реклама партнерів:
Головна » Як Янукович, Азаров і Клюєви відмивають гроші. Схема мовою документів

Як Янукович, Азаров і Клюєви відмивають гроші. Схема мовою документів


Коментарі: 7 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Центр протидії корупції показав, що «відмивання коштів владною верхівкою України відбувається не через віддалені офшори, а через країни Європи – зокрема, через Австрію, Швейцарію, Ліхтенштейн і Велику Британію». Інформують про це "Наші гроші".

У Президента Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова та секретаря Ради Національної Безпеки та Оборони Андрія Клюєва, які в його брата— заступника голови Партії Регіонів народного депутата Сергія Клюєва, є один експерт із оптимізації сплати податків і приховування кінцевого власника, а мовою насправді— «відмивання грошей». Він обслуговує всіх вище перерахованих осіб, і це д-р Рейнхард Прокш. Рейнхард Прокш є уроженцем Ліхтенштейну, має авcтрійське громадянство і стверджує, що є також акредитованим адвокатом у Нью-Йорку вже понад 20 років. Дуже імовірно, що він є резидентом США.Рейнхард Прокш— власникCompaserve Se, інкубатора фірм-прокладок у Швейцарії, Німеччині, Австрії, Великобританії, Ліхтейнштейні і США.

Нижче ми покажемо, як усупереч законам проти відмивання грошей політично значущими особами, Рейнхард Прокш допомагав і надалі допомагає політичній верхівці України відмивати гроші і приховувати набуту власність через реєстрацію її на«підставні» фірми.

Клієнт— Олексій Азаров

У 2008 році Рейнхардом Прокшем була зареєстрована фірма L.A.D. A. Holding Anstalt, на вище зазначену адресу відділення Compaserve Seу Ліхтенштейні Stoklerweg 1, Вадуц. Пан Рейнхард Прокш був вказаний як директорL.A.D.A Holding Anstalt. У 2010 році цяфірма оформила на себе будинокза адресою Potzleinsdorfer Stra?e, 152–156, в якому тепер проживає Олексій Азаров. Ця власність не вказується у деклараціях ніПрем’єр-міністра, ніОлексія Азарова.

Клієнт— Віктор Янукович

Пан Рейнхард Прокш також тісно співпрацює з Президентом України. До вересня 2013 року на його фірму у ВеликобританіїBlythe (Europe) Ltd, яка розташована за адресою філіїCompaserve Seу Великобританії, булооформлене Межигір’яяк приватна власність.

Згідно англійського реєстру компаній Company House,Blythe (Europe) Limitedє компанією, що нездійснює ніякої діяльності і заснована P&ACorporate Services Trust,ліхтенштейнською філією СOMPASERVE SE. У вересні 2013 року Сергій Клюєв викупив ТОВ «Танталіт»за 146,6 млн грн— вартість статутного фонду ТОВ «Танталіт». І знову,відповідно до слів Сергія Клюєва, він придбав ТОВ Танталітз величезними боргами і для цієї трансакціївзяв кредит у ПрАТ «Укрпідшипник».

Рейнхард Прокш також напряму пов’язаний зприватизацією мисливських угідь у Сухолуччі (а це понад 30000 га), якими користується Президент Віктор Янукович

Приватизація угідь була проведенаТОВ «Дом Лесника», заснованим британською фірмоюAstute Partners Ltd, директором якої, згідно з установчими документами, є Рейнхард Прокш, а адреса її реєстрації цілком збігаєтьсяз адресою лондонської філіїCOMPASERVE SE.

І нарешті, Рейнхард Прокш такожвиявився причетнимдо розкішних гелікоптерів і літака, які орендуються у ТОВ «Центравіа»для Президента Януковича за гроші українських платників податків. Головним засновником ТОВ «Центравіа»є фірма Blythe Associates Inc, якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії. Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні— на Британських Віргінських островах.

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «водного учасника», а саме ТОВ «Центравіа»,наче б то через неправильні подання інших претендентів. Непрозорі торги спричинилися до того, що ціна за транспорні засоби для Президента перевищила ціну за такі самі транспортні засоби щонайменше вдвічі, відповідно до інформації наданоїExecutive Craft, компанії, що займається лізингом відповідних вертольотів і літаків у Великобританії.

Клієнти — брати Клюєви

Рейнхард Прокш має доволі близькі бізнес стосунки з Сергієм та Андрієм Клюєвими і не лише через Blythe (Europe) Ltd, а також через P&ACorporate Services Trust, філію COMPASERVICE SE уЛіхтенштейні. Так, у 2009 році P&ACorporate Services TrustкупивActiv Solar GmbH, компанію, в якій бенефіціарними власниками являються брати Клюєви. Невеличкий екскурс в історію показує, що у 1994 році Сергій і Андрій Клюєви заснували SLAV Handel, Vertretung and Beteiligung AG,—фірму, що у 2005 році заснувала Slav Beteiligung GmbH. Slav Beteiligung GmbH у 2008 році заснувалаActiv Solar GmbH. У 2008 році Activ Solar GmbH викупив 75% акційЗапорізького заводу напівпровідників.

У 2009 році Activ Solar GmbH було продано зятем Сергія Клюєва Mr. Kaveh Ertefai P&ACorporate Services Trust.

Окремо варто зазначити, що Slav Handel Vertretung und Beteiligung AGє власником ПрАТ «Укрпідшипник»—величезного консорціуму, що об’єднує понад 20 підприємств, які спеціалізуються на кольорових металах, будівництві, фінансах, страхуванні, агрокомплексі, тощо.

Заданими, зібраними з відкритих фінансових звітів підприємства ПрАТ «Завод напівпровідників», у період з 2009 до 2011 років компанія підписала ряд кредитних договорів на суму понад 200 мільйонів євро від державного Укрексімбанку. На час підписання кредитних договорів підприємство було і досі лишається збитковим. Крім того, гроші ПрАТ «Завод напівпровідників» позичав Activ Solar GmbH, а також ТОВ «Актив Солар»— дочірнє підприємство австрійської однойменної компанії.. Комісією, очолюваною Андрієм Клюєвим у 2010 році,було видано з Державного Інноваційного фондумайже 18 млн євро (200842000 грн) для погашення відсотків за користування кредитами.

Спільними зусиллями Андрія і Сергія Клюєвих Activ Solar GmbHвсього за 5 років свого існування став провідним світовим виробником сонячної електроенергії, який, водночас монополізував ринок сонячної енергетики в Україні завдяки посиленому сприянню держави:

  • згідно з Податковим кодексом від грудня 2010 року, продаж сонячної енергіїзвільнений від податку на прибуток;
  • відповідно до Податкового кодексу імпорт обладнання і матеріалів для виробництва відновлювальної енергії єзвільненим від сплати ПДВ;
  • у липні 2011 року Верховна рада України ухвалила закон про землевідведення під виробників відновлювальної електроенергії, який встановив 75% знижку на оренду таких земельних ділянок;
  • 50% доходу від заходів, спрямованих на збільшення обсягів виробництва енергії відповідними компаніями, які займаються відновлювальною енергією, звільнені від ПДВ, якщо вони зареєстрованіНаціональним агентством Україниз питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР);
  • законом від 2009 року в Україні затверджений найвищий у Європі зелений тариф для виробників сонячної елекроенергії, який становить 5,06 грн за кВ. Він був затвердженийпостановою Національної Комісії регулювання електроенернетики для «Актів Солару» в Криму. За цікавим збігом обставин Головою НКРЕ єСергій Тітенко, який був заступником Гендиректора ПрАТ «Укрпідшипник», 94% акцій якого належать австрійській SLAV Handel, Vertretung, Beteiligungs AG, що є власністю родини Клюєвих;
  • у 2011 роціЄвропейська комісія зупинила пряму бюджетну допомогуУкраїні через використання коштів, які були виділені для заходів з енергозбереження, на приєднання виробників сонячної енергії— групи компаній «Актив Солар»— до національної електромережі, тобто за нецільове використання коштів.

Українське представництвоТОВ «Актив Солар» знаходиться за адресою громадської приймальні Сергія Клюєвана вул.Різницькій 3 у Києві.

Особливу увагу хотілося б звернути на один з багатьох прикладів використання державних грошей для розбудови ліній електропередач від сонячних електростанцій Activ Solar GmbH до загальнонаціональної мережі. Для цього Міністерство енергетики та вугільної промисловості виділило у 2011 році 69,69 млн грн (понад 6.3 млн євро), а тендер виграло ТОВ «Зв’язоктехсервіс», історія заснування якого веде через ТОВ-Де Санктіс Інвест до австрійської філії COMPASERVE SE, Сompaserve Holding GmbHі того ж таки Рейнхарда Прокша.ТОВ «Зв’язоктехсервіс»почав вигравати тендери «Укренерго» у 2011 році і отримав до кінця 2013-го підряди на382,32 млн грн (приблизно 34 млн євро).Усі кошти фірма отрималана підключення об’єктів «Activ Solar» до енергетичної мережі України. Отже, за посередництва Рейнхарда Прокша брати Клюєви, які займають високі державні і політичні посади, за кошти українських платників податків успішно розвивають сонячну електроенергетику, яка є їхнім приватним бізнесом.

До речі, саме нецільове використання коштів ЄС, які буди виділені напрограми зенергозбереження, авитрачені наприєднання сонячних електростанцій донаціональної ЛЕП, стало причиною припинення допомоги від Європейського Союзу, про що згадувалося вище.

Отже, Рейнхарду Прокшу, який продає європейські фірми-прокладки, дуже поталанило, оскільки він обслуговує успішних і платоспроможних клієнтів— найвищих політичних діячів з України. Останні звикли розвивати свій бізнес за кошти українських платників податків. Саме тому клієнтам Прокша так кортить розігнати та залякати сотні тисяч громадян України, які вже котрий місяць протестують проти тотального беззаконня та великої політичної корупції владної верхівки.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини