реклама партнерів:
Головна » Анархічний десант в Ніжині

Анархічний десант в Ніжині


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Кінець минулого і початок наступного тижнів, незважаючи на конституційні вихідні, виявились напруженими в руслі політичних подій. Вже завтра ми надамо інформацію про роботу системи над залякуванням та відпрацюванням так званих потенційних терористів. Нині ж хочемо розповісти про практично невисвітлену подію, що відбулась цієї неділі - 29 -го квітня, у Ніжині, показове протистояння нео-махновців та міліції... Варто зауважити, що широкоанонсована в соціальних мережах акція Автономного опору під назвою "Марш проти ментівського безладу" в Ніжині зібрала в неділю не більше двох десятків прихильників ідей Нестора Івановича. Мабуть, тому махновці вирішили умовчати малочисельний "марш" вулицями Ніжина.
Приблизно стільки ж у Гоголівському парку зібралось і ветеранів НКВД та КГБ, які мовчки спостерігали за тим, що відбувається. Хтось взагалі байдуже дожовував смачну ніжинську випічку.
Пройшовши від пам'ятника Афганцям та викрикуючи гасла: "Власть раждаєт паразітов", "Власть раждаєт ідіотов", молоді люди з Чернігова та Києва спробували пройти до парку і, ... їх пропустили... Там вони пояснили і правоохорноцям, і ветеранам НКВД, що справа Нестора Івановича живе і що "чорна Гвардія Махна останній бій ще не дала".
Чернігівська міліція оприлюднила офіційну інформацію з приводу недільних подій в Ніжині - нічого особливого, лише скормний і сухий офіціоз: "З пам'ятною ходою до парку прийшли і прихильники альтернативного погляду на трагічні події весни 1921-го року. Напередодні дійства у Гоголівському сквері Ніжина представники міліцейського керівництва зустрілися з активістами, відповідальними за організацію заходів, та попередили усіх про важливість коректної та виваженої поведінки на зборах-реквіємі, неприпустимість будь-яких протиправних дій з боку учасників.
Всі учасники заходів мали змогу вільно і безперешкодно реалізувати свої конституційні права. Міліція в цей час забезпечувала охорону громадського порядку та безпеки громадян. Масові заходи пройшли в дусі взаємної поваги і в рамках закону, порушень порядку та якихось ексцесів не трапилося."
Щодо ексцесів, на викладених фото чітко видно як працівники міліції намагаються переписати поіменно кожного з учасників акції, а ті у свою чергу навіть не приховують обличчя. Це вже потім, з рухом колони, кожен одягне медичну маску, балаклаву чи арафатку...
Зі слів очевидців, працівників міліції було в сім-десять разів більше, ніж самих "анархістів" - сумнозвісний за січневими ніжинськими подіями чернігівський "Беркут"(всі пригадують останій марш героїв Крут), ППС, правоохоронці з Бахмача, Борзни та Ніжина. Навчені останнім (зимовим) сумним досвідом у Ніжині, коли націоналісти змогли відбити з рук "Беркуту"своїх соратників, цього разу підігнали навіть автозак.
Втім, як і сказано в релізі обласного УМВС, "без праішествій". Шоу закінчилось, всі вільні!

Історична довідка:

Дата 29 квітня 1921 року поблизу села Дорогинка Ніжинського повіту (а нині – Ічнянського району) Чернігівщини, в радянській історіографії хоча повіністю не замовчувалися, але й не афішувалися.
В довідниках та фундаментальних працях істориків грандіозний бій, в якому майже в повному складі загинула вся Ніжинська повітова міліція, згадувався кількома реченнями або, в кращому разі, одним абзацом. Тоді, у квітні 1921 року, більше ста працівників Ніжинської повітової міліції вступили у двобій з потужним збройним формуванням – рештками армії Нестора Махна, які прагнули захопити військові склади в Ніжині.
Минулого року міліціянти відкрили монумент у Гоголівському сквері Ніжина.

[center]Джерело - Сіверград[/center]









QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини