реклама партнерів:
Головна » Громадські активісти: Чернігів, не спи! Чернігів, прокинься! Фоторепортаж

Громадські активісти: Чернігів, не спи! Чернігів, прокинься! Фоторепортаж


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Під такими гаслами 30 грудня 2013 року громадські активісти у рамках акції "Не пробачимо 30 листопада!" пікетували в місті Чернігові сесію міської ради, офіс депутата-регіонала В.Атрошенка, міську прокуратуру, облдержадміністрацію, міську міліцію та один з офісів Партії регіонів.
Громадські активісти протестували проти бездіяльності міськради, яка за місяць не спромоглася висловити свою позицію стосовно подій, що . Більш того, за ініціативою посадовців міськради було брутально знищено 25 листопада 2013 року громадський євро майдан «Чернігів обирає ЄС!» та обладнання, що належить молодіжній громадській організації «Апельсин». При цьому міський голова О.Соколов цинічно проігнорував усі звернення до нього постраждалих при розгоні громадських активістів, зокрема і звернення 22 громадських організацій міста Чернігова.
Громадські активісти нагадали місцевій владі, що у Києві, під час подій на Євромайдані серед побитих були представники територіальної громади Чернігова. А згідно з повідомленнями ЗМI у їх побитті людей брав участь саме чернігівський "Беркут".

Крім цього, громадські активісти пікетували офіс-приймальню (вул. Магістрацька, 4) народного депутата України (в/о № 206) Владислава Атрошенка , який купив на виборах чернігівців тим що рекламував себе як позапартійного кандидата. Натомість після обрання, став членом фракції Партії регіонів і, звісно, не голосував за відставку збанкрутілого уряду Азарова.
Уряду "проффесіоналів", які до керувалися до того, що позичають гроші у Путіна навіть на виплату зарплати своїм чиновникам.

Після чого, громадські активісти рушили до щойно реконструйованої на гроші платників податків будівлі прокуратури міста Чернігова.
Головна вимога до цих правоохоронців: об’єктивне розслідування факту брутального знищення 25 листопада 2013 року громадського євромайдану «Чернігів обирає ЄС!» - першої силовою акції проти українців, здійсненої після оголошення 21 листопада урядом Азарова припинення підготовки для підписання асоціації з ЄС.

Наступним об’єктом пікетування стала будівля Чернігівської облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7), де активісти намагалися донести власне бачення ситуації з правами людини губернатору, по сумісництву ще й керівнику місцевих регіоналів, Володимиру Хоменку, який беззмінно керує областю вже сьомий рік поспіль. Однак, ніхто з чиновників облдержадміністрації так і не поцікавився чого вимагають пікетувальники.

Тому пікетування продовжилось біля чернігівського міського відділку міліції по вул. Шевченка, 13, який знаходиться навпроти пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому.
Тут пікетувальники нагадали співгромадянам у міліцейських формі про їх обов’язок виконувати не злочинні накази по побиттю людей, а захищати Конституційний порядок у державі та права і свободи громадян. І якщо дехто з силовиків і їх начальників і надалі буде ігнорувати права і свободи українських громадян, то українцям нічого не залишиться як згадати, як їх славні пращури вміли боротися за волю, не жаліючи ні себе, ні своїх ворогів.

Акція громадськості завершилася пікетуванням одного з місцевих офісів Партії регіонів по вул. Горького, 23, де активісти розмістили замість знятої регіональної партійної вивіски плакат з гаслом: "Быть регионалом стыдно!"

Прапор Партії регіонів, мабуть, такого сорому не витримав… і зламався.

Сергій Соломаха








































Прапор Партії регіонів, мабуть, такого сорому не витримав… і зламався.



Громадська активістка: Чернігів - не спи! Чернігів - прокинься!



Звернення до депутатів міської ради Чернігова та О. Соколова


Ви любите називати себе «представниками громади міста Чернігова», але останні події довели, що представляєте ви не громаду, а лише крісла боягузів.
Ви не помітили, як спочатку десятки, а потім сотні тисяч українців вийшли на вулицю. Не вразили вас ні кадри масового побиття студентів на Майдані Незалежності 30 листопада, ні звірства «Беркуту» під Адміністрацією Президента 1 грудня.
У ті дні чернігівці, інтереси яких ви, начебто, представляєте, були і серед побитих, і серед тих, хто зганяв зло на людях.
Не викликала вашого обурення спроба «зачистки» мирного протесту 11 грудня, коли тисячі правоохоронців душили Майдан з усіх боків, наносячи підступних ударів по ногах, але після героїчного опору Громади змушені були залишити головну площу країни.
Вашу байдужість і пихатість не сколихнули й жахливі фотографії побитої Тетяни Чорновіл. Вам прекрасно жити, тому ви й не помітили, що майже 50 українських журналістів постраждали під час виконання своїх обов’язків протягом останніх тижнів.
Виконком, який ви сформували боягузливо побіг до суду в перший же день, коли в парку ім. Попудренка було встановлено намет в підтримку європейської інтеграції. Від вашого імені виконком топтав Конституцію України і добився заборони масових заходів у центрі міста аж до 7 січня 2014 року.
Працівники підконтрольних вам комунальних підприємств в супроводі міліції фактично викрали власність мешканців Чернігова і громадських організацій та першим в Україні розігнали силою Євромайдан в Чернігові.
Ви показали, що такі дрібниці, як Конституція, права людини і безпека громадян для вас - ніщо і не заслуговують на оцінку та реакцію Чернігівської міської ради, яка так і не спромоглася зібратися на позачергову сесію...
Ви показали, що на території Чернігова ви – нулі, які нічого не варті. Вас просто нема! Ви як хижаки з’являєтесь тільки тоді, коли треба вкрасти землі міста.
Ви спали, коли міліція «шила» кримінальну справу на 3 роки проти чернігівського підприємця лише за надання обладнання для озвучення зборів депутатів від опозиції у ваше свято - День місцевого самоврядування на Красній площі.
Невже вам не видно, що держава і місто котяться у прірву від «покращення» та таких «гаспадарників», що керують Черніговом?
Ви вперто не помічаєте, що за час, який минув з моменту проведення останньої сесії міської ради, країна стала іншою. Більше місяця на майданах по всій країні протестують тисячі Громадян, сотні тисяч щонеділі виходять на народні віче.
Мабуть, більшість із вас ніколи не зрозуміє, чому вони всі не сидять вдома та не радіють вашій Йолці.
Спробуємо коротко пояснити вам, що відбувається.
Ми переконані, що катувати людей, які виходять на мирні протести - неприпустимо. I заспокоїмося, лише коли винні понесуть кримінальну та політичну відповідальність.
Ви ж своїм мовчанням упродовж місяця показали, коли міліція пускає кров сотням українців - це нормально для вас.
Громадяни України, які масово вийшли на акції протесту, довели, що мають Гідність. Саме її бракує більшості депутатів в Чернігівській міськради, її виконкому та міському голові Соколову.
Нам соромно за таку владу древнього Чернігова!
Після цих подій ви, поки що, залишитеся депутатами, мером або членами виконкому. Але представниками громади міста вже не будете. Ми постараємося, щоб усі чернігівці знали про ваше злочинне мовчання, боягузтво і зраду інтересів своїх виборців.

Громадськість Чернігова
30 грудня 2013 року


Звернення громади Чернігова до міліції


Коли на них ішли з кийками “невідомі особи” в камуфляжці - вони співали гімн.

Сьогодні минає рівно місяць із моменту, коли бійці спецпідрозділу “Беркут” атакували мирних протестувальників на Майдані Незалежності. Тоді на площі перебувало близько тисячі осіб. Переважно - студенти. Багато хто з них на момент атаки спецпризначенців спав, не підозрюючи, що вже за мить на них буде здійснено напад. У підсумку - десятки травмованих, затриманих і зниклих, обурення світової спільноти, скромні обіцянки від українського керівництва покарати винних.

Минув місяць.

І що?

Ми досі не знаємо ХТО ВІДДАВ НАКАЗ

Ми досі не знаємо ХТО БИВ МИРНИХ ДЕМОНСТРАНТІВ

Ми досі не знаємо ХТО ВІДПОВІДАТИМЕ ЗА ЦЕЙ ЗЛОЧИН ПЕРЕД СУДОМ

Дії працівників міліції, які вчинили масове побиття студентів 30 листопада, по-звірячому били людей 1 грудня, намагалися розігнати мирний Майдан 11 грудня, а зараз займаються переслідування активістів та фальсифікацією справ - ганьба для всієї міліції!

Міністр внутрішніх справ Захарченко має піти у відставку. Він повинен понести політичну, а можливо, і кримінальну відповідальність за дії підлеглих, ваших колег. Спецпідрозділ МВС «Беркут» має бути ліквідований.

Ми не забудемо 30.11!

Ми вважаємо, що бити мирних людей в європейській столиці - не нормально!

Ми не мовчатимемо, поки винні не будуть покарані!

Громада міста Чернігова
30 грудня 2013 року





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини