реклама партнерів:
Головна » Опозиція не пішла на круглий стіл

Опозиція не пішла на круглий стіл


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Києві в Національному палаці мистецтв "Україна" в п'ятницю, 20 грудня, на черговому засіданні загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну" ухвалено рішення про необхідність конкретизації майбутнього меморандуму взаєморозуміння для виходу країни з політичної кризи та його схвалення.
Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що учасники Загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну" в п'ятницю, 20 грудня, мають як мінімум окреслити майбутній меморандум взаєморозуміння, необхідний для виходу країни з політичної кризи, передає "Інтерфакс-Україна".
Відкриваючи засідання круглого столу, він підкреслив, що сьогодні ще одним питанням, що цікавить всіх, є останні московські домовленості президента України Віктора Януковича.
"Два питання (на порядку денному): інформація (про домовленості) та її оцінки і друга проблема - спробувати прийняти або хоча б окреслити документ, який ми називаємо меморандумом порозуміння", - сказав Кравчук.
Як заявив Кравчук, молодь, що бере участь в акціях протесту в центрі столиці, хоче зустрітися з президентом Януковичем для обговорення ситуації в країні, зазначає УНІАН.
"За час роботи нашого круглого столу до мене звертаються дуже багато людей з пропозиціями і листами, і в тому числі - молодь з Майдану... Основна думка в цих зверненнях: вони б хотіли окремо, тобто, люди, які на Майдані, особливо молоді, зустрітися в такому складі, в якому ми були на минулому круглому столі, за участі президента України Віктора Януковича", - сказав перший президент України.
Він підкреслив, що учасники акцій протесту хочуть висловити президенту свої побажання та пропозиції щодо зняття гостроти кризи в Україні.
"Я передам президентові України такі пропозиції і тоді ми повідомимо, як і коли вони будуть реалізовуватися", - заявив Кравчук.
На засідання загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну" прийшли перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, спікер ВР Володимир Рибак і три екс-президента України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.
На засідання прийшов і голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.
Крім того, в засіданні круглого столу взяли участь міністр юстиції Олена Лукаш, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, народні депутати, священнослужителі та громадські активісти.
Лідери опозиційних фракцій вирішили не відвідувати засідання загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну".
Про це перед початком засідання журналістам повідомив заступники голів фракцій "Батьківщина" та "Свобода" Сергій Соболєв і Андрій Мохник.
Вони пояснили, що лідери опозиції не прийдуть на засідання через те, що на ньому не буде присутній президент Віктор Янукович.
Як стало відомо пізніше, голова АП Сергій Льовочкін покинув засідання загальнонаціонального "круглого столу" "Об'єднаємо Україну" відразу ж після свого вступного слова.
Льовочкін взяв слово першим і перерахував присутнім всі 14 домовленостей і їхню суть, які були підписані президентами Росії та України 17 грудня за підсумками Українсько-російської міждержавної комісії.
Льовочкін запевнив учасників загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну", що ніяких таємних документів президент у Москві не підписував.
Слідом за ним, навіть не виступивши, пішов екс-президент Леонід Кучма.
Перший віце-прем'єр-міністр Арбузов заявив на засіданні загальнонаціонального круглого столу, що Україна продовжує сподіватися на швидке підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
"Сьогодні перед нами стоїть подвійне завдання: перше, пояснити причину наших дій, по-друге, показати, що європейська інтеграція України - асоціація з ЄС - залишається в силі. Ми обов'язково зробимо цей крок, але не хочемо його робити наосліп", - заявив Арбузов.
Він зазначив, що євроінтеграція є наріжним каменем політики України, як внутрішньої, так і зовнішньої.
"Україна щира на шляху до євроінтеграції... Ніхто не може дорікнути нам, що президент або влада зробили мало для реалізації програми з євроінтеграції, особливо в останні роки і місяці. З 11 вимог "списку Фюле" всі виконані або повністю, або частково, прийнято більш як 80 законопроектів", - зазначив перший віце-прем'єр.
За словами Арбузова, на сьогодні готується "дорожня карта" імплементації угоди з ЄС, йде робота над питанням захисту галузей економіки, які стануть найбільш уразливими після вступу в силу умов вільної торгівлі з ЄС.
"Ми не торгуємося, але повинні розуміти, що буде завтра", - підкреслив Арбузов.

Зазначимо, що круглий стіл ініційований першим президентом України Леонідом Кравчуком. 13 грудня засідання круглого столу відбулося за участю нинішнього президента України Віктора Януковича. Кравчук запропонував учасникам круглого столу розробити меморандум взаєморозуміння. Він зауважив, що в ході засідання лунає багато заяв і пропозицій з приводу виходу України з кризової ситуації. Кравчук запропонував учасникам круглого столу направити в робочу групу представників, які й розроблять відповідний меморандум.

За матеріалами: newsru.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини