реклама партнерів:
Головна » Корисні дарунки осені: яблука, обліпиха, баклажани, слива...

Корисні дарунки осені: яблука, обліпиха, баклажани, слива...


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Літо-сезон свіжих продуктів, наповнених вітамінами, пройшов. Не за горами затяжні холодні місяці, а це означає неминуче послаблення імунітету та нехватку сонячного світла. Саме час поласувати останніми дарами природи цього сезону і запастись вітамінами на рік вперед!
Осінній період продовжує радувати нас великою кількістю корисних овочів і фруктів, які за своїми властивостями нічим не поступаються літнім, а де в чому навіть перевершують.
Осінні дари природи допоможуть не тільки зміцнити здоров'я, але і з легкістю скинути кілька зайвих кілограмів.

Баклажани допомагають виводити з організму зайву рідину, завдяки чому проходить набряклість і вага знижується на 1-2 кілограми. Також цей чудовий овоч знижує рівень холестерину, тим самим захищає серцево-судинну систему. Крім усього іншого, баклажан - прекрасний дієтичний продукт.

Буряк - дуже корисний овоч, який містить багато вітамінів та мікроелементів. Смакує найкраще сирим, потертим на терку – варений овоч втрачає вітаміни.

Капуста - це овоч, що містить мікроелементи, корисні для людей, хворих на рак, та й здоровим не завадять. Смакує найкраще свіжа нашаткована капуста в салаті.

Гарбуз - природний енергетик. Якщо в осінній період у вас постійно холодні руки і ноги, ви відчуваєте занепад сил, а може навіть запаморочення, то гарбуз вам на допомогу. В ньому міститься велика кількість заліза, що покращує роботу кровоносної системи, а відповідно, і ваш стан. Гарбуз малокалорійні, багатий клітковиною і вітамінами, дає швидке насичення без шкоди для фігури і з користю для здоров'я.

Яблука - це джерело вітамінів. Споживання натуральних яблук дозволяє тримати організм у тонусі, підтримує роботу щитовидної залози і навіть допомагає полегшити менструальні болі.
Найкраще їсти свіжі яблука, обов'язково зі шкіркою - в ній міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин.

Відвар з плодів шипшини - це чудова профілактика простудних вірусних захворювань. Шипшина має імуномоделюючу дію, а вітаміну С в ній більше, ніж у будь-якому цитрусовому.

З дитинства знайомий аромат пирогів зі сливами притягує і нагадує , що настав сезон цих фруктів. Звичайно, найсмачніші саме свіжі сливи . Їх фруктові кислоти впливають на слиновиділення і виділення шлункового соку, вони збуджують апетит і покращують травлення. Якщо сливи недостатньо солодкі, можна їх злегка присипати цукром і дочекатися виділення соку. Цей фрукт чудово почувається в фруктових салатах, в мюслі або в якості свіжої начинки для млинців. Сливи - традиційна начинка для сезонних пирогів, перед казковим ароматом яких ніхто не може встояти!

Найбільш виноградний місяць - це вересень, коли збирання врожаю самих стиглих грон в самому розпалі. Це — чудовий засіб для забезпечення нормальної роботи кишечнику, очищення печінки та підтримання гарної роботи нирок. Він робить кров лужною, в ньому багато води, виноград дає рідину, необхідну для виведення затверділих відходів життєдіяльності організму, які можуть накопичуватися в будь-якій частині тіла. Виноград — чудесний продукт для нирок та сечового міхура і дуже заспокоює нервову систему. Високий вміст виноградного цукру забезпечує швидке надходження енергії. Темні сорти винограду багаті на залізо.

За кількістю вітаміну А обліпиха залишає далеко позаду навіть моркву. Так що тим , хто хоче зберегти зір гострим , не варто обходити терпкі ягідки своєю увагою. У обліписі багато вітамінів групи В і корисного для серця і судин вітаміну К , крім того , вона містить фітонциди - свого роду натуральні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді. Корисна обліпиха і тим, хто нічим не хворіє , а просто хоче якомога довше залишатися молодим. В її ягодах повнісінько вітаміну Е - головного антиоксиданту, який рятує від передчасних зморшок і серцевих хвороб.

Свіжими грибами можна поласувати тільки в осінній період. Деякі фахівці вважають, що гриби можуть бути альтернативою м'яса, важкого та калорійного продукту. А також споживання грибів знижує ризик розвитку пухлин.
Пам'ятайте, що взимку і навесні овочі та фрукти вже не настільки багаті вітамінами, як в літньо-осінній період. Тож куштуйте із задоволенням та будьте здорові!

Методисти: Богданович Ліля, Усик Світлана.
Джерело: nmc-volyn






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини