реклама партнерів:
Головна » Неонацист росіянин Баркашов - координатор "референдуму" на Донбасі. Інформаційна довідка про терориста

Неонацист росіянин Баркашов - координатор "референдуму" на Донбасі. Інформаційна довідка про терориста


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Служба безпеки України оприлюднила перехоплення розмови, як стверджується, одного з лідерів донецьких сепаратистів із колишнім символом російського фашизму Олександром Баркашовим.

Той радить підробити підсумки "референдуму" про незалежність Донбасу від України 11 травня. Співрозмовник погоджується.

Олександр Баркашов на своїй сторінці ВКонтакте написав, що йому немає сенсу говорити з зазначеним СБУ співрозмовником по телефону, тому що він сам начебто - у Донецьку. Однак непрямі ознаки вказують на достовірність запису.

Співрозмовником Баркашова, як стверджує СБУ, був лідер неофіційної організації "Православний Донбас" Дмитро Бойцов.

СБУ називає перехоплення "доказом підготовки та координації російською стороною" сепаратистського референдуму. Українська преса в заголовках повідомлень про перехоплення вживає вислови "рука Росії" або "рука Москви".
Олександр Баркашов, безсумнівно, перебуває на російському боці, але цього діяча початку 90-х років, який, до того ж, кілька років тому пішов у ченці, майже ніхто не вважає бодай трохи впливовою фігурою в Росії.

"Впарити 99%"
У розмові ймовірний Дмитро Бойцов в розпачі закидає Баркашову, що референдум 11 травня провести не вдасться. Той відповідає, що і не треба проводити, досить просто "намалювати" результати.
"Я скасовую... 11 числа референдум, тому що він не проведеться. Його неможливо буде законно провести, просто неможливо - поки ці ... тут", - каже, активно вживаючи недавно заборонену в Росії лексику, донецький співрозмовник.
"Та ви впарте все, що завгодно - напишіть, що 99 відсотків... Ви що, будете як діти, ходити, ... , і папірці ці збирати? ..., чи що?" - тим же барвистим стилем відповідає начебто Баркашов.
"А! Все, я зрозумів. Зрозумів", - радо відповідає ймовірний Бойцов.
Непрямим підтвердженням автентичності розмови можна вважати те, що Олександр Баркашов на своїй сторінці ВКонтакте 5 травня частково переказав її зміст.

"Донецьк не вистоїть"
"Щойно дзвонили наші брати і соратники з Донецька. Донецьк оточений. Київська хунта сконцентрувала велике військове угрупування для штурму Донецька. Більше 300 одиниць бронетехніки [...] Наші брати в Донецьку вже не сподіваються на допомогу Росії, точніше, Кремля", - написав Баркашов увечері 5 травня.
"Коротше, у нас тут під Донецьком, 150 кілометрів, стоїть 300 одиниць, ешелон, коротше, бойової техніки, н...!, - каже донецький співрозмовник на записі. - Десант висаджується в Донецьку, ...! Донецьк не вистоїть, ...! Якщо, ... , нам не допоможуть, ну, Росія якщо не увійде, то все - нам ...!"

Крім того, Баркашов у розмові каже: "Я перший написав до президента звернення". Він, дійсно 2 травня опублікував заклик до президента Путіна відправити війська в Україну.

Пік слави Олександра Баркашова припав на жовтень 1993 року, коли штурмовики з його "Російської національної єдності" (РНЄ) марширували і підкидали руки в знайомому всім привітанні біля заблокованої будівлі парламенту в Москві. Деякі з тодішніх противників президента Єльцина навіть припускали, що це спецслужби спеціально організували присутність РНЄ, щоб дискредитувати опозицію і підкріпити епітет "червоно- коричневі".

У РНЄ, за даними преси, свого часу перебував і "народний губернатор" Донеччини Павло Губарєв, якого українська влада заарештувала, а в середу відпустила в обмін на захоплених сепаратистами в Слов'янську офіцерів СБУ.
Володимир Путін у середу, після переговорів з чинним головою ОБСЄ президентом Швейцарії Дідьє Буркхальтер, сказав, що "просить представників південного сходу України" відкласти референдум 11 травня. ОБСЄ ж у найближчі дні обіцяє запропонувати всім сторонам конфлікту новий план врегулювання.
Спадщина РНЄ

Баркашов створив РНЄ - секту вождистського типу з вкрай націоналістичною і авторитарною ідеологією - в 1990 році. У стилістиці та ідеології "баркашовці" наслідували нацистів.

Вигук "Слава Росії!", яким нещодавно закінчив промову президент Путін, у новітній історії Росії спочатку асоціювався саме з "баркашовцями". У них він супроводжувався характерним підкиданням руки.
В останні 15 років РНЄ кілька разів розколювалася, сам же Баркашов кілька років тому пішов у ченці і одночасно оголосив про створення організації "Олександр Баркашов".

Про організацію "Православний Донбас" інформації у відкритому доступі небагато.
На сайті організації імен немає, а є фотографії 13-15 чоловіків у камуфляжі та масках, які незмінно позують з плакатиком "Дугіну А.Г. та Баркашову А.П. від "Православного Донбасу".



за інф. BBC




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини