реклама партнерів:
Головна » Отримані фотодокази російського походження переносних зенітно-ракетних комплексів, що застосовуються терористами

Отримані фотодокази російського походження переносних зенітно-ракетних комплексів, що застосовуються терористами


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Коментар МЗС України щодо нелегальної передачі Російською Федерацією озброєнь терористичним угрупованням, що діють у Донецькій і Луганській областях (укр./рос.)
Інформація МЗС України.
Компетентними органами України отримані фотодокази російського походження ПЗРК (переносні зенітно-ракетні комплекси), що застосовуються терористами у Донецькій та Луганській областях.
Так, 6 червня 2014 року, після відбиття атаки терористів на пункт пропуску «Маринівка» (Донецька область), на місці бойових дій було знайдено ящик від виробів «9М39» (ПЗРК «Ігла»). Пакувальний листок, що знаходився у ящику, свідчить про те, що зазначені ПЗРК зберігалися з 2001 року у військовій частині протиповітряної оборони ЗС РФ №33859 (м. Єйськ Краснодарського краю). Остання відмітка про перевірку їх наявності у місці зберігання на складі в/ч №33859 датована 12 квітня 2014 року.
Це наочно демонструють наведені фотоматеріали.
Таким чином, ще 12 квітня ц.р. зазначені ракетні комплекси зберігалися на військовій базі ЗС РФ у м. Єйськ, а вже 6 червня ц.р. використовувалися терористами при штурмі пункту пропуску «Маринівка» на українсько-російському кордоні.
У цьому зв’язку Україна в рамках чергового засідання Форуму ОБСЄ з питань співробітництва в галузі безпеки 18 червня ц.р. звернулася до Російської Федерації з вимогою надати роз’яснення, яким чином ПЗРК «Ігла» потрапили з російської військової бази до рук проросійських сепаратистів.
Передача Російською Федерацією ПЗРК терористам не лише підтверджує факти прямого втручання РФ у внутрішні справи України та підтримку Росією тероризму як явища, але й є грубим порушенням російською стороною міжнародних зобов’язань щодо контролю за зберіганням та передачами ПЗРК в рамках Вассенаарської домовленості – «Елементів експортного контролю за переносними зенітно-ракетними комплексами».

***
Комментарий МИД Украины в отношении нелегальной передачи Российской Федерацией вооружения террористическим группировкам, действующим в Донецкой и Луганской областях
Компетентными органами Украины получены фотодоказательства российского происхождения ПЗРК (переносные зенитно-ракетные комплексы), которые используются террористами в Донецкой и Луганской областях.
Так, 6 июня 2014 года, после отражения атаки террористов на пункт пропуска «Мариновка» (Донецкая область), на месте боевых действий найден ящик из под изделий «9М39» (ПЗРК «Игла»). Упаковочный лист, который находился в ящике, свидетельствует о том, что указанные ПЗРК хранились с 2001 года в военной части противовоздушной обороны ВС РФ № 33859 (г. Ейск Краснодарского края). Последняя отметка о проверке их наличия в месте хранения на складе в/ч №33859 датировано 12 апреля 2014 года.
Это наглядно демонстрируют приведенные фотоматериалы.
Таким образом, еще 12 апреля с.г. указанные ракетные комплексы хранились на военной базе ВС РФ в г. Ейск, а уже 6 июня с.г. использовались террористами при штурме пункта пропуска «Мариновка» на украинско-российской границе.
В этой связи Украина в рамках очередного заседания Форума ОБСЕ по вопросам сотрудничества в сфере безопасности 18 июня с.г. обратилась к Российской Федерации с требованием предоставить разъяснения, каким образом ПЗРК «Игла» попали с российской военной базы в руки пророссийских сепаратистов.
Передача Российской Федерацией ПЗРК террористам не только подтверждает факты прямого вмешательства РФ во внутренние дела Украины и поддержку Россией терроризма как явления, но и является грубым нарушением российской стороной международных обязательств по контролю за хранением и передачами ПЗРК в рамках Вассенаарской договоренности - «Элементов экспортного контроля за переносными зенитно-ракетными комплексами».













QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини