реклама партнерів:
Головна » Народна медицина: чай з медом і балує, і лікує

Народна медицина: чай з медом і балує, і лікує


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Чай з медом слов'яни завжди пили з насолодою і зі всякими іншими добавками різних ягід і трав. Передусім, за традицією, розберемося з цією смакотою на ім'я мед. Корисний і смачний продукт і відомий людям з прадавніх часів. Давайте розглянемо, як він з'являється в природі і на нашому столі.
Знаходячись де-небудь на природі, особливо на красивому і запашному лугу, ми із здивуванням спостерігаємо, як ми відпочиваємо, а хтось працює у поті чола. І дзижчать, і дзижчать бджіли - вони працюють. Ці трудівники збирають нектар, я б сказав божествений нектар. Не лише нектар, але і пилок з квітів, рослин і дерев.
Усі рослини і дерева ростуть на землі різній по своєму хімічному складу, що і визначає хімічний склад меду. Якось звучить не дуже смачно, але дуже справедливо. Адже у складі меду знаходяться такі мінерали: магній, марганець, мідь, залізо, хлор, натрій, фосфор, натрій, кальцій і це одні з найнеобхідніших мінералів для нас. По суті, мед - це суміш глюкози і фруктози, і ряду ферментів, необхідних для життєдіяльності клітин, органів і тканин людини. Ось чому ми заговорили про хімічний склад грунту.
Якщо поле, де росте гречка (чи інша культура) удобрена природними добривами, то і продукт і мед виходять дуже корисними і поживними. Крім того, у складі меду є винна, лимонна, молочна, яблучна і щавлева органічні кислоти, а також біогенні стимулятори, які підвищують опір до хвороб і життєдіяльність організму. Мед має великі антибактеріальні властивості.
І ще помічено, що мед ніколи не покривається пліснявою у відмінність інших харчових продуктів. Тому його використовували як консервант для м'яса, яке не псувалося, тільки втрачало зі свого складу воду, а саме залишалося свіжим і не втрачало смакові якості.
Перш ніж перейти до розгляду напою чай з медом, хочу поділитися невеликим секретом, який розповіли обізнані люди: ніколи мед в гарячий чай не можна ложити - втрачаються багато корисних властивостей меду. І ще існує думка обізнаних людей, що з лікувальною метою п'ють трав'яний чай з медом. Але це - все на любителя. Тепер розглянемо всілякі рецепти напою чай з медом.

Рецепти приготування чаю з медом
ай з медом і шипшиною готуємо так: подрібнені плоди шипшини заливаємо окропом і варимо 10 хвилин, ще настоюємо 10 хвилин, проціджуємо. У готовий відвар додаємо мед і лимонний сік. Готово.
Склад напою :
- плоди шипшини - 20 гр;
- мед - 15 гр;
- лимонний сік - 5 мл;
- вода - 200 мл.

Чай з медом брусничний готується дуже просто: однією склянкою окропу заливаємо брусничний лист, настоюємо 12-15 хвилин, проціджуємо і п'ємо теплим з медом.
Склад напою :
- сухий брусничний лист - 1 ч.л.;
- окріп - 1 склянка;
- мед.

Зелений чай з медом і бальзамом. Такий напій ще називають чаєм здоров'я. А готують його так: заварюють міцний зелений чай (краще якщо це буде друга заварка) і п'ють вприкуску з бальзамом з меду, кураги, чорносливу без кісточок і волоських горіхів, змішаних в рівних частках. Такий чай наповнить силою після робочого дня, нормалізує сон, зміцнить ваше здоров'я. Не рекомендують вживати цукор, який негативно впливає на організм людини.

Зелений чай з медом. Якщо в такий чай додати лимон (часточку, або сік, або корочку-це на любителя), то збільшується кількість катехінів, а значить підвищуються антиоксидантні властивості зеленого чаю. Такий напій допомагає тримати кишечник в порядку і знижує ризик серцево-судинних захворювань. Є профілактичним засобом проти грипу і застуди.

Чай з медом журавлинний. Такий напій нормалізує обмін речовин, є хорошою профілактикою гіпертонії. Готують просто: 1 столову ложку розмороженої журавлини заливають склянкою окропу, настоюють 10 хвилин, проціджуємо і п'ємо з медом вприкуску.

Чай з медом при вагітності. Такий напій готують із зародками пшениці. Він корисний не лише вагітним жінкам, але і дітям, ефективний при сечокам'яній і жевчокаменній хворобах.

Чай з медом при температурі. Якщо у вас температура - не поспішайте пити аспірин або подібний до нього препарат. Є природний аспірин, який міститься в суниці і шипшині. Готуємо чай так: 2 столових ложки суниці або шипшини заливаємо кухлем окропу, настоюємо хвилин 10 і п'ємо вприкуску з медом, який зміцнююче діє на увесь організм.

Чай з медом при температурі. Для пониження температури п'ють чай з медом з добавками апельсинових і грейпфрутових соків, інжиру і чорної смородини, які багаті вітаміном "С".

Чай з медом і анісом - хороший засіб від головного болю. Такий чай має пряний аромат, але його не можна пити вагітним жінкам і людям, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Готується просто: 0.5-1 ч.л. анісу заливаємо кухлем гарячого завареного чаю, настоюємо 5-7 хвилин, і п'ємо вприкуску з медом.

Чай з медом від спраги. Це особливий напій, який готують в основному влітку не лише щоб тамувати жажду, але і поліпшити обмін речовин. Готуємо даний трав'яний чай так: дрібно нарізане листя кладемо в емальований посуд, заливаємо окропом і настоюємо пару годин. Потім додаємо мед за смаком і охолоджуємо в холодильнику.

Склад напою :
- листя чорної смородини - 1 ст.л.;
- листя м'яти - 1 ст.л.;
- квіти липи- 1 ст.л.;
- мед - за смаком;
- окріп - 1.5 л.

Чай з медом для профілактики ОРЗ і від застуди. Такий чай готують і п'ють восени і зимою. Беремо квіти липи, гілочки звіробою, материнки, чебрецю і кип'ятимо упродовж 3-х хвилин. Далі використовуємо це як заварку, додаємо гарячої води і п'ємо вприкуску з медом.
Чай з молоком і медом. Коли вам холодно і на душі не дуже - використайте зігріваючий напій від матінки природи: чай, мед, молоко. Одну столову ложку чорного байхового чаю з медом за смаком залити кухлем гарячого молока і насолоджуйтеся, грійтеся на здоров'я!

Чай з медом. Цього разу пропоную чайний медовий напій, який краще всього п'ється в теплі осінні дні.

Склад напою :
-заварений чай - 1.5 склянки;
- мед - 100 гр;
- яйця - 2 шт;
- лимон - 2 шт;
- цукор - за потребою;
- яблуко, диня або виноград.

Готуємо так: мед і жовтки яєць розтерти, залити міцним гарячим чаєм, добре збити, поставити на вогонь і додати сік з двох лимонів, зняти і охолодити. Отриманий напій розливаємо по кухлях або склянках, згори додаємо білки збиті з цукром і прикрашаємо шматочками яблук або дині, можна виноградом. Приємного чаювання.

Дуже часто на європейській частині світу п'ють чай з додаваннями цитрусових плодів, тим самим змінюючи не лише колір чаю, але і смак. Разом з цим посилюють поживні і цілющі властивості чаю. Такий напій добре відновлює сили і угамовує спрагу. Найчастіше п'ють чай з медом і лимоном.

Чай з медом і лимоном.
Склад напою :
- 1 кухоль гарячого міцного чаю;
- 20 гр. лимонного соку;
- часточка лимонної кірки;
- 3 шт. гвоздики (прянощі);
- 20 гр. ванільного сиропу;
- мед.

Спосіб приготування: усі компоненти змішати і залити кухлем гарячого чаю. Мед вприкуску.
Чай з медом і лимоном найпростіший спосіб приготування: в кухоль з гарячою водою опускаю часточку лимона (за смаком), розмішуємо і додаємо 1-2 чайних ложки гірського меду. Це заряд бадьорості і сили на весь день.

Імбирний чай з медом. Це відмінний чай для схуднення від застуди і депресії.
Склад напою :
- 3 см свіжого кореня імбиру;
- 2 стручки кардамону;
- гвоздичка (прянощі);
- 0.5 лимона;
- 1 щепоточка кориці;
- 1 ч.л. чистого зеленого чаю;
- мед;
- 500 мл води.

Готуємо так: заливаємо крутим окропом зелений чай, настоюємо 5-6 хвилин, проціджуємо в каструльку і додаємо корінь імбиру, заздалегідь дрібно порізавши, корицю і гвоздику, кардамон. Довести до кипіння і на малому вогні варимо ще хвилин 20. Вичавлюємо сік з лимона, а залишки опускаємо в слабо киплячий напій. Вимикаємо вогонь і додаємо мед. Настоюємо до 20-ти хвилин і приємного чаювання. Так, такий напій приємно пити і холодним.

Чай з медом і імбирем покращує імунітет, добре протистоїть застуді, зміцнює здоров'я. Імбир заварюють разом з чаєм, додаючи трави меліси, м'яти перцевої, кардамон, лимон і мед, тим самим посилюючи його властивості і покращуючи смакові якості.

Чай з медом і м'ятою швидко вгамовує спрагу, а якщо охолодити і додати білого вина - то це напій дорослих, яким зловживати не можна як і усім спиртним.
Склад напою для двох:
- 2 ч.л. сухої м'яти перцевої;
- 2 ст.л. меду;
- 3 пакетики зеленого чаю;
- 2 свіжих гілочки м'яти;
- 2 кухлі води.

Приготування: в заварний чайник укладаємо чай, суху м'яту, мед і заливаємо окропом. Витримуємо хвилин 5 і виймаємо чай в пакетиках. Прикрашаємо зеленими гілками м'яти і подаємо на стіл. При використанні вина, те ж саме, але тільки охолоджуємо напій і додаємо біле вино 0.5 склянки.
Чай з медом і корицею часто використовують для схуднення, а якщо туди додати і імбир, то це "бомба" для схуднення. Спробуйте!

Ромашковий чай з медом. Сама по собі ромашка - хороший лікувальний засіб. Такий чай заспокоює нерви, бореться з безсонням, має седативну і вітрогонну дію, допомагає при порушеннях мікрофлори кишечника. Можна ще багато перераховувати позитивних якостей, але то що цей хороший засіб для хворих діабетом - говорить про багато що. Багато жінок використовують ромашку у своїх цілях - зміцнюють волосся, омолоджують лице і п'ють при різних "жіночих" захворюваннях. Склянка ромашкового чаю з медом за півгодини до їди допоможе налагодити роботу кишечника, не дає утворюватися запорам, покращує самопочуття.

Чай з медом - дієта, яка випробувана багатьма людьми у поєднанні з кефіром. Головне захотіти дотримуватися встановленої методики і результат на заставить себе довго чекати.

Калорійність чаю з медом складає всього 28 Ккал, і зміст білків в чаї з медом всього 6 гр.

Чай з медом: користь для усього організму людини. Користь від чаю в тому, що він містить кофеїн, який стимулює сердечно-судинну систему, покращує роботу нирок і травної системи. У складі чаю є танін - дубильна речовина, яка у великій кількості шкідлива для організму. Танін має Р - вітамінну активність, зміцнює стінки судин, збільшує всмоктуваність вітамінів, має антиокислюючу дію. Чай - напій довголіття.

Джерело: Фіто-чай




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини