реклама партнерів:
Головна » На Вінничині пошкодили пам’ятник Леніну, обезглавивши його

На Вінничині пошкодили пам’ятник Леніну, обезглавивши його


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Міліція розслідує факт хуліганства, який мав місце у селі Побережне Вінницького району. 26 грудня невідомі особи пошкодили пам’ятник Леніну, обезглавивши його. З відповідною заявою до Вінницького районного відділу міліції звернувся сільський голова.
Повідомляє УМВС України у Вінницькій області.
За даним фактом слідчим відділом було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). Таке правопорушення карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.
За словами в.о. начальника Вінницького РВ УМВС Сергія Шевчука, наразі міліція проводить розслідування та працює над встановленням підозрюваних осіб.

Невідомі обезголовили пам’ятник Леніну, який стояв біля сільської ради у с.Побережне Вінницького району, повідомила Укрінформу секретар Побережнянської сільської ради Віта Волошина.
“Невідомі познущалися з пам’ятника перед святами. Про те, що пам’ятника позбавили голови, ми одразу повідомили правоохоронців. Поки що зловмисників, які скоїли цей акт вандалізму, не знайшли. Мешканці села здебільшого обурені, адже це все-таки наша історія”, – каже Віта Волошина.
За її словами, руйнівники пам’ятника, окрім скульптурного зображення, пошкодили й постамент на якому його встановлено, розмалювавши гаслами “Комуняку – на гілляку!”, “Кат України”, “Слава Україні”, “Серп і молот – смерть і голод”. До цього він стояв неушкоджений з повоєнних часів.
Чи відновлюватимуть пам’ятник у селі, наразі невідомо, позаяк сільська рада коштів на ці потреби не має. Хіба що упіймають зловмисників і змусять їх відшкодувати завдані збитки.

Антоніна Мніх, Вінниця

Як повідомлялося, 6 січня на території навчального закладу м.Бердичева невідомі особи повалили з постаменту пам’ятник Леніну. Правоохоронці з’ясували, що повалення пам’ятника відбулося близько 1 години ночі. Звук від падіння чогось важкого почув сторож школи, що у цей час знаходився всередині приміщення. Проте охоронник виявив знесений пам’ятник лише за півгодини під час чергового обстеження території школи, лише вранці повідомивши адміністрацію навчального закладу.
Зі слів директора школи, пам’ятник Леніну не перебував на балансі навчального закладу. Працівники міліції встановили, що статуя була повалена за допомогою мотузки. До події, вочевидь, причетна група осіб, адже повалити з постаменту заввишки 1,75 метрів бетонний пам’ятник висотою понад 2 метри самотужки навряд чи зможе одна особа. Внаслідок падіння статуя суттєво пошкодилася.

Як повідомлялося раніше, «До Миколаївського райвідділу міліції звернувся голова Андрієво-Іванівської сільради з інформацією щодо пошкодження невідомою особою пам’ятника В.І.Леніну. В результаті повалення його на землю, монумент переломився на дві частини. Слідством Миколаївського РВ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.298 КК України (нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури)», - інформує ГУМВС України в Одеській області.
«В рамках проведення досудового слідства за фактом пошкодження в ніч 03 на 04 січня в парку біля будинку "Центр дозвілля" с. Андрієво-Іванівка Миколаївського р-ну пам’ятника встановлено, що у вищезазначеному парку відпочинку на цементному двометровому постаменті знаходиться сам пам’ятник, висотою 1.8 метри. Конструктивно він складається з трьох частин, виготовлених з суміші гіпсу, які між собою скріплені за допомогою клейкої речовини.
Під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколаївської районної державної адміністрації та слідчо-оперативними діями встановлено, що внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам’ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин. Попередніх ознак умисного знищення, руйнування чи псування пам’ятника не виявлено, - повідомила прес-служба Одеської міліції.

На початку грудня 2013 року в районному центрі Котовськ Одеської області невідомі особи розбили пам'ятник Леніну, що був встановлений біля клубу залізничників.

8 грудня 2013 р. група молодих людей повалила пам'ятник Леніну на бульварі Шевченка у Києві.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини