процес реформ та відновлення економіки в Україні».

Програма «EU4ResilientRegions» («ЄС за стійкі регіони») із бюджетом у 30 мільйонів євро спрямована на підвищення стійкості східної та південної України до негативних наслідків конфлікту, що триває, включно із гібридними загрозами та іншими факторами, які дестабілізують регіон. Окрім того, програма «Civil Society Facility» («Регіональний механізм підтримки громадянського суспільства») з бюджетом у 20 мільйонів євро сприятиме зміцненню спроможності організацій громадянського суспільства брати участь у процесі ухвалення рішень та суспільному житті. Третя із підписаних програм, «Climate package for a sustainable economy» («Кліматичний пакет для сталої економіки») із бюджетом у 10 мільйонів євро, підтримає Україну у розробці цілісного підходу до реструктуризації ключових економічних галузей в напрямку до впровадження низьковуглецевої економіки.

Контекст пакету допомоги

Програма «EU4ResilientRegions»
Ґрунтуючись на чинній підтримці Євросоюзом східної України (приблизно 580 мільйонів євро від 2014 року), «EU4ResilientRegions» зосереджуватиметься на побудові соціального капіталу, посиленні безпеки людей та зміцненні інформаційної стійкості в східних та південних регіонах України. Така діяльність буде спрямована на підвищення загальної стійкості України, зокрема й до гібридних загроз — у відповідь на конфлікт на сході України та незаконну анексію Криму та Севастополя. У такий спосіб програма сприятиме прогресу українських реформ, розвиткові громад та підтримці контактів між людьми по всій країні. Програма також стосуватиметься актуальних дестабілізаційних факторів, зокрема — пандемії COVID-19, її соціального та економічного впливу. Ключовими елементами ініціативи стануть такі: кращі послуги для громадян, включно із охороною здоров’я; підтримка молоді, меншин, громадянського суспільства та правозахисників; безпека громад. «EU4ResilientRegions» також підтримуватиме якісні незалежні медіа та боротьбу проти дезінформації. Окрім того, програма сприятиме встановленню зв’язків із населенням територій, непідконтрольних українській владі.

Програма «Civil Society Facility»
Ця програма зосереджена на соціальних інноваціях та активній громадянській позиції як основних принципах громадської залученості та передумовах стійкого демократичного суспільства. Вона спрямована на підтримку спроможності організацій громадянського суспільства брати участь у політичному діалозі, діяти як суб'єкти урядування, а також просувати соціальний та економічний розвиток країни. Особливу увагу приділятимуть екологічному урядуванню, просуванню прав меншин і прав жінок. Діяльність в рамках «Civil Society Facility» буде зосереджена на розв’язанні кризи, спричиненої COVID-19, та усуненні її наслідків. З 2014 року, включно із цією програмою, вже було виділено близько 80 мільйонів євро на цільову підтримку громадянського суспільства в Україні.

Програма «Climate package for a sustainable economy»
Відмежування економічного зростання від використання ресурсів та переходу до економіки з нульовими викидами CO2 є ключовими цілями Європейського Союзу; також це актуально у процесі відновлення після пандемії COVID-19. З огляду на зацікавленість українського уряду в участі у Європейській зеленій угоді, ця програма підтримає Україну в здійсненні заходів задля кліматично нейтральної, чистої та ресурсоефективної економіки. «Climate package for a sustainable economy» передбачає підтримку в таких сферах: економіка замкненого циклу та поводження з відходами; енергоефективність; міський транспорт, що не шкодить довкіллю; підтримка у зменшенні наслідків змін клімату та адаптація. Програма сприятиме узгодженню діяльності України з політиками в рамках Європейської зеленої угоди та впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Представництво ЄС в Україні






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини