реклама партнерів:
Головна » Олександр МАЙШЕВ: «Мені подобається займатися благодійництвом»

Олександр МАЙШЕВ: «Мені подобається займатися благодійництвом»


Коментарі: 0 ЛЮДИНА. ОСОБИСТІСТЬ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Голова Чернігівської міської організації Української народної молоді Олександр Майшев відомий в обласному центрі та на Чернігівщині діяльністю в галузі культури. Навіть його робота цьому допомагає, адже він де-факто завідує інформаційною службою Головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини області.
Він входить до першої п’ятірки кандидатів у депутати до Деснянської районної ради в місті Чернігові від Української народної партії. Наші питання про наміри кандидата і команди УНП, бачення проблем міста та шляхи їх розв’язання.

- Олександре, чому Ви балотуєтеся кандидатом у депутати до Деснянської районної ради? Адже, у міській і обласній раді повноважень набагато більше.
- А хто буде займатися вирішенням безпосередніх проблем нашого району? Вони накопичуються роками і тонуть у балаканині. На мою думку, до міської та обласної рад поспішають першу чергу ті, кому цікаве формування бюджету, розподілення коштів та землі. Звичайно, не всі такі кандидати, є й порядні. Але, на жаль, більшість йде у владу, щоб захищати власні інтереси. Бо тоді, який сенс великому бізнесу витрачати свої кошти (а це вже мільйони гривень!) на рекламу та купівлю виборців? Врахуймо, що депутати не отримують заробітної платні від своєї діяльності у міській раді. Здобувши владу такі горе-депутати повернуть собі витрачені на передвиборчу кампанію кошти, і навіть із відсотками.
Я майже щодня спілкуюсь із своїми сусідами, знаю проблеми мікрорайону, які намагаюсь вирішити. Але, без певних важелів впливу неможливо зрушити питання щодо освітлення, безпеки дорожнього руху, заміни старих труб у наших оселях. Годі вже й казати, що на багатьох наших прибудинкових територіях відсутні дитячі майданчики.

- І яку проблему для себе Ви вважаєте першочерговою у райраді?
- Налагодження умов життя мешканців у наших так званих «спальних» районах. Про них просто забули. Про багато проблем свого мікрорайону я вже згадував. Не помилюсь, що подібні проблеми в кожному дворі, в кожному будинку.
Згадайте про минулу сніжну зиму. Від снігу розчищали ще так-сяк центр міста, а житлові масиви майже кинули напризволяще.
Необхідна організація планового та вчасного ремонту житлових будинків, їх під’їздів. Облаштування прибудинкової території, дитячих майданчиків, місць відпочинку тощо. Те, що потрібно робити можна перелічувати ще довго. Мене дратує, що місцева влада робить деякі «жести» тільки перед виборами.

- А чи вистачить Вам сил і повноважень на виконання своєї виборчої програми?
- Якщо крок за кроком займаєшся цими питаннями, то завжди знаходяться активні чернігівці, разом з якими можна добиватися результатів. А головне: я буду не сам. Наша команда УНП у радах міста на чолі з Володимиром Ступаком і Сергієм Черняковим вже довела, що можуть вирішувати проблемні питання. Згадаймо,наприклад, нахабний «дерибан» землі депутатами міської ради (нагадаю, що УНП довелося спочатку боротися без допомоги інших партій), зупинка незаконного будівництва на проспекті Миру 17 та багато іншого.

- Багато людей знає Вас, як автора електронних засобів масової інформації, тобто сайтів.
- Так, у мене є таке захоплення розробляти цікаві сайти. Я не заробляю на цьому гроші, комерційні проекти мені не цікавлять. Не буду казати про всі сайти, бо їх можна нарахувати понад двадцять. Але, на мою думку, важливими й цікавими інформаційними інтернет-ресурсами є, зокрема, сайт газети «Сіверщина» www.siver.com.ua, інформаційний портал "Європейська Україна" www.upi.org.ua, культурно-мистецький і туристичний сайт області www.cult.gov.ua, який переглядає щодня більше тисячі іноземців та українців за кордоном. А ще сайти бібліотек, музеїв. На мою думку, ці сайти потрібні. Кожен день все більше й більше користувачів з’являється в Інтернеті. А веб-сайти, особливо якщо вони соціально-інформаційні, допомагають більше цікавого розповісти про наш чудовий Сіверський край, про наше стародавнє місто. Таким чином, сприяють розвитку туристичної галузі.

- Яке місце у Вашій діяльності займає благодійництво?
- Це стан душі. Мені подобається цим займатися. Вже багато років я волонтер різних благодійних організацій. Особливо мені приємно займатись із дітьми. А це й діти-сироти, з певними фізичними вадами. Мені приємно жити заради інших, від цього отримуєш справжню насолоду. Проте, хочу попередити, що справжня благодійна діяльність заперечує за благі діяння вимагання подяк і реклами. Допоміг, зробив добру справу і серце співає.


Інтерв’ю підготовлено прес-службою Чернігівської міської організації УНП







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини