реклама партнерів:
Головна » Перепелині яйця - продукт здоров’я

Перепелині яйця - продукт здоров’я


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Перепелині яйця за вмістом корисних речовин випереджають курячі. У 5 перепелиних яєчках, які за масою дорівнюють 1 курячому, в 5 разів більше калію, в 4,5 разу — заліза, у 2,5 разу — вітамінів В1 і В2. Значно більше в них і вітаміну А, нікотинової кислоти, фосфору, міді, кобальту, амінокислот. Увага! У перепелиних яйцях зовсім відсутній холестерин. Особлива перевага їх ще й у тому, що вони не ушкоджуються бактеріями сальмонели. Й узагалі стійкі до інфекцій. Отже, це екологічно чистий продукт.

І МАЛОМУ, І СТАРОМУ
Особливо корисні перепелині яйця для людей старшого віку: після регулярного вживання вже через два місяці минає біль у суглобах, поліпшується слух і зір. Практично всі, хто вживає перепелині яйця, відзначають значне поліпшення самопочуття: підвищується імунітет, нормалізується діяльність травного тракту, серцево-судинної системи.
Вживання перепелиних яєць дає змогу знизити в 5 разів частоту випадків ГРЗ у хворобливих дітей. І навіть якщо дитина все-таки захворіє, хвороба перебігає значно легше. До того ж діти, які відстають від своїх ровесників у зрості, за один рік виростають на 8—15 см, коли починають вживати яйця перепілки. Крім того, вітамін D, що міститься в яйцях в активній формі, перешкоджає розвитку рахіту. Хороший ефект вони дають і в разі заїкання. Незалежно від природи цього захворювання (вроджене, набуте чи внаслідок нервового стресу) після 3—4 місяців вживання перепелиних яєць дитина або доросла людина починає нормально говорити.
За ефективністю перепелині яйця перевершують таблетки віагра. Болгари навіть створили спеціальний коктейль під назвою «Молодість». Вплив напою на потенцію просто приголомшливий.
Найкорисніше вживати перепелині яйця сирими, попередньо ошпаривши їх кілька разів окропом: дітям — від 2 до 6 на день залежно від віку, а дорослим — по 4—6 яєць. Вживати їх слід щодня вранці натщесерце протягом 3—4 місяців. Уже через два тижні можна відчути їх благотворний вплив на організм.

ШКАРАЛУПОТЕРАПІЯ
Найцінніша шкаралупа яєць — перепелина. Дослідження показали, що вона складається на 90% із карбонату кальцію і засвоюється досить легко. Крім цього, в ній містяться всі потрібні для організму людини мікроелементи: мідь, фтор, залізо, марганець, молібден, фосфор, сірка, цинк, кремній та інші — всього 27! Особливо важливий значний вміст у ній кремнію і молібдену, вкрай потрібних для нормального перебігу біохімічних реакцій в організмі.
Загалом склад шкаралупи перепелиних яєць разюче збігається зі складом кісток і зубів людини. Додавання в їжу подрібненої шкаралупи довело її високу терапевтичну активність і відсутність будь-яких побічних дій, у тому числі бактеріального зараження. Вживаючи яєчну шкаралупу, можна не боятися, що надмір відкладеться в кістках і суглобах. Якщо в ній немає потреби, вона повністю виводиться з організму.
Особливо корисна шкаралупа перепелиних яєць для маленьких дітей, починаючи від року, адже в їхньому організмі процеси утворення кісткової тканини найінтенсивніші і потребують безперебійного надходження кальцію. Шкаралупа благотворно діє за рахіту й анемії, що розвивається одночасно з рахітом. Спостерігалося прискорене загоєння за таких ортопедичних захворювань, як уроджений вивих стегна, остеопороз (розм’якшення кісток). І в дітей, і в дорослих шкаралупотерапія позитивно впливає в разі ламкості нігтів і випадання волосся, кровоточивості ясен, запорів, дратівливості, безсоння, астми.
Потовчену на порошок шкаралупу (попередньо з неї слід зняти внутрішню плівочку й підсушити) можна приймати і натщесерце, і після їди або одночасно з їжею. Ефект буде набагато вищим, якщо її споживати з 3—5 краплями лимонного соку, а також риб’ячим жиром.
Можна приготувати кальцієвий розчин. На дно банки насипати порошок шкаралупи (з розрахунку: 1 ч. л. на 1 л) і поставити настоюватися протягом 5 годин. Таку воду корисно використовувати для пиття, приготування чаю, трав’яних настоїв, кави, супів, таким чином можна наситити організм іонами кальцію та іншими мікроелементами. До речі, шкаралупа очищає воду від хлору і важких металів, а також олужнює її, що запобігає закисненню організму.

З НАРОДНОГО ДОСВІДУ
Для загального зміцнення організму пити перепелині яйця сирими, 3 вранці і 3 ввечері протягом 40 днів (курс — 240 яєць). За потреби цикл повторити.
У разі астми й алергії перепелине яйце розбити в мед. Приймати за 3 години до їди, одне вранці і два ввечері. Тривалість прийому — 40 днів, потім 14 днів перерва. Цикл повторити.
За високої температури помічний такий засіб: у 100 мл горілки вбити 5 перепелиних яєць і додати 1 ст. л. цукру. Усе добре перемішати і випити. До ранку температура нормалізується.
У разі артритів, остеохондрозу, ревматизму, забиття і розтягненнях сухожилля добре допомагає мазь: 4—5 сирих перепелиних яєць покласти в склянку, зверху залити оцтовою есенцією і залишити на два дні, доки яйця повністю не розчиняться. Потім додати 100 г несолоного масла, все перемішати до консистенції мазі. Змащувати хворі місця.
Для боротьби зі стійким порушенням моторики шлунка (нудота вранці, постійний застій у шлунку неперетравленої їжі) доцільно випивати вранці натще ґоґель-моґель (3—4 перепелиних яйця збити, додати 30 мл коньяку і 1 ч. л. цукру). Такий коктейль не зайво вжити і перед обідом.
Засіб для зміцнення волосся, нігтів, зубів. Третину чайної ложки товченої шкаралупи перепелиних яєць змішати з 2 капсулами риб’ячого жиру. Приймати щодня перед сном, особливо рекомендується в осінньо-весняний період.
У разі холециститу, бронхіальної астми, атеросклеротичного кардіосклерозу, стенокардії рекомендується натщесерце вживати по 4 сирих перепелиних яйця за 30 хв до їди. Уже на 10-й день відбудуться помітні зміни: зменшаться серцевий і головний біль, знизиться кров’яний тиск, поліпшиться загальне самопочуття.
За гіпертонічної хвороби вживати сирі яйця перепелів вранці натщесерце: перші три дні — по 3 яйця, потім — по 5. На курс потрібно 120 яєць. За цукрового діабету, туберкульозу, недокрів’я і бронхіальної астми — 250 яєць.

Підготувала Алла ГРІШИЛО.
Джерело: "Ваше здоров"я"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини