реклама партнерів:
Головна » лукашенко не прийняв остаточного рішення повноцінно вступити у війну

лукашенко не прийняв остаточного рішення повноцінно вступити у війну


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Згідно з інформацією, яка надходить з різних джерел, наразі не можна стверджувати, що білоруський диктатор олександр лукашенко ухвалив остаточне рішення про участь республіки білорусь у війні на боці російської федерації.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на запитання, чи можна вважати, що білорусь вступила у війну на боці рф.

«Сьогодні ми не можемо говорити про те, що остаточне рішення лукашенком прийнято. І станом на сьогоднішній день, за узагальненою інформацією від різних джерел, практичних дій з можливої підготовки та проведення в країні, зокрема, додаткових мобілізаційних заходів не спостерігається. Відповідно, повідомлень про таке рішення наразі не надходило. Активність сухопутного компоненту вздовж кордону з Україною станом на зараз – у повсякденних межах, без різких змін. Тобто ми можемо говорити і стверджувати, що путін намагається дотискати лукашенка стосовно повноцінної участі у війні проти України, але ми бачимо, яку допомогу режим лукашенка надає путіну в цьому – це і повітряний простір, і багато інших моментів, які були присутні, і в тому числі постачання боєприпасів і озброєння, про що раніше повідомлялось. Але стосовно повноцінної участі у наземній операції сьогодні ми не можемо цього стверджувати. Якщо таке рішення буде прийнято і підготовка буде проводитись, Україна буде про це знати і відповідним чином реагувати як на однин з можливих сценаріїв», – повідомив Юсов, додавши, що на цей випадок Україна готова, і всіх необхідних заходів вживають.

Він ще раз наголосив, що станом на сьогодні на території білорусі немає ударного угрупування, яке б могло найближчими днями розпочати наступ на територію України.

«Станом на зараз такого немає, і інформації про те, що прийняте відповідне рішення про участь у наземній операції білоруських військ сьогодні немає. Якщо подібна підготовка буде, Україна про це знатиме. Але так чи інакше – це сценарій, до якого сили оборони готові, і весь комплекс заходів реагування на це Україна в плановому порядку проводить», – пояснив Юсов.

Коментуючи інформацію про перекидання на територію білорусі російських мобілізованих, речник відзначив, що українська розвідка й раніше повідомляла про підготовку на території білорусі відповідної інфраструктури для того, аби розмістити там додатково 20 тис. російських військових.

Сьогоднішні заяви лукашенка, відзначив Юсов, лише підтверджують цю інформацію. «Йде повноцінна підготовка до розгортання інфраструктури, це означає, що вони там будуть. Але наявність цих військових – це також не лише війна проти України, це й додатковий тиск на білоруське суспільство, а також можливо на самого лукашенка. Тобто власне це окупаційний корпус на території самої білорусі», – вважає речник.

Відповідаючи на запитання щодо можливих рекомендацій для громадян в час чергового масованого терору з боку кремля, Юсов наголосив: «Рекомендації до громадян і до всієї країни у нас з вами спільні – Україна чинитиме опір. Всі, хто знаходиться в тилу, цивільні, мають серйозно ставитись до офіційної інформації до повітряної тривоги, бути готовими до різних сценаріїв, але в першу чергу реагувати на офіційну інформацію».

Він також відзначив, що ніяких підстав для паніки в українців немає. «Паніка має бути у ворога», – наголосив Юсов.

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія розпочала масовану ракетну атаку по України. Загалом загарбники випустили понад 80 ракети, з них близько 45 знищено силами української ППО. Сили протиповітряної оборони України також збили 9 із 12 дронів-камікадзе під час ранкової атаки на Україну.

Фото: БЕЛТА
Укрінформ






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини