реклама партнерів:
Головна » Нас відпрацьовують: "толі єщьо будєт"...

Нас відпрацьовують: "толі єщьо будєт"...


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
30-го квітня чернігівська міліція шукала вибухівку в центрі міста. В урні для сміття у сквері Попудренка близько 11:00 патрульні знайшли термос, від якого відходили дроти до мобільного присторою. Знайшли і оперативно знешкодили. Не менш оперативно взялись за пошуки "підозрюваних", якими чомусь в переважній більшості виявились громадські діячі та активісти, що мають відношення до націоналістичного руху міста. "Підозрюваних" (зазвичай правоохоронці їх так не називають прикриваються опереативною роботою) допитали і відпустили. Втім, на цьому вони не спиняться. Як стало відомо СІПу із власних джерел, оперативна робота проводиться і з тими, хто колись стояв на обліку в міліції в якості футбольного хулігана або скін-хеда.

Останні декілька днів всі ми можемо спостерігати за посиленою роботою спецпідрозділів та особового складу чернігівського УМВС у віддалених районах міста. За достовірною інформацією з власних джерел, нам стало відомо, що працівники міліції допитують колишніх "правих", демонструють їм папку з фото та досьє навіть тих, хто вже десятки років відійшов від справ, обзавівся пристойною роботою, сім'їєю.

Що говорити, якщо допитують навіть тих, хто працює в політичній площині.
Ось інформація, оприлюднена в одній із соціальних мереж активістом місцевого осередку ВО "Свобода" Андрієм Кужелем:

"Чернігівські “пінкертони” почали проводити слідчі дії з іншими “підозрюваними”, членами ВО “Свобода”. Близько 14.00 телефонний дзвінок пролунав у моїй квартирі".

Це було вчора. За словами свободівця, міліціонери наполегливоо намагалися потрапити до нього “в гості”, на що той відповів, що без повістки просить його не турбувати.

“Шукали й мене міліціонери за старою адресою”, -повідомив у мережі facebook відомий чернігівський журналіст Павло Пущенко.

Зі слів тих, до кого зверталися правоохоронці, останні керуються якимось “списком неблагонадійних громадян” (колишніх або дійсних активістів патріотичних організацій), складеним десь в аналітичних нетрях доби “пізнього кучмізму”.

Ну як тут не провести паралелі з Дніпропетровськом? Хоча там все значно простіше - бандитські розбірки, так би мовити переділ сфер впливу.

Ось що пишуть про це місцеві свободівці:

"Правоохоронці мають «чорний список» осіб, яких в першу чергу перевіряють на причетність до терактів, і такі списки по свій країні очолюють лідери та активісти «Свободи» та інших націоналістичних організацій. Про це заявив радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко. Він наголошує, що до списку потрапляють не за протиправну діяльність чи схожість із психологічним портретом терориста, а за активну опозиційну діяльність.
За словами Денисенка, на Дніпропетровщині цей список очолює провідник «Тризубу» Дмитро Ярош, а другим номером йде сам Андрій Денисенко.
Радник голови ВО «Свобода» додає: «Особисто мене опитували і на причетність до підриву пам`ятника Сталіну в Запоріжжі, і до минулорічного вибуху урни в Дніпропетровську, коли загинула людина. Вчора, не встигли одгриміти вибухи, міліція заходилася встановлювати моє місцеперебування і опитувати моїх родичів»
Андрій Денисенко називає це «огидною практикою дискримінації опозиції, тиску влади на її активістів» і заявляє, що даватиме пояснення правоохоронцям лише після голови ОДА Олександра Вілкула та його заступника по роботі із правоохоронними органами Івана Ступака.
«Перший, як і вся влада, зацікавлений у дискредитації опозиції, другий є відомим шанувальником Путіна й ФСБ, з їхньою любов"ю до вибухів і встановлення авторитарного режиму під прикриттям боротьби з тероризмом», - заявив Андрій Денисенко.
Він наголосив, що правоохоронцям слід ловити терористів, а не ганятися за опозиціонерами, заради безпеки та здоров`я людей".

Про допити націоналістів в Чернігові першим повідомив сайт "Північний Вектор":

"1 травня, у День солідарності трудящих, чернігівські працівники органів внутрішніх справ почали за вже напрацьованою схемою відвідувати, телефонувати, опрацьовувати тих, хто на їх думку має відношення до «закладки вибухового термосу».

Справа в тому, що 30 квітня, в центрі міста пролунав невеличкий вибух. Міліціонери знищили предмет схожий на вибуховий пристрій – термос із розташованим поруч мобільним телефоном.
Було відкрито кримінальну справу за ч.4 ст.269 ККУ і розпочато слідчі дії, до них входить (чомусь!?) і опитування колишніх та нинішніх членів чернігівських патріотичних організацій. Дехто з хлопців поспішно покинув місто, перебрався на дачу або до родичів в село. Малойомовірно, що з такою прискіпливістю, і чи взагалі допитували, міліціонери членів комсомольських, проросійських козацьких та інших антидержавних організацій, що існують в Чернігові.

Події у провінційному Чернігові нагадують пародію Дніпропетровських: там пролунало декілька вибухів з десятками постраждалих, у Чернігові правоохоронці самі відшукали і знищили термос, там затримано декілька десятків патріотично налаштованих громадян, у нас же, на сьогодні, нікого, проте вже лунають телефонні дзвінки, відбуваються візити до приватних помешкань із запитаннями: «Що Ви знаєтє про вчорашній вибух? Що Ви робили вночі з 29-го на 30-те квітня? Хто б це міг зробити?», а якщо немає потрібної міліціонерам людини вдома: «А як його знайти? А який номер його мобільного телефону?».

Хотілося б нагадати працівникам правоохоронних органів, про минулорічні події, тоді через 15 хвилин після початку Нового Року спалахнув намет похідної церкви УПЦ МП під Свято-Катерининською церквою, обласне керівництво УМВС висунуло версію про підпал, інші версії, наприклад пожежа з вини пічки, не розглядалися. Близько сотні допитів, декілька сотень опитаних не принесли жодного результату. На сьогодні слідчі органи відмовилися від цієї версії,але не придумали нової, справа зависла, проте залишилися напрацьовані методи (реєстр тих, кого можна «пресанути»), які правда ведуть «в нікуди».

Насамкінець, враховуючи минулорічний особистий досвід, хотілося б побажати витривалості хлопцям яких будуть «пресувати», а міліціонерам здорового глузду.

За повідомленням джерел із правоохоронних органів станом на 15.30 “опера” відвідали помешкання голови політичної партії КУН, обласної організації “Молода Просвіта”, члена проводу ГО “Тризуб” ім. С. Бандери та інших (кого застали вдома, на роботі)".

Очевидно, не позбавлений логіки народний памфлет, розміщений під матеріалом про допити громадських діячів доблесною чернігівською міліцією:

"Кожа на казирьке опера Пупєнко пратівно рипела, он рвал і метал. Єто же нада-забить термос с прасроченим кохвієм і старенькую "Нокію" возлє мусорки на площаді…Да погулялі на славу, на партупеє вісел чей то женскій ліхчик… Єшо помнітся падал: на тильной сторонє ладоні бил розмазан собачій кизяк.. Да-а, погулялі на славу…
Но терзалі смутниє сомнєнья, зачем спрашуєтся нада било звоніть на Шевчєнко, 13 і прикаливатса про взривноє устройство… Пупєнко похолодєл, он прохвесіонально чувствовал однім мєстом-чьото будет…"


Але чи такий страшний чорт як його малюють? Адже очевидно, що загрози термос не становив, інакше б ніхто на місці його не підривав! Складалося враження, що це були навчання: мобільний зв'язок не вимикали, приїзд усіх силовиків дві години поспіль знімали на відео двоє чоловіків, що намагалися виглядати роззявами.Години дві силовики фотографували урну та її вміст, радилися, що робити. Вирішили підривати на місці. Після тихого хлопка рештки термоса зібрали експерти.

Насправді все це дуже схоже на провокацію спецслужб сусідньої "братньої" держави, в сфері впливу якої знаходиться Чернігів, як "перевалочний пункт" на шляху до Києва.

Матеріал підготувала адміністрація "Сіверграду"




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини