реклама партнерів:
Головна » Як кинути курити за допомогою народних засобів

Як кинути курити за допомогою народних засобів


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Якщо вже відверто, то дуже сумно бути рабом звички. Нехай ми не зізнаємося в цьому, вперто повторюючи, що в будь-який момент можемо кинути палити. Та хоч завтра! В крайньому випадку, з понеділка.
Однак час біжить, миготять понеділки, а «завтра» так і не настає. І стає очевидним, що погана звичка стала чимось на зразок ланцюга, на якій тримають собак: начебто і не наглухо прив’язаний, а далі, ніж дозволить довжина прив’язі не вирвешся.
Тим часом, поки людина сама себе гіпнотизує міркуваннями своєї влади над залежністю від тютюну, отрута поступово руйнує організм.
Справді, ні нікотин, ні сірководень, ні аміак з азотом, окисом вуглецю та бензопіреном, що містяться в димі сигарет поряд з доброї півсотнею інших токсинів, з вітамінами нічого спільного не мають.
Щодня вдихаючи отруйну суміш, людина робить один крок до смерті. Тютюн повільно вбиває органи дихання, нерідко призводячи до раку гортані, трахеї і легень. Отруєна нікотином кров справно доставляє отруту в мозок, серце і в інші життєво важливі органи, порушуючи їх нормальну роботу і провокуючи передчасне старіння.
Загальна отруєння організму відбивається і на зовнішності курця: шкіра набуває нездоровий сірий відтінок, втрачає пружність і в’яне. Тому люди, що палять завжди виглядають значно старше своїх однолітків.
Чи можна перемогти погану звичку і кинути палити назавжди? Можна, якщо твердо вирішити: не варто поспішати туди, звідки ще ніхто не повертався. І покинути цю сумну чергу на той світ з рабів тютюну.
Сучасна медицина пропонує безліч різних препаратів в допомогу людям, які вирішили зав’язати з курінням. Це і пластирі, і краплі, і таблетки, докладніше про які можуть розповісти в будь-якій аптеці. Але багато хто воліє звертатися до народних засобів або поєднувати їх з традиційним лікуванням.

Народні засоби від куріння
1.Ввечері розмолоти півсклянки цільного неочищеного вівса, залити разом з лушпинням половиною літра гарячої води. Залишити на ніч настоюватися під кришкою.
Вранці нагріти на середньому вогні до кипіння, зменшити температуру до мінімальної і варити п’ятнадцять хвилин.
Цей відвар вживати в будь-який час, як чай або будь-який інший напій.
2.При виникненні бажання закурити сигарету пожувати корінь аїру болотного, можна сухого. Спроба затягнутися тютюнцем після цього закінчується позивами до блювоти, що поступово формує природну відразу до куріння.
3.Для зниження дратівливості і нервозності під час відмови від куріння пийте заспокійливий відвар трав: сухий збір м’яти, меліси, кореня валеріани лікарської і ромашки заварити, настояти, приймати по 100-150 мл на день.
4.Другий заспокійливий засіб з властивостями антидепресанту і м’якого снодійного – відвар з суміші сухих або свіжих трав ромашки, м’яти, звіробою, кореня валеріани, шишок хмелю і зерен кмину. Сировину беріть в рівних пропорціях, заварюйте окропом і настоюйте декілька годин.
Настій пити з медом вприкуску вранці і на ніч перед сном.
5.Ефективне полоскання для придушення тяги до паління: м’яту перцеву в суміші з меленим кореневищем аїру заварити і настояти протягом трьох годин. Полоскати рот щоразу, як захочеться курити.
6.При відмові від куріння, особливо в перші два тижні, добре пити настоянку евкаліпта: дрібно накришені листя евкаліпта (2 столові ложки) залити гарячою водою (1,5 склянки). Закип’ятити, розмішати у відварі ложку меду.
Вживати медово-евкаліптове зілля п’ять разів на день по чверті склянки протягом трьох тижнів.
7.Полегшить стан при відмові від куріння домашній «антитютюновий» чай. Готують його на основі цикорію з додаванням м’яти, валеріани, лимона і меду.
8.Можно приготувати безнікотинові сигарети з трав, щоб в якійсь мірі «обдурити» організм. Зі звичайних сигарет витрусити тютюн і набийте гільзу на вибір сухою травою аїру болотного, шавлію, пижми, звіробою, чебрецю.
Якщо «палити» замість тютюну суміш листя малини, евкаліпта і чебрецю, то можна очистити бронхи та легені від багаторічної кіптяви, що в них скопилася.

Дослідження підтверджують: уже через три дні після повної відмови від куріння системи життєдіяльності організму «приступають» до самоочищення і самовідновлення. А через рік життя без тютюну ризик смерті від інсульту або інфаркту знижується як мінімум в півтора рази.

Джерело: Користь та шкода






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини