реклама партнерів:
Головна » Президентські вибори. Тимошенко подала позов до Вищого адміністративного суду України

Президентські вибори. Тимошенко подала позов до Вищого адміністративного суду України


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Тимошенко подала позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати протокол Центральної виборчої комісії щодо результатів президентських виборів.
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко прибула до Вищого адміністративного суду України. Главу уряду супроводжували народні депутати з фракції БЮТ, зокрема Андрій Портнов.
Представники БЮТ занесли до будівлі Вищого адміністративного суду України дві коробки з документами. Біля входу до приміщення суду народний депутат Андрій Шкіль зазначив, це пакунки з документами до позову лідера БЮТ Тимошенко щодо оскарження протоколу Центральної виборчої комісії про встановлення результатів президентських виборів, передає УНІАН.
Як повідомили очевидці, безпосередньо перед приїздом Тимошенко до суду сталася невелика сутичка між депутатами БЮТ та регіоналом Олександром Стояном. Стоян спробував заблокувати прохід, яким Тимошенко йшла від автомобіля до будівлі суду.
"Він спробував прорватися за нею повз охорону. Нам довелося його потіснити, і він почав кричати, що він народний депутат. Він, мабуть, не побачив, що на ньому також повис народний депутат", - сказав один з депутатів БЮТ. За його свідченням, Тимошенко зайшла до будівлі без перешкод, передає "Українська правда".
"Двері зачинилися і Стоян почав ломитися у ці двері, але його більше ніхто не чіпав", - сказав БЮТівець. Перед цим регіонали зайшли до будівлі ВАСУ, і коли Тимошенко прямувала до канцелярії, вони вигукували "Ганьба".
Незважаючи на це, Тимошенко подала позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати протокол Центральної виборчої комісії щодо результатів президентських виборів. Матеріали позову налічують 9 томів.
За словами Тимошенко, вона надала суду відео- та фотоматеріали, які свідчать про фальсифікації під час голосування у другому турі президентських виборів. Вона також повідомила, що свідком під час розгляду позову буде один із міжнародних спостерігачів від Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ). Крім того, Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура чинить тиск на суди.
Також Тимошенко заявляє, що оскаржує результати президентських виборів з метою захисту держави від антиукраїнських сил. Про це вона заявила сьогодні після подання відповідного позову до Вищого адміністративного суду України.

"Для мене це не просто боротьба в судах за вибори. Для мене це не просто боротьба за те, що у другому турі були чи не були фальсифікації. Для мене це захист нашої держави від антиукраїнських сил, від тих сил, які остаточно зруйнують всі паростки демократії в Україні. Від тих політичних сил, які політику бачать як великий бізнес", - сказала Тимошенко. Вона зазначила, що її мета - захистити незалежність України і чесний вибір людей.
"Хочу захистити впевнений шлях України в майбутнє – чесний демократичний шлях. Україна буде вільною, я в цьому переконана. І буду боротися за це всіма можливими силами, які в мене є", - наголосила Тимошенко.
Стало відомо, що всередині будівлі ВАСУ перебувають народні депутати від Партії регіонів.

ВАСУ не почав розглядати скаргу "бютівця" на дії ЦВК
Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) не почав розглядати позов народного депутата фракції БЮТ Віталія Барвіненка у зв'язку з некоректністю поданої скарги, передає "Інтерфакс-Україна".
"Позов Барвіненка залишено без руху", - сказали у ВАСУ. У прес-службі зазначили, що сам позов складено неправильно, тому суд не розглядав його по суті.
Як повідомлялося, скарга від народного депутата надійшла до суду в понеділок. У своїй позовній заяві парламентар просив визнати незаконним ухвалу ЦВК про встановлення і оголошення результатів виборів президента України і заборонити публікацію цієї ухвали в офіційних друкованих виданнях.

У Януковича кажуть, що Тимошенко вже програла всі суди
Київський апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні всіх позовів Тимошенко з приводу перерахунку голосів на виборах. Про це повідомляє прес-служба регіонала Сергія Ківалова.
Так, у вівторок суд відмовив у задоволенні позову "Батьківщини" про перерахунок голосів на дільницях 111-го виборчого округу Антрациту та прилеглих районів Луганської області. Всього Київським апеляційним адмінсудом розглянуто 47 позовів з боку Тимошенко, в задоволенні всіх позовів відмовлено, йдеться у повідомленні.
Крім того, в Одеський апеляційний адмінсуд з 7 лютого надійшло всього 12 позовів від "Батьківщини", які були відхилені.
"Таким чином, результати анонсованої штабом Тимошенко кампанії судового оскарження результатів повторного голосування говорять самі за себе. Всі їхні претензії виявилися голослівними і не відповідають дійсності. А встановлені ЦВК результати і позитивна оцінка виборів українськими та закордонними спостерігачами знайшли підтвердження у судах", - сказано в повідомленні.

Тимошенко звинувачує Генеральну прокуратуру в тиску на суддів, але сподівається на їх чесність
"Зараз ми відчуваємо достатньо серйозний прес на суддів з боку Генеральної прокуратури, яка перебуває в повному підпорядкуванні Партії регіонів вже не один рік", - заявила Тимошенко журналістам у вівторок після подання позову до Вищого адміністративного суду України.
Зокрема вона повідомила, що Генпрокуратура порушила кримінальні справи проти голови і 5-і суддів Київського апеляційного адміністративного суду "за те, що вони ухвалювали чесні, правосудні рішення". Крім того, за її словами, "розпочато репресії" проти суддів Голосіївського райсуду.
"Починається погана історія, яку ми мали до 2004 року, коли Генеральна прокуратура проти всіх суддів, які набиралися мужності ухвалювати правосудні рішення, порушувала кримінальні справи і позбавляла їх посад", - наголосила Тимошенко.
"Я хочу захистити цих суддів і сказати - наша політична команда захищатиме суди, суддів від Генеральної прокуратури, яка сьогодні працює на замовлення Партії регіонів", - також заявила прем'єр-міністр.
"Я робитиму все, навіть, неможливе, щоб суд працював чесно і захистив право людей в державі мати чесні вибори", - додала вона.
Проте, Тимошенко сподівається, що судовий процес у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) по розгляду її позову про оскарження результатів виборів буде чесним.
"Ми сподіваємося, що процес буде чистим, що наш український суд також зацікавлений в тому, щоб не продовжувати свою не дуже хорошу репутацію в країні", - заявила Тимошенко журналістам після передачі позовної заяви у ВАСУ.
"Чесний процес, який відбуватиметься у ВАСУ, потрібний не тільки 11,5 млн людей, які голосували за демократію. Я впевнена, що чесний процес у ВАСУ необхідний в першу чергу і Віктору Януковичу, і тим людям, які за нього голосували", - наголосила вона. Тимошенко знов заявила, що повторне голосування 7 лютого було сфальсифіковано.
"Ми впевнені в тому, що була системна, фундаментальна, всеосяжна фальсифікація виборів в другому турі", - сказала вона.
За словами прем'єра, в ході виборів було задіяно "п'ять системних видів фальсифікації, причому системного характеру - вони були добре прораховані і фінансово забезпечені".
Тимошенко наголосила, що всі 5 технологій викладено в позовній заяві і підкріплено конкретними фактами з відео- і фотоматеріалами. За її словами, повторний перерахунок голосів на окремих дільницях в Криму продемонстрував фальсифікацію на всіх з них від 3% до 5%.
Тимошенко заявила, що її представники в суді домагатимуться того, щоб весь процес демонструвався по телебаченню. Крім того, вони мають намір домагатися перерахунку на виборчих дільницях, де, на їх думку, мали місце порушення.
"Якщо ВАСУ не дасть можливість вилучити документацію до суду, перерахувати ті дільниці, за якими є сумніви, і показати країні, яка там була реальна ситуація, тоді говорити про правосуддя в нашій державі буде просто зайвим", - наголосила Тимошенко.
"Для мене це не просто боротьба за вибори, за те, що в другому турі були або не були фальсифікації. Для мене це захист нашої держави від антиукраїнських сил, від тих сил, які остаточно зруйнують всі паростки демократії в Україні, які політику розцінюють як великий бізнес", - сказала вона.
"Я хочу захистити незалежність нашої держави, я хочу захистити чесний вибір людей, і хочу захистити впевнений шлях України в майбутнє - чесний, демократичний шлях", - також зазначила Тимошенко.
"Україна буде вільною, я в цьому впевнена, і боротимуся за це всіма можливими силами, які у мене є", - наголосила вона.

Тимошенко просить призначити "третій тур"
Прем’єр-міністр Тимошенко у своїй позовній заяві щодо оскарження результатів другого туру виборів Президента просить Вищий адміністративний суд України призначити повторне голосування з виборів глави держави. Про це йдеться у позовній заяві Тимошенко до ВАСУ "Про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центральної виборчої комісії, про зобов’язання вчинити дії та прийняти рішення", повний тест якої розміщено на сайті Блоку Юлії Тимошенко.
Разом із заявою обсягом понад 40 аркушів до ВАСУ подано 9 томів додатків з доказовою базою - документами та відеоматеріалами.
У своїх позовних вимогах Тимошенко просить суд визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення та оголошення результатів повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року; визнати незаконною бездіяльність ЦВК щодо невжиття всіх передбачених чинним законодавством України заходів із встановлення дійсного волевиявлення виборців під час повторного голосування з президентських виборів; визнати недійсним та таким, що виключає можливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців протокол ЦВК від 14 лютого 2010 року про результати повторного голосування з виборів президента України; зобов’язати ЦВК призначити повторне голосування з виборів глави держави на третю неділю після дня набрання рішенням суду законної сили; зобов’язати ЦВК забезпечити проведення повторного голосування на підставах та в порядку, визначених Законом України "Про вибори Президента України".

Джерело: http://newsru.ua/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини