реклама партнерів:
Головна » Міська влада та спортсмени готують цікаву програму до Дня міста Чернігова

Міська влада та спортсмени готують цікаву програму до Дня міста Чернігова


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Про це розповіли учасники засідання Чернігівського прес-клубу реформ: Станіслав Віхров – заступник Чернігівського міського голови, Олександр Стецько – начальник відділу по фізичній культурі та спорту Чернігівської міської ради та Сергій Романчук – президент Федерації з веслування на човнах „Дракон”.
Так Олександр Стецько повідомив, що у вересні до Дня фізичної культури і спорту (відзначається 12 вересня) та Дня міста в Чернігові відбудуться близько тридцяти спортивних змагань з різних видів спорту. Серед них ІІІ Міський фестиваль східних та спортивно-бойових мистецтв, відкритий Чемпіонат міста з веслування на човнах "Дракон" на Кубок Президента федерації Сергія Романчука, футбольний матч збірних команд міст Мемінгена (Німеччина) і Чернігова, а також легкоатлетичний пробіг на призи Чернігівської міської ради та газети "Деснянська правда".
Так, ІІІ Міський фестиваль східних та спортивно-бойових мистецтв пройде 18 вересня у Міському палаці культури та мистецтв, відкритий Чемпіонат міста з веслування на човнах "Дракон" – 19-20 вересня на річці Стрижень, міжнародний футбольний матч – 19 вересня на стадіоні імені Гагаріна. Легкоатлетичний пробіг стартує 21 вересня на Красній площі. Пан Стецько запросив чернігівців бути не тільки глядачами і вболівальниками спортивних заходів, а й активними учасниками. Насамперед, це стосується легкоатлетичного пробігу.
Заступник міського голови Станіслав Віхров підкреслив, що цього року традиційно учасниками святкування Дня міста є гості з міст-побратимів Чернігова. Однак вперше відбудеться товариський футбольний матч між збірними командами Мемінгена та Чернігова. “Я знаю, що німецькі гравці серйозно готувалися до цієї зустрічі, тому очікую, що матч буде видовищним і заслуговує на увагу футбольних фанатів Чернігова”, - сказав він.
Крім того, заступник міського голови, котрий очолює міську Федерацію футболу, висловив переконання, що чернігівці будуть уболівати не лише за своїх, а й нададуть підтримку німецькій команді. Очікується, що перший символічний пас зроблять очільники двох міст-побратимів – обербургомістр Мемінгена Іво Хольцингер та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.
Також пан Віхров повідомив, що цього року на Красній площі відбудеться військовий парад за участю військовослужбовців Чернігівського гарнізону. Зараз триває посилена підготовка і навіть буде проведена генеральна репетиція. Заступник міського голови теж запросив чернігівців долучитися до святкування Дня міста та 66-ої річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників, яке буде проходити з 19 по 21 вересня.
Сергій Романчук – президент Федерації з веслування на човнах “Дракон” розповів про відкритий Чемпіонат міста, організатором якого є Федерація. Ці змагання і закриють перший спортивний сезон з цього виду спорту в Чернігові. Пан Романчук наголосив на тому, що участь у змаганні можуть взяти всі бажаючи чернігівці – для цього не потрібно особливої фізичної підготовки. Головне назбирати команду з 20 чоловік. “Навіть і кількість людей не є проблемою – ми можемо створити збірну міста з усіх бажаючих повеслувати на човнах “Дракон”, - запевнив організатор змагань. Вони проходитимуть 20 вересня 2009 року на річці Стрижень в районі вул. Бойова. Початок о 10.00.
За словами С. Романчука, веслування на човнах “Дракон” є одним з найпопулярніших видів спорту в усьому світі. “Це особливий вид спорту, який більше за інші види розвиває командний дух, - розповів спортсмен. – До нас часто звертаються компанії та фірми з проханням організувати веслування, оскільки такі заняття краще за будь-які тренінги допомагають згуртувати колектив”. Його відмінність від інших веслувальних видів спорту полягає в тому, що команда веслує під барабанний бій. Саме він і задає темп веслувальникам. Як правило, барабанить дівчина вагою не більше 45 кг. Вона сидить на “носі” човна. Місце рульового (інструктора) – на кормі.
Цей вид спорту зараз активно розвивається в Чернігові. Президент Федерації Сергій Романчук вважає, що веслування на човнах “Дракон” перспективний вид спорту. “Зараз ми проводимо набір у дитячу, юнацьку та дорослі групи, - сказав він. - Ми зацікавлені у тому, щоби якомога більше хлопців долучились до нас. Проводити свій час у човні та у спортивній залі, краще, аніж на вулиці з пивом”.
Зараз Федерація налічує більше 20 чоловік – активних членів. На їх рахунку вже є нагороди. Так два чернігівських спортсмени – Сергій Романчук та Сергій Дікалов є дворазовими чемпіонами Європи (2007 рік). У 2008 році вони брали участь у чемпіонаті світу у складі збірної України. Тоді українська команда посіла 2 та 3 місця на різних дистанціях. Наприкінці серпня цього року збірна України знову брала участь у чемпіонаті світу, який проходив в Чехії. З 20 українських спортсменів 9 були з Чернігова. Наша доросла збірна зайняла 10 місце серед 28 країн-учасниць. Сергій Романчук вважає це гарним результатом. А от юнацька збірна, до складу якої входило два чернігівських спортсмени - Денис Алейник та Ростилав Чуба виборола 2 місце.
Сергій Романчук переконаний, що з подальшим розвитком цього виду спорту в Чернігові наші чернігівські спортсмени ще розкажуть про себе світові.

За інформацією Чернігівського прес-клубу реформ







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини