реклама партнерів:
Головна » Літні і зимові шини: що вибрати?

Літні і зимові шини: що вибрати?


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Для тих, хто не використовує всесезонні покришки, весна — час для заміни. Якщо квапитись зі зміною зимових шин на літні в березні і першій половині квітня не варто, то у травні вже варто цим зайнятися. Коли приходить час "перевзуватися", важливо дивитися на протектор, оскільки дефекти шин — причина більш ніж 20% всіх ДТП, спричинених станом автомобіля.

У порівнянні з минулим роком ціни на шини виросли приблизно на 15%. Як пояснюють імпортери, це було необхідністю, пов'язаною з тим, що енергія і сировина, які використовуються у виробництві, стали дорожчими. Найдешевшим способом купити нові покришки залишаються інтернет-магазини. Там можна знайти навіть Goodyear за дуже вигідною ціною. Купівля в інтернеті може заощадити вам до 20% від загальної суми.

Літні і зимові шини відрізняються малюнком протектора, гумовою сумішшю і формою. Всесезонна шина має більше рельєфних вирізів, що сприяє кращому зчепленню з поверхнею дороги при їзді по снігу. Влітку через збільшення кількості таких вирізів гума втрачає жорсткість, що знижує рівень зчеплення. На сухих і мокрих дорогах шина гальмує найгірше.

Гумова суміш в літніх моделях робить їх більш твердими при високих температурах. Оптимальний діапазон для літніх покришок — від 7 до 40 градусів Цельсія.
Міжсезонні покришки — компроміс між літніми і зимовими, поєднують характеристики обох типів.

Переваги всесезонних шин


Як зрозуміло з назви, міжсезонні шини можна використовувати як взимку, так і влітку. Один комплект високоякісних універсальних покришок — це, безумовно, краща інвестиція, ніж покупка двох неякісних комплектів.

Їх роблять з традиційного матеріалу — каучуку, технічного вуглецю, кремнієвих добавок, смол та інших наповнювачів. За допомогою такого складу вдається отримати оптимальний набір характеристик, які роблять транспорт добре керованим при широкому діапазоні температур.

У місті ми рідко стикаємося з суворими зимовими умовами. Крім того, додається малий пробіг, що ще більше розширює термін експлуатації. Тому безпечніше використовувати міжсезонну гуму протягом 5 років, ніж два комплекти поганих зимових і літніх шин 10 років.

Основна перевага всесезонних моделей — ціна. Також для водіїв є важливим баланс характеристик в кожній з категорій: безпека, довговічність та економія палива.

Достатньо буде систематично перевіряти стан шин, баланс і рівень тиску. Якщо ви пересуваєтесь в основному в міських умовах, а пробіг автомобіля становить близько 6-7 тисяч кілометрів на рік, то міжсезонні шини будуть доречними. Також слід враховувати, що мінімальна допустима температура для їзди на всесезонних покришках -7 градусів. При цьому керованість буде нижчою в порівнянні зі спеціально розробленими під зиму зимовими шинами.

Переваги літніх покришок


Літні шини адаптовані під теплий сезон та його умови. Тому серед переваг є хороше зчеплення з дорогою в спекотну погоду, менший рівень тертя кочення і менше згоряння палива. Таким чином вони зношуються набагато повільніше.

Власники автомобілів преміум-класу з високою потужністю двигуна повинні знати, що тільки сезонні шини можуть відповідати вимогам їх транспортних засобів. Тому, якщо пробіг автомобіля перевищує 8-10 тисяч км на рік, а маршрути бувають різні, краще інвестувати в два комплекти.



Де оновити покришки?


Rezina.ua — офіційний дилер шин GoodYear, Michelin, Tigar зі складом і 15 точками видачі в Києві. На сайті представлено понад 15 тис нових шин, і всі новинки від провідних світових брендів. Також там ви знайдете понад 2000 нових дисків. Більшість моделей покупці можуть забрати в день замовлення. Працює доставка шин кур'єром по Києву. В інші регіони магазин відправляє службами доставки. Ціни на сайті і в реальності збігаються, адміністрація стежить за наявністю і оновлює інформацію в режимі реального часу.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини